محمد حسین قربانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا: با وجود تمام توصیههای كارشناسان داخلی و تعهدات ایران در كنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات، در بودجه سال 96، مالیات سیگار نسبت به سال 95 كاهش یافت و متاسفانه با فشار مافیای دخانیات نتوانستیم صحن مجلس را برای افزایش مالیات سیگار و حتی ثبات آن قانع كنیم.
وی گفت: ایران با امضای كنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات، تعهداتی را برای كاهش مصرف دخانیات پذیرفته است كه افزایش مالیات سیگار به عنوان یكی مهمترین اهرم های كاهش مصرف، یكی از آنهاست اما با كمال تأسف مالیات بر دخانیات در بودجه كشور كاهش یافت.
قربانی افزود: قرار است سال 96 رئیس جمهوری در اجلاس سازمان ملل سخنرانی كند و حتما در این اجلاس از ایشان میپرسند كه اقدامات ایران برای افزایش مالیات دخانیات چه بوده است و معلوم نیست در مقابل نقدهای مجامع و سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان بهداشت جهانی چه جوابی خواهیم داشت.
نایب رئیس دوم كمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با تلاش وزارت بهداشت و مجلس در سال 95، میزان مالیات دخانیات برای سیگارهای تولید داخل به 20درصد برای تولید مشترك به 30درصد و برای سیگارهای وارداتی به 40درصد رسیده بود اما با فشارهای خارج از مجلس در قانون بودجه سال 96 میزان مالیات سیگار برای تولید داخل به 10درصد، تولید مشترك به 15درصد، برندهای خارجی تولید داخل به 30درصد و سیگار وارداتی به 40درصد رسید.
**افزایش مصرف سیگار در كشور به 100 میلیارد نخ
وی ادامه داد: با وجود افزایش تولید برندهای حارجی سیگار در داخل اكنون دیگر نیازی به واردات سیگار نداریم، حتی به قاچاق سیگار به كشور نیز دیگر نیازی نیست و با افزایش تولید سیگارهای برند خارجی در داخل میزان مصرف سیگار در كشور از 65 میلیارد نخ در سال به 100 میلیارد نخ رسیده است و افزایش جدی داشته است.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: با افزایش روز افزون تولید سیگار در كشور، دیگر نیازی به واردات و حتی سیگار قاچاق نداریم و استدلال مخالفان افزایش مالیات كه میگویند، افزایش مالیات باعث افزایش قاچاق سیگار میشود،هیچ توجیهی ندارد.
قربانی گفت: این حركت، درست بر خلاف قانون جامع مبارزه با دخانیات و بر خلاف تعهدات ایران در كنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات است و جای تاسف زیاد دارد.
وی افزود: متاسفانه این حركت بر خلاف اجماع جهانی برای مبارزه با دخانیات است و باعث شده است كه مالیات سیگار و مواد دخانی در ایران یكی از كمترینها در دنیا باشد و حتی از افغانستان هم كمتر است.
**سیگار روزی 20 میلیارد تومان از سرمایه ملت را دود میكند
عضو كمیسیون بهداشت گفت: فشارهای بیرون مجلس بر نگاه كارشناسی، نمایندگان مجلس غلبه كرد و اكنون شاهد این هستیم كه روزانه 20 میلیارد تومان از سرمایههای جیب مردم برای دخانیات و درمان عوارض آن هزینه میشود.
قربانی افزود: بیماریهای قلبی-عروقی ناشی از دخانیات در حال افزایش است و از هر چهار نفری كه به این بیماریها مبتلا میشوند، سه نفر به علت مصرف دخانیات به این بیماری دچار میشوند.
وی گفت: افزایش مالیات سیگار هم باعث كاهش مصرف آن میشد و هم حداقل چهار هزار میلیارد تومان اعتبار جدید برای كمك به درمان بیماران و سلامت مردم در اختیار دولت قرار می داد و در این شرایط وانفسا كه دولت با مشكلات بودجهای جدی مواجه است میتوانست مرهمی برای جبران كمبودها باشد اما فشارها و حاشیههای بیرون مجلس نگذاشت.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام(4)**3063 ** 1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
تهران - ایرنا - عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با فشار مافیای سیگار و حاشیه های خارج از مجلس، مالیات سیگار در قانون بودجه كشور كاهش یافت و اكنون مالیات سیگار در ایران حتی از افغانستان هم كمتر است.