به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد فلاحی روز چهارشنبه در دیدار با دواطلبان، امدادگران و جوانان عضو جمعیت هلال احمر بانه كه در سالن جلسات فرمانداری بانه برگزار شد افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه و احتمال وقوع بحران های پیش بینی نشده ضروری است كه جوانان روستایی در فعالیت های امدادی فعالانه مشاركت كنند.
وی با اشاره به اینكه بسیاری از بحران ها و حوادث در سطح روستاها اتفاق می افتد، گفت: جوانان روستایی برای مقابله با این بحران ها آمادگی داشته باشند و در صورت وقوع بحران خود مردم روستاها بحران را كنترل كنند و نیروهای امدادی شهر به عنوان نیروهای كمكی امدادگران روستایی در صحنه حوادث حضور داشته باشند.
وی تاكید كرد: باید تمام دهیاران عضو هلال احمر شوند و آنها را ملزم می كنیم كه تیم عملیاتی با مشخصات و امكانات مورد نیاز تشكیل و تفكر امدادی را در روستاها گسترش دهند.
فلاحی افزود: در راستای توسعه تفكر امدادی در روستاها همایشی با حضور دهیاران برگزار می شود و دهیاران را ملزم به همكاری در این زمینه خواهیم كرد.
وی به ضرورت سازماندهی عملیات امدادی اشاره كرد و گفت: باید فعالیت های امدادی سازماندهی شود چرا كه در بسیاری از موارد علمیات امدادی سازماندهی نشده برای امداد رسانی به موقع مشكل ایجاد كرده است.
فلاحی خاطر نشان كرد: در بسیاری از عملیات های امدادی افراد برای سرگرمی یا حس كنجكاوی در محل حوادث حاضر می شوند كه برای امداد رسانان واقعی مشكلاتی ایجاد می كنند و امداد رسانی به موقع انجام نمی شود كه باید این تفكر را در مردم ایجاد كنیم كه امداد رسانی باید توسط امداد گران هلال احمر انجام شود.
وی اظهار كرد: یكی از برنامه های انجمن بیمارهای خاص و جمعیت هلال احمر احداث درمانگاه خیریه است در صورتی كه این 2 نهاد با همكاری هم و به كمك خیرین درمانگاه احداث كنند دستاورد بهتری خواهد داشت.
وی بابیان اینكه یكی از اهداف و سیاست های اصلی دولت تدبیر و امید استفاده از ظرفیت های مردمی است اظهار كرد: مردم بانه در اندیشه توسعه و امور خیر در استان سرآمد هستند.
فرماندار بانه افزود: یكی از خلاء های عمده توسعه نبود مشاركت مردمی است كه باید مردم در بحث سرمایه گذاری و توسعه مشاركت داشته باشند و هم اكنون بستر سرمایه گذاری فراهم شده و امیدواریم بتوانیم اندیشه توسعه و خیری مردم بانه را گسترش دهیم و سازماندهی كنیم.
وی خاطر نشان كرد: مشاركت اعضای هلال احمر بانه نسبت به جمعیت شهرستان در استان رتبه نخست را دارد كه نشان از تفكر مشاركت مردمی در انجام اقدامات خیر خواهانه مردم است.
وی 'مامه ره حه ' را كه مجسمه آن نیز در گردنه خان نصب شده است، نماد اندیشه خیر و توسعه در بانه دانست و گفت: تاریخ این شهر نشان می دهد كه مردم در اقدامات خیر خواهانه پیش قدم هستند.
شهرستان مرزی بانه در 242 كیلومتری غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
**جمعیت هلال احمر بانه 2 هزار عضو دارد
رئیس جمعیت هلال احمر بانه نیز در این نشست گفت: جمعیت هلال احمر بانه 2 هزار عضو داوطلب و امداد گر دارد.
آزاد فتاحی افزود: سازمان جوانان بانه یكی از سازمان های بزرگ است كه بیش از 2 هزار نفر عضو دارد كه از شاخه غنچه های هلال مهد كودك شروع می شود.
وی گفت: اعضای هلال احمر شامل دانش آموزان و دانشجویان، طلاب و جوانان فعال است و در روستاها هم خانه های هلال با توجه به نیاز تشكیل شده است.
فتاحی نیروهای مردمی بازوان اصلی هلال احمر خواند و افزود: نیروهای مردمی و داوطلبین نقش بسیار خوبی در انجام كارهای عام المنفعه ایفا كردند و یاریگر هلال احمر هستند.
وی اظهار كرد: طرح ملی 'خادم' یكی از طرح های مهم كشوری است كه در بانه نیز همزمان با سراسر كشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: در این طرح دواطلبان به محلات حاشیه شهر مراجعه می كنند و آموزش هایی را در مورد مسائل امدادی و بلایای طبیعی به صورت چهره به چهره به شهروندان ارائه می دهند.
وی بابیان اینكه حوادث و بلایای طبیعی غیر قابل پیش بینی است اظهار كرد: هدف از اجرای این طرح نهادینه كردن شعار 'هر خانواده یك امدادگر' است و شهرستان بانه در آموزش و اجرای این طرح در استان بسیار خوب عمل كرده است.
رئیس جمعیت هلال احمر بانه ایجاد ایستگاه سلامت در حوزه سازمان داوطلبان و جوانان را یكی دیگر از فعالیت های بشر دوستانه هلال احمر خواند و گفت: اعضای سازمان دواطلبان از 29 سال بیشتر و سازمان جوانان 29 سال كمتر است كه در این طرح همكاری می كنند.
وی افزود: سازمان داوطلبان در رسته های حمایت، مشاركت، هدایت و مهارت سازمان دهی شده كه در سطح استان بیشترین تعداد دواطلب فعال را داریم كه در برنامه های امدادی و غیر امدادی فعالیت می كنند.
فتاحی خاطر نشان كرد: بسیاری از دواطلبین شهر بانه در كمك های تجهیزاتی، كمك های لجستیكی و كمك های در ارتقاء جایگاه هلال احمر انجام دادند .
وی افزود: بخشی از اعتبارات برای احداث پایگاه امدادی گردنه خان از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری تامین شده اما برای تجهیزات ساختمان با مشكل مواجه شدیم كه خیرین شهرستان در این زمینه كمك كردند.
وی گفت: پایگاه گردنه خان در 2 طبقه ظرفیت اسكان اضطراری 250 نفر مسافر را دارد كه با همكاری خیرین داوطلب تجهیز شد خیرین همچنین در زمینه تامین خودروهای امدادی كمك كردند.
این مسئول از برگزاری كارگاه های آموزشی مین زدایی در روستا خبر داد و اظهار كرد: كارگاه های آموزشی مین زدایی در بخش های نمشیر، ننور و آرمرده برای روستاهایی كه در معرض خطر انفجار مین هستند برگزار شده است.
وی افزود: 2 تیم عملیاتی شبانه روزی همیشه برای مقابله با بحران های احتمالی آماده باش هستند و در صحنه حوادث به موقع حاضر می شوند.
فتاحی یكی دیگر از برنامه های جمعیت هلال احمر بانه را احداث درمانگاه خیریه عنوان كرد و گفت: این درمانگاه با كمك خیرین شهرستان احداث می شود.
شهرستان مرزی بانه در 242 كیلومتری غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زینب طلائی/ **انتشار دهنده: امید بهمنی
**آگاهی از آخرین اخبار استان كردستان در كانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱
سنندج- ایرنا- فرماندار بانه گفت: جوانان روستایی در فعالیت های امدادی جمعیت هلال احمر فعالانه مشاركت داشته باشند تا در شرایط بحرانی از آسیب ها كاسته شود.