تهران-ايرنا- جمعي ازمحققان جوان دانشكده هاي داروسازي و پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، موفق به طراحي و توليد نرم افزار شبيه ساز سه بعدي آناتومي بدن شدند.

مجري طرح نرم افزار شبيه سازي سه بعدي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه اين نرم افزار براساس يافته هاي آزمايشات سي تي اسكن، ام.آر.آي و اطلس هاي آناتومي طراحي شده است، افزود:محققان جوان ايراني با توجه به گسترش شبيه سازها درعلوم پزشكي و نبود توليدات داخلي اقدام به طراحي و ساخت اين نرم افزار بومي كردند.
مهبد شعشعاني ادامه داد:ساخت كل بدن يا عضوي از آن با استفاده از چاپگرهاي سه بعدي از جمله ويژگي هاي اين نرم افزار است و دانشجويان پزشكي با استفاده از اين نرم افزار مي توانند در فضاي بهتري به تشريح جسد مبادرت كنند.
وي كالبدشكافي بدن توسط دانشجويان پزشكي درفضاي مجازي، كاهش هزينه هاي تهيه ونگهداري جسد و مولاژ و ساخت تمام يا عضوي از بدن را از ويژگي هاي اين نرم افزار اعلام كرد و افزود: با بهره گيري از اين فناوري، استفاده از جسد براي تشريح و آموزش دانشجويان پزشكي به مراتب كمتر مي شود.
مجري طرح نرم افزار شبيه سازي سه بعدي ادامه داد: از اين نرم افزار مي توان در زمينه جراحي ها هم استفاده كرد.
وي زمان ساخت اين نرم افزار را حدود 2 سال اعلام كرد و گفت: با سعي و تلاش محققان جوان دانشگاه علوم پرشكي توانستيم در منطقه خاورميانه با اين فناوري دست يابيم.
شعشعاني به گسترش شبيه سازها در برخي كشورهاي پيشرفته اشاره و ادامه داد: كشورهاي معدودي در دنيا از جمله ژاپن، آمريكا و آلمان موفق به طراحي و ساخت اينگونه نرم افزارها شده اند و محصولات خود را به كشورهاي مختلف صادر مي كنند.
علمي ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور** انتشار: گلشن