به گزارش این پایگاه خبری، سران كشورها، ژنرال های نظامی و قانونگذاران شركت كننده در كنفرانس امنیتی مونیخ پاسخ های مختلفی به شرایط ناآرام یك سال گذشته جهان ارائه دادند، سالی كه مشخصه آن رای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریكا بود.
سوال اصلی در كنفرانس مونیخ در ارتباط با نقش آمریكا به عنوان سهامدار اصلی ارزشهای لیبرال و نظم جهانی بود و اینكه آیا دولت جدید آمریكا، میراث این كشور را در سطح بین المللی ادامه خواهد داد یا نه.
«ولفگانگ ایشینگر» رئیس كنفرانس مونیخ به صدای آلمان گفت: سوال اصلی این است كه آیا رئیس جمهوری ترامپ به سنت نیم قرن گذشته آمریكا در حمایت از پروژه یكپارچگی اروپا ادامه می دهد، یا از كشورهای اروپایی برای دنباله روی از برگزیت حمایت خواهد كرد؟
وی افزود: اگر ترامپ چنین كند، این به معنای اعلام جنگ غیر نظامی و به معنای مناقشه بین اروپا و آمریكا خواهد بود.
در باره مسائل دفاعی، جیمز مَتیس وزیر دفاع آمریكا درصدد بر آمد كه نگرانی های موجود در بین اعضای سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) را آرام كند. وی تاكید كرد كه واشنگتن بطور كامل به ناتو و امنیت اعضای آن متعهد است هر چند بر موضوع افزایش بودجه دفاعی در ناتو نیز تاكید كرد.
سایر مقامات اروپایی در عین حال با این اظهارات متیس با احتیاط برخورد كردند.
«اورزولا فُن در لاین» وزیر دفاع آلمان به صدای آلمان گفت: برای مهم است بدانیم لحن دولت جدید آمریكا را چه كسی تعیین می كند. اظهارات متیس امیدوار كننده بود اما باید ببنیم مایك پنس چه خواهد گفت.
وی افزود: مهم است كه در طول زمان ببینیم افراد قابل اعتماد به سیاست امنیتی دولت آمریكا شكل می دهند.
**دیدگاههای ضد و نقیض درباره اتحادیه اروپا
در بحبوحه دورنمای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و افزایش پوپولیسم، مقام های اروپایی درباره چگونگی برخورد با چالش های تهدید كننده اتحادیه اروپا بحث كردند.
«برت كوئندرز» وزیر امور خارجه هلند در اشاره آشكاری به افزایش فعالیت «خیرت ویلدرس» سیاستمدار راست افراطی این كشور گفت: باور دارم در كشور من جنبش هایی هستند كه می خواهند غرب را نابود كنند.
«ولفگانگ شائوبل» وزیر دارایی آلمان پا را فراتر گذاشت و گفت بسیاری از چالش های پیش روی اتحادیه اروپا ناشی از فقدان درك از اصول پایه ای اتحادیه است.
شوبل گفت: بزرگترین مشكل ما این است كه مردم در سراسر اروپا واقعا به موسسات اروپایی اعتماد ندارند؛ باید بدانند كه ما چرا به همگرایی اروپایی نیاز داریم.
در همین حال ، «فرانس تیمرمانس» معاون رئیس كمیسیون اروپا دیدگاهی برای آینده اتحادیه اروپا بر اساس ارزش های مشترك در سراسر اروپا بجای كاربرد 'ابزارها' مطرح كرد.
وی گفت: سرنوشت ما بر اساس ارزش های ما و نه بازار یا پول مشترك ما، استوار است.
در پایان مذاكرات و بحث های روز جمعه ، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین سخنرانی و نظم جهانی را مورد تاكید قرار داد. در سخنرانی وزیر امور خارجه چین در عین حال ذكری از موضوع دریای جنوبی چین مطرح نشد و باید دید در ادامه كنفرانس مونیخ آیا دیگران این موضوع را مطرح می كنند یا خیر.
در زمانه ای كه شك و تردیدها درباره آینده آمریكا در سطح جهانی تردیدهایی مطرح شده و صحبت از «عصر پساغربی» مطرح شده است، سناتور آمریكایی «جان مك كین» در سخنرانی خود تلاش كرد به غربی های اطمینان دهد كه ارزشهای آنها در مواجهه با تردیدها افول نخواهد كرد.
مك كین گفت: حتی الان زمانی كه وسوسه ناامیدی بسیار بزرگ است، من پایان غرب و پایان نظم جهانی را نمی پذیرم.
وی افزود: نمی پذیرم كه ارزش های ما از حیث اخلاقی با ارزش های دشمنان ما برابر است؛ من یك باورمند مفتخر به غرب هستم و اعتقاد دارم همواره باید از آن دفاع كنیم.
**وزیر دفاع آلمان: جنگ با تروریسم جنگ با اسلام نیست
اورزولا فن در لاین وزیر دفاع آلمان در سخنرانی افتتاحیه اجلاس كنفرانس امنیتی مونیخ در انتقادی تلویحی از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا، اعمال شكنجه را با مبانی ارزشی ناتو مغایر دانست. او با اینكه این سخنان را در انتقادی تلویحی به موضع دونالد ترامپ بیان میكرد، از ارزشهای مشتركی در میان اعضای ناتو سخن گفت كه به گفته او نافی هر گونه شكنجهاند.
دونالد ترامپ در جریان كارزار انتخاباتی خود از اعمال برخی از انواع شكنجه در زندان گوانتانامو و در مبارزه با تروریسم دفاع كرده و خواهان احیای آنها شده بود.
فن در لاین در ادامه سخنرانی خود در مونیخ گفت كه باید مراقب بود كه مبارزه با تروریسم به مقابله با اسلام و مسلمانان تعبیر نشود، زیرا در غیر این صورت ' شكافها كه موجبی برای رشد ترور هستند عمیقتر خواهد شد'. او در عوض پیشنهاد كرد كه همكاری با مسلمانان و آن دسته از كشورهای اسلامی كه با ترور مخالفند، تقویت شود.
به گزارش ایرنا ، كنفرانس امنیتی مونیخ از دیروز (جمعه) با شركت 10 رئیس جمهوری، معاون رئیس جمهوری آمریكا، هشت نخست وزیر، وزیران امورخارجه 30 كشور، وزیران دفاع حدود 20 كشور و مقامات بین المللی شامل دبیركل سازمان ملل متحد، دبیر كل ناتو، دبیران كل سازمان همكاری اسلامی، اتحادیه عرب، سازمان شانگهای، رئیسان پارلمان و شورای اروپا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدیران كل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اینترپل، سازمان بین المللی مهاجرت و كمیسونر عالی پناهندگان و كمیسیونرهای اتحادیه اروپا در هتل «بایریشه هوف» مونیخ آغاز شد و تا یكشنبه (فردا) ادامه خواهد داشت.
در این اجلاس موضوعات مهم بین المللی از جمله آینده ناتو، نظم جهانی، امنیت انسانی، تروریسم و افراط گرایی، مسائل منطقه ای شامل آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره كره، جهان عرب، سوریه و اوكراین بررسی می شود.
جلسه امروز یكشنبه كنفرانس امنیتی مونیخ از ساعت 9 صبح به وقت محلی (11:30 ایران) با سخنرانی آنگلا مركل صدر اعظم آلمان و مایك پنس معاون رئیس جمهوری آمریكا آغاز می شود.
اروپام**1078**1479
مترجم: بابك جعفری **انتشاردهنده:حسن سالك رضائی
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸
برلین - ایرنا - تارنمای صدای آلمان (دویچه وله) نوشت: كنفرانس امنیتی مونیخ جمعه (دیروز) در روز گشایش خود پرسش هایی جدی درباره آینده اروپا، نقش آمریكا در جهان و نابودی روابط بین المللی مطرح كرد.