به گزارش ایرنا، این مراسم با حضور خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاكستان و سهیل امان فرمانده نیروی هوایی این كشور انجام شد.
با اضافه شدن این جنگنده های جدید، تعداد جنگنده های مدل جی.اف-17 نیرویی هوایی پاكستان به نزدیك به 90 فروند رسید.
نیروی هوایی پاكستان برای نخستین بار، در سال 2007 به جنگنده های جی.اف-17 مجهز شده و در سال 2013 نیز خط تولید این جنگنده ها، در پاكستان راه اندازی شد.
اگرچه نیروی هوایی پاكستان جنگنده های دیگری از جمله جنگنده های اف-16 آمریكایی و تعدادی میراژ در اختیار دارد، اما هواپیماهایی جی.اف-17 بدنه اصلی نیروهای هوایی این كشور را تشكیل می دهد.
خط تولید سری نخست جنگنده های جِی.اف – 17 از سال 2013 در پاكستان راه اندازی شده و این كشور علاوه بر تولید این هواپیما برای تامین نیاز های خود و جایگزینی جنگنده های قدیمی ناوگان نیروی هوایی، به دنبال بازارهای هدف برای صادرات این جنگنده چینی الاصل است.
جِی.اف-17 اگرچه به اندازه جنگنده های پیشرفته ای مثل اف-16 قابلیت و توانایی ندارد، اما این جنگنده ها قرار است بدنه اصلی نیروی هوایی پاكستان را تشكیل دهد.
پاكستان همزمان با ساخت جنگنده هایی با مشاركت چین، به دنبال خرید جنگنده های آمریكایی اف-16 است زیرا برای عملیات های ضدتروریستی خود نیاز به جنگنده هایی با قدرت هدف گیری دقیق دارد كه هواپیماهای جنگی ساخت پاكستان و چین فعلا نمی تواند این نیاز را برآورده كند. اما آمریكا سال گذشته از قرارداد فروش جت های اف-16 به پاكستان كنار كشید.
** نیروی هوایی پاكستان در اندیشه نوسازی ناوگان جنگنده ها
'محمد اشفق' جانشین فرمانده نیروی هوایی پاكستان سال گذشته اعلام كرده بود كه این كشور در اندیشه نوسازی ناوگان جنگنده هایش برای مبارزه موثر و احتمالا طولانی مدت با تروریسم و محافظت از مرزها است.
این فرمانده عالی نیروی هوایی پاكستان در مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز اعلام كرد كه ناوگان كنونی نیروی هوایی پاكستان، ناوگانی پیر و فرسوده است است و تا چند سال آینده، عمر مفید بیشتر جنگده های میراژ فرانسوی و اف-7 چینی این كشور به پایان می رسد و پاكستان مجبور خواهد شد دهها فروند از جنگنده های خود را از رده خارج كند. به همین دلیل ضرورت دارد كه اقدامی برای نوسازی این ناوگان انجام شود.
پاكستان اگر چه بطور مشترك با چین، خط تولید جنگنده های جی.اف-17 را در اختیار دارد و حتی به فكر مشتری های خارجی برای صادرات این جنگنده است، اما محمد اشفق گفته است كه این جنگنده ها بدلیل ضعف در هدف گیری دقیق، چندان برای انجام عملیات های ضدتروریستی و هدف قراردادن دقیق مواضع تروریست ها مناسب نیست.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
اسلام آباد - ایرنا - وزارت دفاع پاكستان روز پنجشنبه 16 فروند دیگر از جنگنده های تك موتوره و چندمنظوره جِی.اف-17 محصول مشترك چین و پاكستان را به نیروی هوایی این كشور تحویل داد.