تهران - ایرنا - ناسا گونه‌های عجیبی از موجودات زنده را شناسایی كرد كه به مدت 60 هزار سال درون كریستال‌ها به دام افتاده‌اند. این كشف ناسا امید به یافتن ارگانیسم‌های زنده در شرایط بسیار سخت جوی سیاره‌های دیگر را افزایش داد.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از تلگراف، متخصصان ناسا از سال‌ها قبل معدن نایكا واقع در مكزیك را به دنبال اكستریموفیل‌ها جستجو می‌كنند. اكستریموفیل‌ها گروهی از ارگانیسم‌ها هستند كه در محیط‌های خشن و سخت فیزیكی و شیمیایی كه عموما حیات در آن‌ها ناممكن است، زندگی می‌كنند. معدن نایكا دارای غارهای بزرگی است كه درون آن‌ها كریستال‌های گچی عظیم یافت می‌شوند. اما موضوع جالب توجه این است كه محققان ناسا درون كریستال‌ها موجودات زنده كوچكی یافتند كه برای مدت زمانی بسیار طولانی درون كریستال‌ها به دام افتاده بودند. این جانداران حدود 100 نوع مختلف و اغلب از نوع باكتری‌ها بودند. مدت زمان زندگی این موجودات درون كریستال‌ها بین 10 هزار تا 60 هزار سال بود و 90 درصد از این گونه‌های زیستی پیش از این هرگز دیده نشده بودند.
این غارها روی صفحه‌ای قراردارند كه زیر آن‌ها ماگما در جریان است و موجب افزایش دمای محیط تا 60 درجه سانتیگراد می‌شود. در چنین دمایی اغلب گونه‌های جانوری و موجودات زنده، مدت زیادی دوام نمی‌آورند. اما محققان دریافتند برخی از این جانداران به گونه‌ای تكامل یافته‌اند كه می‌توانند از سولفیدها، آهن، منگنز یا اكسید مس موجود در غار تغذیه كنند.
به اعتقاد محققان چنین اكتشافاتی موجب افزایش احتمال انتقال میكروب‌های خطرناك ساكن سیارات دیگر به كره زمین می‌شود.
در ادامه این تحقیقات قرار است ناسا نمونه‌هایی از سنگ‌ها و یخ یكی از اقمار مشتری به نام اروپا را به زمین منتقل كند. این قمر مناسب‌ترین محل برای ایجاد حیات در منظومه شمسی محسوب می‌شود زیرا در زیر سطح آن یك رودخانه نمكی در جریان است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: معصومه گلشن