يزد - ايرنا - كارشناسان گردشگري علمي كشورهاي اروپايي و آسيايي از منطقه حفاظت شده كالمند ، بهادران مهريز يزد بازديد و از نزديك در جريان وضعيت آن قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين افراد در حاشيه برگزاري نشست بين المللي گردشگري علمي در مهريز با سفر به منطقه كالمند ، بهادران شهرستان ضمن بازديد از بخش هاي مختلف با سابقه ، وحوش موجود و همچنين ظرفيت هاي آن براي راه اندازي گردشگري علمي بوم گردي آشنا شدند.
در اين بازديد مهدي تيموري رئيس اداره محيط زيست مهريز گزارشي در خصوص سابقه ، فعاليت هاي عمراني انجام گرفته در سال هاي اخير و ظرفيت هاي گسترده آن براي استفاده گردشگران جهان ارائه كرد.
نشست 2 روزه بين المللي گردشگري علمي و بوم گردي روز سه شنبه با حضور 40 نفر از كارشناسان امور گردشگري و بومي گردي از كشورهاي ژاپن، چين، اسپانيا، نيوزيلند و ايران در پرديس دانشگاه يزد در شهرستان مهريز برگزار شد.
شركت كنندگان در اين نشست در خصوص راه كارهاي گسترش گردشگري علمي و بوم گردي در سطح جهان و ايران به بحث و بررسي پرداختند و از آثار و ابنيه تاريخي و فرهنگي استان يزد و 2 اثر جهاني در شهرستان مهريز شامل باغ پهلوانپور و قنات حسن آباد و منطقه حفاطت شده كالمند بهادران بازدبد كردند.
منطقه كالمند بهادران مهريز يزد در سال 1355 به دليل تخم گذاري پرنده با ارزش و كمياب هوبره و همچنين برخورداري از وضعيت اكولوژيكي مناسب جهت ادامه حيات گونه هاي ارزشمند جانوري و گياهي مختلف از جمله آهو و زاغ بور به عنوان منطقه شكار ممنوع و از اول خرداد ماه سال 1370 با تصويب شوراي عالي محيط زيست بصورت رسمي در زمره مناطق چهار گانه تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست قرار گرفته و به منزله حفاظت شده اعلام گرديد.
اين منطقه در حد فاصل 54 درجه و 20 دقيقه تا 55 درجه و 15 دقيقه طول جفرافيايي و 31 درجه و 5 دقيقه تا 31 درجه و 35 دقيقه عرض جفرافيايي واقع شده است و در 20 كيلومتري شهرستان مهريز و 50 كيلومتري مركز استان و بهادران در 85 كيلومتري بزد قرار گرفته است.
وسعت اين منطقه حدود 250 هزار هكتار برآورد شده كه بيش از نيمي از مساحت آن را نقاط دشتي و مابقي را ارتفاعات سخت گذر،كوهپايه ها و تپه ماهور ها تشكيل داده است.
شهرستان مهريز با 50 هزار نفر جمعيت در 30 كيلومتري شهر يزد قرار دارد .
7536/ 5054 خبرنگار::كاظم سبحان زاده**انتشار: بهنام احمدي *
irnayazdd@