اجرای طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال 1393 در كشور آغاز شد و به اذعان بسیاری از افراد این طرح در كشور به ویژه در مناطق محروم تاثیر بسیاری در كاهش هزینه های درمانی خانوارها داشته است.
كاهش هزینه های درمان خانوارها ، توجه جدی به نوسازی و بهسازی فضاها ، امكانات و تجهیزات حوزه سلامت، راه اندازی بخش های مختلف در مراكز درمانی ، اجرای پروژه های متعدد زیرساختی حوزه بهداشت و درمان و افزایش تعداد پرسنل و كادر پزشكی و درمانی در مراكز از جمله دستاوردهای این طرح بوده است.
این طرح در ابتدای كار دولت با قدرت و توان بسیاری آغاز شد و روند رو به رشدی داشت و توانست رضایت مردم را به دنبال داشته باشد و هزینه های سلامت از جیب مردم را كاهش داد.
شهرستان های گردشگر پذیر تنكابن ، رامسر و عباس آباد در غرب مازندران نیز كه تا چند سال پیش از كمبود مراكز درمانی و بیمارستانی رنج می بردند و این كاستی ها در ایام تعطیل بویژه نوروز و تابستان بیشتر نمایان می شد ، در سال های اخیر شاهد اقدامات ارزشمندی در جهت تقویت زیرساخت ها در حوزه سلامت مردم این منطقه بوده است كه با بهره برداری از آنها نگرانی های شهروندان و حتی مسافران در زمینه خدمات رسانی در بخش های بهداشت و درمان به حداقل خواهد رسید.
تسریع در روند احداث بیمارستان 160 تختخوابی و فوق تخصصی تنكابن ، فعالیت بیمارستان خصوصی شهسوار تنكابن ، احداث مركز جدید زایمان و نصب دستگاههای آی سی یو دوم بیمارستان شهید رجایی تنكابن ، احداث بیمارستان 50 تختخوابی عباس آباد ، راه اندازی كلینیك ویژه ، بخش اورژانس جدید و مركز سرطان بیمارستان رامسر ، بهره برداری از 26 خانه بهداشت و مرمت و بازسازی 17 مركز بهداشتی درمانی در تنكابن از جمله اقداماتی است كه در سال های اخیر صورت گرفته است.
** رضایت شهروندان
یك شهروند تنكابنی با ابراز رضایت از اجرای طرح تحول سلامت ، گفت : با آغاز به كار این طرح شاهد خدمات رسانی بهتری در بیمارستان ها ، مراكز درمانی و حتی تهیه دارو هستیم و تاكنون با مشكل خاصی مواجه نشده ایم.
حسن اسماعیل زاده كه همسرش در بیمارستان شهید رجایی تنكابن زایمان طبیعی كرده بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : زایمان طبیعی در این بیمارستان رایگان بود و ما چیزی از این بابت پرداخت نكردیم و حتی دارو و وسایل پزشكی هم نخریدیم.
وی اظهار داشت : تا قبل از زایمان همسرم تحت هیچ پوشش بیمه ای نبودم و نسبت به هزینه بیمارستان خیلی نگران بودم اما با راهنمایی كاركنان این بیمارستان تحت پوشش بیمه سلامت ایرانیان قرار گرفتیم و كاملا از این بابت خوشحالم.
این شهروند خاطرنشان كرد : اگر بیمارستان فوق تخصصی این شهر كه در حال ساخت است به بهره برداری برسد ، بیماران این منطقه دیگر هیچ نگرانی از بابت درمان و هزینه های جانبی آن نخواهند داشت.
هم اكنون برخی از بیماران این منطقه با هزینه گزاف برای مداوا به بیمارستان های گیلان و شرق مازندران مراجعه می كنند كه با بهره برداری این طرح ها در حوزه درمان ، تمامی بیماران منطقه را تحت پوشش درمانی خواهد داد.
** مشكل زدایی از بخش سلامت
نماینده مردم تنكابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی طرح تحول نظام سلامت را افتخاری برای نظام دانست و گفت : سند چشمانداز افق 1404 به گونه ای است كه باید جامعه ایرانی جامعه ای برخوردار از سلامت باشد و دولت یازدهم نیز بر همین مبنا اقدام به طراحی، برنامه ریزی و اجرای طرح تحول نظام سلامت در كشور كرده است.
شمس اله شریعت نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از آغاز طرح تحول نظام سلامت ، اقدام های بسیار مهم و تغییرات قابل توجهی در بیمارستان ها و مراكز درمانی شهرهای غرب مازندران صورت گرفته و گام های بزرگی در راستای ارائه خدمات درمانی مطلوب و با كیفیت برداشته شده است كه رضایتمندی بیماران و افزایش كیفیت خدمات را به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت : قبل از اجرای طرح تحول سلامت ، مردم مشكلات زیادی را در حوزه درمان در بیمارستان ها داشتند و آنچه كه بیشتر از همه آزار دهنده بود هزینه های كمرشكن بیماران در بیمارستان ها بود كه با اجرای این طرح در سه سال گذشته مشكلات بیماران كاهش چشمگیر یافته است.
شریعت نژاد با بیان اینكه تقویت زیرساخت های بخش درمان غرب مازندران با جدیت دنبال می شود ، خاطر نشان كرد : غرب مازندران به واسطه گردشگر پذیر بودن با امكانات محلی خدمات ملی ارائه می دهد و با این امكانات محدود بویژه در حوزه سلامت نمی تواند خدمات مطلوب ارائه دهد بنابراین باید تلاش مضاعفی در زمینه تقویت زیرساخت ها در این منطقه صورت گیرد.
** جبران عقب ماندگی های گذشته در غرب مازندران
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت كه اجرای پروژه های زیرساختی در غرب استان ضامن توسعه كمی و كیفی خدمات درمانی به شهروندان خواهد شد.
قاسم جان بابایی افزود : مركز جدید زایمان بیمارستان شهید رجایی تنكابن با دارا بودن 6 سوئیت زایمان كه برای ساخت و تجهیز آن بیش از 10 میلیارد ریال هزینه شده است تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینكه نصب دستگاههای بخش آی سی یو دوم این بیمارستان در مراحل نهایی قرار دارد ، اظهار داشت : 6 خانه بهداشت هر كدام به مساحت 90 مترمربع و 6 مركز بهداشت نیز هر كدام با 500 متر مربع در تنكابن در حال ساخت است كه تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشكی مازندران با بیان اینكه كلینیك ویژه ، بخش اورژانس جدید و مركز سرطان رامسر تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید ، تصریح كرد : بیمارستان 50 تختخوابی عباس آباد نیز كه روند ساخت آن چهار سال به طول انجامید و تنها برای ساخت آن بالغ بر 150 میلیارد ریال هزینه شده است تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی یادآور شد : با بهره برداری از این طرح ها شاهد خدمات رسانی گسترده ای در حوزه سلامت به شهروندان و گردشگران خواهیم بود و عقب ماندگی سال های گذشته به سرعت جبران خواهد شد.
تعداد تخت های بیمارستان دولتی مازندران سه هزار 200 تخت است كه از این تعداد 300 تخت در دولت تدبیر و امید اضافه شده و 2 برابر این میزان نیز در شهرهای مختلف در دست اجرا قرار دارد كه تا سال آینده به بهره برداری می رسد.
** تنكابن ؛ تغییرات بنیادین در بخش سلامت
فرماندار ویژه تنكابن نیز كه پیش از این خبر از بهره برداری بیمارستان 160 تختخوابی این شهرستان در نیمه دوم سال 96 داده بود به خبرنگار ایرنا گفت : تاكنون برای این بیمارستان در حال ساخت از سوی وزارت مسكن و شهرسازی مبلغ 22 میلیارد تومان هزینه شده است.
سید امیر حسینی جو ، پیشرفت فیزیكی این بیمارستان را حدود 70 درصد اعلام كرد و اظهار داشت : از محل اعتبار سفر ریاست جمهوری به مازندران مبلغ هفت میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته شد كه با تخصیص آن مراحل نازك كاری و محوطه سازی این بیمارستان انجام خواهد گرفت .
وی با بیان اینكه بسیاری از تجهیزات و دستگاه های این بیمارستان قبلا خریداری شده است ، تصریح كرد : نصب دستگاه آنژیوگرافی در این بیمارستان بسیار حائز اهمیت است چرا كه می تواند در جلوگیری از بروز سكته های قلبی بیمارانی كه از این شهرستان به مراكز درمانی خارج از استان اعزام می شوند ، موثر باشد.
حسینی جو با بیان اینكه بیمارستان شهید رجایی تنها مركز درمانی دولتی تنكابن است و نمی تواند پاسخگوی همه نیاز های مردم منطقه در حوزه سلامت باشد ، ابراز امیدواری كرد كه با بهره برداری از بیمارستان 160 تختخوابی امام خمینی (ره) و بیمارستان خصوصی شهسوار ، بخش قابل توجهی از این كاستی ها جبران شود.
بیمارستان 160 تختخوابی تنكابن تنها بیمارستان فوق تخصصی غرب مازندران و شرق گیلان است كه دارای 16 هزار متر مربع فضای مسقف بوده و مجهز به پنج اتاق عمل است .
كار ساخت این بیمارستان كه دارای هشت تخت جراحی قلب ، چهار تخت آی سی یو قلب باز ، 6 تخت سی سی یو و هشت تخت آنژیوگرافی است ، سال 91 آغاز شد .
فرماندار تنكابن به احداث 27 واحد خانه و مركز بهداشتی در این شهرستان اشاره كرد و یادآور شد : این مراكز با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان ساخته شده و می تواند بسیاری از بیماران منطقه بویژه در روستاها را تحت پوشش قرار دهد.
** عباس آباد در مدار سلامت
فرماندار عباس آباد نیز از اختصاص 10 میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت تدبیر و امید برای تجهیز بیمارستان در حال ساخت این شهرستان خبر داد و گفت : بیمارستان 50 تختخوابی عباس آباد اردیبهشت 96 افتتاح می شود .
سید ابراهیم هاشمی میزان پیشرفت فیزیكی بیمارستان را 98 درصد اعلام كرد و ادامه داد : به دلیل زمان بر بودن نصب تجهیزات پزشكی قرار است این پروژه ملی در اردیبهشت 96 با حضور مسئولان كشوری به بهره برداری برسد.
وی اظهار داشت : تاكنون برای ساخت این بیمارستان 11 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی هزینه شده است.
هاشمی در خصوص راه اندازی بخش دیالیز بیمارستان در این شهر هم خاطرنشان كرد : تاكنون پیگیری های زیادی از سوی مدیریت شبكه بهداشت و درمان و اموزش پزشكی شهرستان صورت گرفته و مسئولان استانی و كشوری نیز در زمینه احداث ساختمان و تجهیزات بخش دیالیز قول های مساعدی دادند كه امیدواریم در آینده تحقق پیدا كند.
وی تصریح كرد : دولت تدبیر و امید نگاه ویژه به بخش سلامت و بهداشت و درمان افراد جامعه دارد و تخصیص اعتبار برای افتتاح این بیمارستان در راستای طرح تحول سلامت دولت به بخش بهداشت و درمان است.
بیمارستان 50 تختخوابی عباس آباد بخش های سی سی یو ، آی سی یو ، جراحی مردان و زنان و كودكان ، داخلی مردان و زنان ، زایمان ، رادیولوژی و آزمایشگاه است و 2 اتاق عمل عمومی و سرپایی دارد.
رئیس بیمارستان شهید رجایی تنكابن نیز بر ضرورت راه اندازی بخش دیالیز بیمارستان 50 تختخوابی عباس آباد تاكید كرد و گفت : فضای بخش دیالیز بیمارستان شهید رجایی برای ارائه خدمات به بیماران ناكافی است و به جای حداكثر 6 تخت و دستگاه به دلیل تعداد زیاد بیماران دیالیزی ، هم اكنون 11 تخت و دستگاه دیالیز در این بخش فعال است.
اردشیر امینی تعداد بیماران ثابت دیالیزی در این شهر را 66 نفر اعلام كرد و افزود : بخش دیالیز این بیمارستان همه بیماران دیالیزی از چالوس تا رامسر را پوشش می دهد و در تعطیلات تابستان و ایام نوروز نیز این تعداد به دو برابر افزایش می یابد كه مشكلات زیادی را به همراه دارد.
وی گفت : با راه اندازی بخش دیالیز بیمارستان 50 تختخوابی عباس آباد شاهد كاهش مراجعات به بخش دیالیز بیمارستان شهید رجایی تنكابن خواهیم بود.
رئیس بیمارستان شهید رجایی تنكابن با اشاره به این كه 85 تا 90 درصد بیمارانی كه به اوژانس این بیمارستان مراجعه می كنند ، نیازمند خدمات سرپایی هستند ، یادآور شد : از لحاظ قانونی اورژانس باید صرفا بر روی حوادث ترافیكی و بیماری هایی كه زندگی افراد را به خطر می اندازد متمركز باشد ، اما متاسفانه اینگونه نیست و مردم به جای مراجعه به درمانگاهها و مراكز درمانی و بهداشتی شهر ها و روستاها به بیمارستان مراجعه می كنند.
شهرستان های تنكابن ، رامسر و عباس آباد در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : علیرضا پورعلم ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
/1602/7513/1654
🆔 @IRNASARII
https://t.me/joinchat/AAAAAD6WUOEHOj10XQIq5w
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
نوشهر - ایرنا - ارائه خدمات مناسب درمانی و بهداشتی به دنبال اجرای طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید ، علاوه بر رفع نگرانی بیماران ، امید به درمان بیماران غرب مازندران را در آینده نزدیك با افتتاح زیرساخت های درمانی منطقه افزایش داده است.