به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مهدی كرباسیان» امروز (یكشنبه) در این گردهمایی در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) افزود: ایران به كشورهایی متصل است كه یك بازار 450 میلیون نفری را در منطقه از افغانستان تا آسیای میانه و خاورمیانه تشكیل می دهد.
وی افزود: خلیج فارس و دریای عمان به همراه منابع غنی نفت و گاز فرصت های ارزشمندی را پیش روی صادركنندگان و واردكنندگان كالا به ایران قرار می دهد و هرگونه فعالیت در بخش صنعت با بهره گیری از انرژی گاز نقش ارزشمندی برای استمرار فعالیت دارد.
به گفته كرباسیان، همكاری شركت های فنلاندی با ایران از پیشینه مناسب برخوردار است و شركت فنلاندی «اتو تك» حتی در دوران تحریم همكاری خود را با ایران قطع نكرد.
وی ادامه داد: ایمیدرو آماده است با شركت های فنلاندی همكاری داشته باشد.
این مسوول یادآوری كرد: پاییز امسال نیز تفاهمنامه ای برای همكاری میان مركز تحقیقات فرآوری مواد معدنی با سازمان زمین شناسی فنلاند به امضا رسید.
كرباسیان اعلام كرد برنامه اكتشاف ذخایر معدنی ایران در وسعتی به مساحت 250 هزار كیلومتر از سال 2015 میلادی آغاز شد و انتظار می رود با تداوم در سال 2017، در سال 2018 نهایی شود كه این امر فرصت خوبی را برای همكاری میان شركت های ایرانی و فنلاندی در زمینه اكتشاف فراهم می كند.
وی ابراز امیدواری كرد شركت های 2 كشور برای فعالیت در عرصه اكتشاف بزودی تفاهمنامه هایی را امضا كنند؛ زیرا دولت های ایران و فنلاند به افزایش سطح همكاری ها تمایل دارند.
بررسی خبرنگار ایرنا از آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد در 10 ماهه امسال ارزش صادرات ایران به فنلاند 315 هزار و 260 دلار بود و در مقابل از این كشور 123میلیون و 615هزار و 789دلار كالا وارد كرد.
جمهوری فنلاند كشوری به پایتختی هلسینكی در شمال اروپا منطقه اسكاندیناوی است. این كشور نزدیك به 6 میلیون نفر جمعیت دارد و واحد پول آن یورو است.
یكی از مشتركات تهران- هلسینكی راهگذر شمال-جنوب و گذرگاه ترانزیتی 7200 كیلومتری هلسینكی در فنلاند تا بمبئی هند است كه ارتباط شمال اروپا و روسیه را از طریق جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان به كشورهای منطقه اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا برقرار می كند.
شاخه های انشعابی این گذرگاه بین قاره ای به طول هزاران كیلومتر دهها كشور دورتر را در آسیا و اروپا به هم پیوند می دهد.
این راهگذر افزون بر كوتاه كردن 40 درصدی طول مسیر ارتباطی آسیا و اروپا، 30 درصد هزینههای حمل و نقل را نیز كاهش می دهد.
اقتصام**1559**1070**1961** خبرنگار: حسین عضدی فسا** انتشار: مریم مسعود
آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گردهمایی «آشنایی با فرصت های همكاری ایران و فنلاند» اعلام كرد: در بخش معدن و صنایع معدنی نزدیك به 30 میلیارد دلار نیاز داریم و دولت ایران هرگونه سرمایه گذاری خارجی را تضمین و حمایت می كند.