تهران - ايرنا - محققان دانشگاه بريتيش كلمبيا آمريكا اولين ايمپلنت مغناطيسي دارو را به ‌منظور بهبود كارآيي دارورساني به بدن بيمار ساختند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه مديكال ساينس، اين ايمپلنت 6 ميليمتر طول دارد و از يك اسفنج سيليكوني حاوي ذرات مغناطيسي آهن كربونيل ساخته شده كه درون لايه‌اي از پليمر قرار دارد. آهن كربونيل نوعي آهن با خلوص بسيار بالا در حد 97.5 تا 99.5 درصد و به شكل ميكروذرات كروي شكل است.
براي استفاده از اين ابزار، ابتدا داورهاي موردنظر به آن تزريق شده و سپس در بدن بيمار ايمپلنت مي‌شود. پس از آن پزشكان با عبور دادن يك آهن‌ربا از روي پوست بيمار، شكل اسفنج را تغيير مي‌دهند و در نتيجه دارو در بافت اطراف آن رها مي‌شود.
محققان اين دستگاه را براي دارورساني به بافت بدن موش‌ها آزمايش كردند و به دفعات توانستند داروي سرطان پروستات را در مواقع ضروري در بدن آن‌ها آزاد كنند. همچنين اين ايمپلنت در مقايسه با روش هاي متداول شيمي‌درماني، عملكرد موثرتري در دارورساني به سلول‌هاي سرطاني دارد.
اين ايمپلنت امكان رساندن انواع داروها را در بدن بيماران فراهم مي‌كند و در بيماري‌هايي مانند ديابت كه در آن‌ها ميزان و زمان دارورساني در بيماران متفاوت است، اثرات بسيار مفيدي دارد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Advanced Functional Materials منتشر شده است.
علمي(6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن