یاسوج- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: افزون بر 12 هزار نفر از فعالان عرصه فرهنگ و هنر تا پایان سال جاری بیمه تأمین اجتماعی خواهند شد.

به گزارش ایرنا سید رضا صالحی امیری عصر پنجشنبه در جمع اعضای كانون‌های فرهنگی و هنری كهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: پیش از این نیز 18 هزار و 700 نفر از فعالان عرصه فرهنگ و هنر بیمه شده بودند كه به این ترتیب شمار بیمه شدگان به 30 هزار نفر خواهد رسید.
وی گفت: 47 هزار نفر در مجموع در كانون‌ها و انجمن‌های تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو هستند كه دولت تاكنون موفق به بیمه كردن بخشی از آنها شده است.
صالحی امیری تحت پوشش قرار دادن این افراد را در راستای ایجاد امنیت شغلی، فكری، معیشتی و مالی هنرمندان و فعالان عرصه‌های فرهنگی عنوان كرد و گفت: ایجاد امنیت شغلی برای اصحاب قلم و فرهنگ از اولویت‌های دولت تدبیر و امید است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه باید در یك فضای باثبات و آرامش به فعالیت‌های فرهنگی پرداخت گفت: ایجاد ثبات و آرامش در فضای فرهنگی و هنری جامعه از جمله مهمترین سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
صالحی امیری بیان كرد: سیاست قطعی دولت یك رویكرد راهبردی، آینده نگر و كلان نگر است كه در آن از درگیر شدن با مسائل خرد پرهیز می‌شود.
وی عنوان كرد: نگرش راهبردی، برنامه محور و جامع، اساس كارهای دولت در زمینه فرهنگی و هنری است چون ثبات زیر ساخت توسعه كشور به شمار می‌رود.
صالحی امیری بیان كرد: ایران 100 سال گذشته را بر ریل توسعه مبتنی بر نفت حركت می‌كرد اما به اهداف مورد نظر نرسید و ما اینك نیازمند تغییر ریل از اقتصاد نفتی به توسعه فرهنگی هستیم.
وی اظهار داشت: توسعه مبتنی بر فرهنگ چهار كاركرد عمده دارد كه شامل انسجام فرهنگی، هویت سازی، شخصیت سازی و سازگاری اجتماعی است.
صالحی امیری گفت: انسجام فرهنگی مهمترین نیاز امروز جامعه ایران است كه مبتنی بر انسجام ارگانیكی و نه مكانیكی و تحت زور و فشار است.
وی با بیان اینكه جامعه فرهنگی در محیط همراه با مدارا و گفت و گو شكل می‌گیرد افزود: گفت و گو سبب كاهش عصبیت‌ها و افزایش سطح اشتراكات خواهد شد.
صالحی امیری با اشاره به اینكه گفت و گو سبب ایجاد بستر اجتماعی برای آرامش جامعه می‌شود، عنوان كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، می‌خواهد گفتگوی فرهنگی را در سطح جامعه رواج دهد.
وی عنوان كرد: كاركرد دوم توسعه فرهنگی، هویت سازی است كه در آن عناصر مختلف هویتی ایرانی اسلامی و انقلابی را شامل می‌شود.
صالحی امیری بیان كرد: كاركرد سوم فرهنگ، شخصیت سازی است كه می‌تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی كنونی جامعه را درمان كند.
وی اظهار داشت: كاركرد چهارم، سازگاری است و جامعه امروز ایران به این سازگار بودن نیاز دارد كه زمینه ساز توسعه پایدار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد: از دروازه فرهنگ به انسجام ملی، ارتقای هویتی، افزایش سطح شخصیتی و سازگاری فرهنگی می‌رسیم.
صالحی امیری عنوان كرد: گفتمان فرهنگی دولت تدبیر و امید، اعتدال فرهنگی، عقلانیت فرهنگی، انسجام فرهنگی و دیانت فرهنگی است.
وی اضافه كرد: اجزای گفتمان اعتدال فرهنگی دولت تدبیر و امید، عقلانیت فرهنگی، تنوع فرهنگی، انسجام و دیانت فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: جامعه امروز ایران نیازمند افزایش سرانه مصرف فرهنگی است.
صالحی امیری عنوان كرد: سرانه مصرف فرهنگی در ایران پایین است كه نیازمند بازنگری و فرهنگ سازی در این زمینه هستیم.
وی عنوان كرد: در جامعه‌ای كه مصرف فرهنگی در آن شكل می‌گیرد امنیت فرهنگی و اخلاقی نیز پدید خواهد آمد.
صالحی امیری بیان كرد: ما نیازمند تعریف مجدد رابطه میان دولت و نظام فرهنگی هستیم كه یكی از اجزای آن كاهش تصدی گری دولت در این بخش است.
وی اظهار داشت: كار فرهنگی را باید به اصحاب فرهنگ سپرد و تصدی گری فرهنگی باید از دولت به اتحادیه‌های مربوطه واگذار شود.
صالحی امیری عنوان كرد: دولت به عدالت فرهنگی باور دارد و سیاست دولت، هدایت رخدادهای فرهنگی، جشنواره‌ها و امكانات فرهنگی و هنری به سمت استان‌ها و شهرستان‌هاست.
وی بیان كرد: 89 نمایشگاه كتاب در سه سال گذشته در استان‌ها برگزار شده كه در راستای عدالت فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنانش به برنامه‌های این وزارتخانه برای توسعه فرهنگی و هنری در كهگیلویه و بویراحمد اشاره كرد و گفت: یك فیلم بلند سینمایی در این استان با كارگردان و تهیه كننده بومی تولیدخواهد شد كه امكان نمایش در سطح كشور را داشته باشد.
صالحی امیری عنوان كرد: در مجموع برای تكمیل تالار فرهنگی بزرگ استان كه از جمله افتخارات این استان نیز به شمار خواهد رفت 200 میلیارد ریال برای سال جاری در نظر گرفته شده است.
وی بیان كرد: در مجموع 6 میلیارد و 200 میلیون ریال برای كمك به اصحاب فرهنگ و هنر استان در نظر گرفته شده است.
صالحی امیری اضافه كرد: 530 میلیون ریال اعتبار نیز در حوزه قرآنی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: مجتمع‌های فرهنگی و هنری گچساران، كهگیلویه، بهمئی و دنا در دست ساخت است كه برنامه تجهیز و تكمیل آن‌ها ادامه خواهد داشت و 10 میلیارد ریال برای تكمیل ساختمان اداره كل تخصیص یافته است.
نمایندگان جامعه هنری استان در این نشست به بیان مشكلات انجمن ها و كانون های فرهنگی و هنری استان پرداختند.
خبرنگار: سید ولی موسوی نژاد** انتشاردهنده:حسینعلی راشكی
6110 /8005