به گزارش خبرنگار ايرنا، رضا سجودي روز چهارشنبه در نشست فرهنگي جشن ها و آداب زمستاني اظهار داشت: بسياري از آيين ها و رسوم سنتي در تمامي جوامع در پيوندي استوار با طبيعت تحقق مي يابد.
وي گفت: اين ارتباط ممكن است مستقيم يا بي واسطه يا به واسطه تعامل بشر با طبيعت باشد.
سرپرست ميراث ناملموس تهران ادامه داد: تغييرات فصلي، اعتدال ها و انقلاب هاي جوي مانند نوروز و شب چله نمونه هاي روشني از پيوند مستقيم آداب و رسوم مردم با طبيعت است.
وي افزود: آيين ها و رسوم جوامع كشاورزي نيز در بسياري از موارد ارتباط روشني با طبيعت دارند؛ طبعيت آنگونه كه هست و آنگونه كه مي خواهيم باشد.
سجودي اظهار داشت: پاسداري از اين آداب و رسوم به معناي زنده نگاه داشتن آنها در بستر واقعي و نزد حاملان طبيعي آن است.
وي گفت: گام نخست در پاسداري از اين مواريث زنده، شناساندن آنها و برجسته ساختن اهميت آنها نزد جوامع محلي است.
سرپرست ميراث ناملموس تهران، خاطرنشان كرد: تجربه موفق مركز مطالعات منطقه اي پاسداري از ميراث ناملموس در آسياي غربي و مركزي، تحت نظارت يونسكو (مركز ميراث ناملموس تهران) در برگزاري برنامههاي با مناسبت هاي مختلف، با هدف ارتقاي آگاهي هاي عمومي از ميراث فرهنگي ناملموس ما را بر آن داشت تا اينبار در تعامل با پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، زمستان و آيين هاي مرتبط با آن را به عنوان ميراث مشترك گرامي داريم.
فراهنگ**9187**1823 خبرنگار: حميدرضا بازگشا * انتشار: طاهره نبي اللهي
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۵
تهران - ايرنا - سرپرست ميراث ناملموس تهران، گفت: زمستان و آيينهاي مرتبط با آن به عنوان ميراثي مشترك و عامل پيوند دهنده اقوام و ملت هاي گوناگون است.