ساری - ایرنا- مازندران با داشتن افزون بر 3 هزار و 400 واحد صنعتی با سرمایه گذاری حدود 58 هزار میلیارد ریال و اشتغال 88 هزار نفری رتبه نهم كشور را از لحاظ تعداد واحدهای صنعتی دارد.

به گزارش خبرنگارایرنا، چنبره تحریم ظالمانه چندین ساله براقتصاد كشور به خصوص پیش از دولت تدبیر وامید و ركود تورمی ناشی از تصمیم های ناكارآمد پیشین باعث شده تا قبل از اجرای بسته رونق حدود 50 درصد از واحدهای صنعتی مازندران به علت كمبود نقدینگی با مشكل مواجه باشند.
با اجرایی شدن بسته رونق تولید و اختصاص 4 هزار و 700 میلیارد ریال اعتبار در این قالب برای درمان دردهای صنعتگران مازنی باعث شده تا حدود یك هزار واحد صنعتی این خطه بار دیگر به مدار تولید و یا رونق برگردند.
براساس آخرین گزارش ستاد تسهیل و رفع موانع تولید حدود یك هزار واحد صنعتی و كشاورزی مازندران افزون بر چهارهزار میلیارد ریال تسهیلات بسته رونق را دریافت كردند و سهم واحدهای صنعتی از این تسهیلات برای 300 واحد افزون بر 2 هزار 500 میلیارد ریال بود.
طبق همین گزارش با راست آزمایی ازواحدهای دریافت كننده تسهیلات بسته رونق در مازندران با حضور دستگاه های نظارتی حدود 75 درصد از تسهیلات پرداختی این بخش در حوزه مصوب به طور كامل هزینه شده و مابقی نیز در دست اجراست.
* بسته رونق ناجی یك هزارواحد صنعتی
معاون صنعتی اداره كل صنعت،معدن وتجارت مازندران گفت: دراین استان حدود 4 هزارواحد صنعتی و كشاورزی برای دریافت تسهیلات رونق تولید كه سهم استانی ما ازاین بخش 4 هزارو700 میلیارد ریال است، ثبت نام شدند كه ستاد تسهیل ورفع موانع افزون بریك هزار واحد صنعتی و كشاورزی اولویت داررا برای دریافت تسهیلات به بانك ها معرفی كردند.
علیرضا یوسف نژاد افزود : طبق آخرین گزارش این یك هزارواحد 4 هزار میلیارد ریال از تسهیلات رونق را دریافت كردند و مشكل نقدینگی آنها رفع شده است.
معاون صنعتی اداره كل صنعت،معدن وتجارت مازندران اظهاركرد : تسهیلات رونق تولید را واحدهای صنعتی گرفتند كه تا قبل از آن به دلیل مشكل نقدینگی واحدهای آنها نیم بند فعال بود.
* باز شدن قفل افزون بر 20 واحد صنعتی تعطیل با بسته رونق
یوسف نژاد اظهارداشت : با اجرای طرح رونق تولید 20 واحد تولیدی و صنعتی كه فعالیتشان حداقل 2 تا سه سال متوقف بود به مدار تولید برگشتند.
وی اضافه كرد : به این واحدهای صنعتی افزون بر 70 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد و حدود 100شغل مستقیم دراین واحدهای صنعتی ایجاد شده است.
یوسف نژاد اشتغال مستقیم ناشی از پرداخت تسهیلات رونق تولید را صرفا در بخش صنعتی حدود یك هزار نفر اعلام كرده است.
وی مهمترین واحدهای صنعتی احیاء شده ناشی ازدریافت تسهیلات را شامل نایلون خزر، تولیدی سیم و كابل سبحان، دام و طیور راش، تعاونی قند بهشهد،فول توكل و تعاونی بسته بندی قلعه پایان گلوگاه ذكر كرد
*خروج 627 واحد تولیدی كشاورزی از ركود با بسته رونق
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت كه تاكنون به 627 واحد كشاورزی این استان در قالب بسته حمایتی رونق تولید یك هزار و 600 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.
دلاور حیدرپور با اشاره به این نكته كه طرح های مهم نیمه تمام و راكد بخش های كشاورزی در اولویت دریافت تسهیلات رونق تولید قرار دارند ،گفت : با پرداخت تسهیلات فوق حدود یكهزارو 500 نفر در بخش های زراعت، باغبانی، شیلات، صنایع تبدیلی و دام و طیور استان مشغول به كار شدند.
* رضایت مندی صنعتگران از تسهیلات رونق
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت : تاكنون برای واحدهای تولیدی زیانده، داری مشكل و راكد مازندران حدود 196 جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع در مركز استان و شهرستان ها برگزار شد كه از این شمار چهار جلسه مهم استانی در این رابطه به میزبانی فرمانداری آمل بود .
حسن خیریانپور گفت : درستاد تسهیل ورفع موانع تولید استان مشكلات واحدهای صنعتی با نگاه رفع موانع با حضور صنعتگران برگزار شده كه رضایت مندی آنها نیز به دنبال داشته است.
مازندران در پرداخت تسهیلات رونق تولید در سطح كشور از بین 31 استان كشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
این درحالی است كه این استان از لحاظ سرمایه گذاری صنعتی در سطح كشور در رتبه پنجم و تعداد واحدهای صنعتی رتبه نهم قرار دارد.
گزارشگر : حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : سیدمحسن حسن نیا
6982/1899