اسلام آباد - ایرنا - یك دیپلمات پاكستانی مسلط به مسائل افغانستان با ابراز نگرانی از حضور داعش در افغانستان و تلاش آن برای جذب گروه های تروریستی كوچك تر در این كشور، آن را تهدیدی جدی نه تنها برای افغانستان، بلكه برای پاكستان و سایر كشورهای منطقه دانست.

'رستم شاه مُهمند' سفیر پیشین پاكستان در افغانستان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: دولت پاكستان برای اینكه بتواند در اهداف خود در زمینه مبارزه با تروریسم موفق شود، باید توجه بیشتری به تحركات داعش داشته باشد و تلاش این گروه را برای نفوذ و ریشه دواندن در پاكستان جدی بگیرد.
اخیرا تلاش های منطقه ای در قالب برگزاری نشست های چندجانبه و مشترك با حضور پاكستان، ایران، روسیه،چین و برخی دیگر كشورهای منطقه برای یافتن راهكارهای مشترك و موثر مبارزه با تروریسم از جمله داعش در افغانستان و منطقه، برگزار شده و قدرتهای منطقه ای در تلاش هستند تا اجازه ندهند جنوب و غرب آسیا، به خاورمیانه ای دیگر برای تاخت و تاز داعش تبدیل شود.
این تحلیل گر پاكستانی تاكید كرد: پاكستان باید از تجربیات گذشته خود درس بگیرد. دستگاه های امنیتی پاكستان نیازمند هوشمندی بیشتری هستند. چطور ممكن است تروریست ها از غرب پاكستان(مرز افغانستان) وارد این كشور شوند و پس از طی مسافت طولاتی خود را به ایالت سند برسانند و به راحتی دست به حملات تروریستی بزنند بدون اینكه نهادهای اطلاعاتی و امنیتی پاكستان متوجه آنان شده باشد. این یك مسئله جدی است كه باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی همچنین اظهار داشت: پاكستان معتقد است در نتیجه عملیات نظامی ارتش این كشور در سه سال اخیر (عملیات ضرب عضب) علیه تروریست ها در مناطق نزدیك به مرز افغانستان، این كشور همسایه نتوانست مانع از فرار تروریست ها به خاك آن كشور شود و حالا برخی تروریست های زخم خورده از پاكستان، پناهگاه هایی امن در افغانستان ایجاد كرده اند و از آنجا، حملات خود علیه پاكستان را طراحی می كنند.
وی با اشاره به تماس تلفنی شب گذشته فرمانده ارتش پاكستان با فرمانده نیروهای آمریكایی در افغانستان گفت: حالا پاكستان از آمریكا می خواهد با استفاده از حملات هوایی و پهپادهای خود، مواضع تروریست های ضدپاكستانی در مناطق مرزی افغانستان را از بین ببرد.
رستم شاه مهمند اقدام شب گذشته ارتش پاكستان در حمله به مواضع تروریست ها در داخل خاك افغانستان را اقدام مطلوبی ندانست و گفت: انجام چنین عملیات هایی در خاك دیگر كشورها پسندیده نیست درست همان گونه كه پاكستان هرگز نمی پذیرد كشورهای دیگر در خاكش دست به عملیات نظامی بزنند. تمامیت ارضی و حاكمیت ملی افغانستان از سوی پاكستان باید به رسمیت شناخته شود زیرا در غیر این صورت، تنش ها میان كابل و اسلام آباد تشدید خواهد شد و مسائل و مشكلات جاری پیچیده تر می شود.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی