به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از انجمن علمي فيزيوتراپي ايران، دكتر احمد موذن زاده اظهار كرد: ارتباط بين فعاليت فيزيكي و سرطان ها حائز اهميت زياد است؛ به نحوي كه پايين بودن سطح فعاليت فيزيكي فرد، كم تحركي و انجام ندادن ورزش هاي منظم روزانه با افزايش مرگ و مير ناشي از سرطان در ارتباط مستقيم است.
وي گفت: سازمان جهاني بهداشت اعلام كرده است كه انجام 150 دقيقه فعاليت فيزيكي ايروبيك (هوازي) با شدت متوسط در طول هفته مي تواند احتمال ابتلا به سرطان هاي سينه و كولون را به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش دهد.
اين فيزيوتراپيست گفت: تغيير نحوه فعاليت و عادات نامطلوب و افزايش ميزان فعاليت هاي فيزيكي مي تواند نقش مهمي در پيشگيري از اين بيماري ها ايفا كند و فيزيوتراپيست ها مي توانند در ميان شاغلان حرف پزشكي بهترين راهنما براي آموزش مناسب و منطقي اين گونه ورزش ها و فعاليت هاي فيزيكي بر اساس شرايط و توانايي هاي فردي بيمار باشند.
موذن زاده افزود: پروسه درماني سرطان ها طولاني و ناتوان كننده و همراه با بروز مشكلاتي در سيستم هاي ايمني و اسكلتي - عضلاني اين بيماران است.
وي هدف از فيزيوتراپي در سرطان ها را به دست آوردن حداكثر توان فيزيكي بيمار دانست و گفت: تجويز ورزش توسط فيزيوتراپيست معالج در يك برنامه مشخص و موثر صورت مي گيرد.
موذن زاده به نقش فيزيوتراپي در بهبودي سرطان ها اشاره كرد و افزود: برگشت قدرت و استقامت و قوه حياتي به بيمار سرطاني، توانبخشي را به جزء مهمي از درمان اين بيماري ها تبديل كرده است؛ توانبخشي سرطان ها يك محدوده حرفه اي رو به رشد است كه علت اصلي آن افزايش اميد به زندگي ناشي از تشخيص زودهنگام و درمان هاي پيشرفته است.
وي گفت: بر اساس تحقيقات جديد صورت گرفته توسط انجمن سرطان آمريكا، ضريب زنده ماندن در يك بازه زماني پنج ساله در بيماران مبتلا به سرطان كه در بين سال هاي 2003 تا 2009 تحت پايش قرار داشتند، به ميزان 68 درصد بود كه نسبت به 25 سال پيش، رشد قابل ملاحظه 20 درصدي اميد به زندگي را نشان مي دهد.
موذن زاده افزود: در سال 2014 در آمريكا تعداد افرادي كه داراي سابقه سرطان بودند، 13 ميليون نفر بود و 6/1 ميليون بيمار جديد سرطاني در اين سال شناسايي شدند. با توجه به افزايش كلي بيماران سرطاني و همچنين افزايش تعداد بيماراني كه از سرطان جان سالم به درمي برند، نياز به درمان هاي توانبخشي و فيزيوتراپي در اين بيماران بيش از پيش احساس مي شود.
وي گفت: بيماري سرطان در سطح جهاني در سال 2008 بنا به آمار سازمان جهاني بهداشت، 6/7 ميليون نفر را به كام مرگ كشانده كه شامل حدود 13 درصد از كل مرگ و ميرها بوده است.
موذن زاده اظهار كرد: با حذف عوامل خطر مانند چاقي، كم تحركي، مصرف دخانيات، استفاده ناكافي از ميوه و سبزي ها، مصرف الكل و آلودگي هوا مي توان از بروز بيش از 30 درصد سرطان ها پيشگيري كرد.
علمي**1834
تنظيم كننده: ناهيد شفيعي* انتشار: زهره محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۷
تهران- ايرنا- عضو انجمن علمي فيزيوتراپي ايران گفت: نتايج مطالعات نشان مي دهد كه پياده روي يا دوچرخه سواري به ميزان حداقل 30 دقيقه در روز منجر به كاهش 34 درصدي مرگ و مير ناشي از سرطان و افزايش 33 درصدي بقاي بيمار مبتلا به سرطان مي شود.