به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از يورك الرت، هدف اين تكنيك هوش مصنوعي، مدلسازي استنتاج از دادههاي سطح بالا بهمنظور فراهم كردن امكان تشخيص مغز اشخاص سالم و بيمار از طريق شناسايي بخشهايي از مغز است كه تحت تاثير بيماري قرار گرفتهاند.
در اين مطالعات كه به منظور جلوگيري از ابتلاي افراد به بيماري آلزايمر انجام شد، محققان از تكنيك يادگيري عميق براي محاسبه عملكرد مغز و از فناوري MRI براي تصويربرداري از آن استفاده كردند. همچنين براي شبيهسازي عملكرد هر بخش از مغز از شبكههاي عصبي مختلف بهره گرفتند. سپس تصاوير به دست آمده از بخش خاكستري مغز بر اساس آناتومي مغز انسان تفكيك شد و هرگروه از تصاوير براي آموزش يكي از شبكههاي عصبي مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن دانش كسب شده توسط هريك از اين شبكههاي عصبي با استفاده از تكنيكهاي خاصي تركيب شد تا عملكرد مغز انسان را در يادگيري نشان دهد.
نتايج اين تحقيقات كاربردهاي بالقوه هوش مصنوعي را براي شناسايي الگوهاي مربوط به بيماريهاي مختلف نشان ميدهد. اين تحقيقات زمينهساز توسعه روشهاي درماني جديد براي بيماري آلزايمر و پاركينسون محسوب ميشود.
بيماري پيشرونده آلزايمر شايع ترين نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد مي شود. اين بيماري از ديدگاه علمي بر اثر كاهش ماده شيميايي سروتونين در مغز بروز مي كند و به اين ترتيب انتقال پيام هاي عصبي مختل مي شود. دليل اين بيماري هميشه كهولت سن نيست و عوامل ژنتيكي، سكته مغزي و شوك عاطفي نيز مي توانند منجر به اين بيماري شوند.
بر اساس آمار مركز بين المللي آلزايمر، در حال حاضر 46.8 ميليون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و اين تعداد تا سال 2050 ميلادي، به 131.5 ميليون نفر به ويژه در كشورهاي در حال توسعه مي رسد.
محققان دانشگاه كاليفرنيا در سان فرانسيسكو چاقي، باريك شدن شريان كاروتيد، سطح پايين تحصيلات، افسردگي، فشار خون بالا، كم تحركي، استعمال دخانيات، سطح بالاي اسيد آمينه و ديابت نوع 2 را به عنوان مهمترين عوامل خطر در ابتلا به آلزايمر برشمرده اند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه International Journal of Neural System منتشر شده است.
عليم (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني**1440
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه مالاگا و گراناداي اسپانيا براي تشخيص زودهنگام آلزايمر و پاركينسون با استفاده از تكنيك يادگيري عميق، شيوه جديدي توسعه دادند.