تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶

ساعت دو بامداد شنبه 23 بهمن ماه 1395 مطلع شدم در پست‌هاي برق اشكال بروز پيدا كرده است. در ساعت 4 بامداد مسجل شد به‌ دليل مه شديد و رطوبت بالاي 95 درصد و نشست آن بر خطوط انتقال برق كه سبب از بين رفتن عايق خطوط شده است در استان خوزستان با قطعي گسترده برق روبه‌رو خواهيم شد.

نخستين اقدام در اين شرايط اطلاع‌رساني به مردم بود. لذا بلافاصله در چارچوب ستاد مديريت بحران و به منظور جلوگيري از هرج و مرج و بلاتكليفي مردم دستور تعطيلي ادارات و مدارس صادر شد. ناگفته نماند كه در جريان طوفان گرد و خاكي كه در هشت بهمن در خوزستان رخ داد، حجم آلودگي به بيش از 66 برابر حد مجاز افزايش يافت. اين حجم خاك روي 35 پست اصلي، 360 پست فرعي برق، 34 هزار ترانس و 8500 كيلومتر خطوط انتقال برق نشست پيدا كرد.
پس از گرد و خاك 8 بهمن، بارندگي بسيار خفيف باعث شد عايق مقره‌هاي پست‌هاي برق از بين برود و باعث قطعي برق فقط در شهر اهواز شود. اما در جريان اتفاق 23 بهمن پديد آمدن مه شديد و ماندگاري گرد و خاك روي خطوط انتقال (كه بعضي آنها بيش از 40 متر از زمين فاصله دارد) قطع گسترده برق در 11 شهر استان را سبب شد.
ساعاتي پس از بروز اين اتفاق بي‌سابقه، تمامي امكانات استان بسيج شد تا مشكل در اسرع وقت حل شود و آرامش به مردم بازگردد.
با حضور وزير نيرو تصميماتي براي تعويض و عايق‌بندي تجهيزات مربوطه، افزايش 15 دستگاه مقره شور به تجهيزات برق خوزستان و تعويض و عايق‌بندي 35 درصد مقره‌ها در 45 روز آينده اخذ شد. البته بررسي احتمال اهمال يا قصور چه در سطح ملي و چه در سطح منطقه‌اي در دستور كار قرار دارد و در صورت احراز بروز هرگونه خطا و اشتباه سازماني يا فردي در مواجهه با آن هيچ ملاحظه‌اي وجود نخواهد داشت.
در اين ميان بايد صادقانه عنوان كرد كه اين اتفاق باعث ايجاد ناامني رواني و اجتماعي در بين مردم و كاهش اعتماد شهروندان شده بود. بايد بدون ملاحظه اعلام شود وقتي يك وسيله شيشه‌اي در شبكه برق تحمل اين خاك را ندارد پس ببينيد كه ريه مردم خوزستان چه تحملي دارد!
بايد تأكيد رئيس جمهوري محترم تكرار شود كه «خوزستان خدمات زيادي را به كشور ارائه مي‌دهد و انتظار است در اينجا كه احتمال آسيب‌پذيري است با سرعت بيشتري عمل شود.» بايد مطرح شود كه اعتراض و انتقاد مردم، نمايندگان مجلس، تشكل‌ها و احزاب و اصناف و حتي فرياد آنها بر مسئولان قابل درك است.
البته مردم به ويژه هم ‌استاني‌هاي عزيز خوزستاني اطمينان داشته باشند باوجود اينكه مشكلات و مسائل موجود در خوزستان مزمن، ساختاري، انباشت شده و متعدد است اما اهتمام اصلي دولت تدبير در خوزستان ارتقاي كيفيت زندگي، تأمين آرامش خاطر و وضع رواني، بهبود كيفيت زندگي زيست محيطي، گسترش اميدواري و نشاط اجتماعي و به طور خلاصه تضمين رضايت شهروندان صبور و مظلوم خوزستان در همه ابعاد است.
همين جا بايد متذكر شوم كه تحقق اين اهداف جز با همدلي و همراهي همه اقشار، گروه‌ها و اصناف ميسر نيست. در پايان بايد اطمينان دهم با همراهي و حمايت مسئولان دولت بويژه رئيس جمهوري محترم و معاون اول ايشان همه توان و ظرفيت اجرايي دولت در خوزستان در خدمت حل مشكلات مردم و حركت به سمت توسعه همه‌ جانبه بسيج خواهند بود.
*استاندار خوزستان
منبع: روزنامه ايران، 25 بهمن 95
پژوهشم**9160**