بوشهر- ايرنا- نخستين بازار تخصصي فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري‏‌، سازمان منطقه ويژه اقتصاد انرژي پارس و شركت هاي گازي و پتروشيمي مستقر در پارس جنوبي روز دوشنبه در عسلويه گشايش يافت.

به گزارش ايرنا، رئيس پژوهش و فناوري سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در حاشيه اين نمايشگاه در جمع خبرنگاران گفت: در اين رويداد، قراردادها و تفاهم‌نامه‌هايي با شركت‌هاي دانش‌بنيان حاضر در نمايشگاه براي كمك به بازاريابي و تجاري‌سازي محصولات آنها در منطقه ويژه پارس جنوبي امضا مي‌شود.
خشايار پورمحمد شاهيني افزود: هدف از برپايي اين نمايشگاه معرفي شركت‌هاي داخلي ارايه دهنده محصولات و خدمات فناورانه، رفع نيازمندي‌‌هاي صنايع، تسهيل در تبادل بازار بين شركت‌هاي فناور و صنعتگران و كشف زمينه‌هاي جديد براي فعاليت شركت‌هاي فناور مستعد است.
وي، بررسي انتقال تكنولوژي، بيان شرايط ورود به بازار منطقه به شركت‌هاي فناورانه، تعامل واحدهاي پژوهشي و عملياتي صنايع منطقه با شركت‌هاي فناور و تهيه وندور ليست شركت‌كنندگان را از ديگر اهداف برگزاري اين رويداد مهم عنوان كرد.
رئيس پژوهش و فناوري سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس بيان كرد: سعي مي كنيم نخستين بازار فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران، فضايي براي شركت‌هاي فعال در اين حوزه براي معرفي محصولاتشان باشد.
وي، به جايگاه و نقش حائز اهميت فن بازار در رشد و توسعه فعاليت اقتصادي شركت‌هاي حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشيمي در كشور اشاره كرد و گفت: هم اكنون 60 درصد شركت‌هايي كه در اين رويداد حضور دارند، دانش‌بنيان هستند و ديگر شركت‌ها نيز فناوري ساخت داخل را ارائه مي‌كنند.
پور محمد شاهيني افزود: هم اكنون بيش از 50 شركت فناوري و دانش بنيان در اين نمايشگاه حضور دارند، ظرفيت بازار از نظر شركت‌هاي فعال در زمينه نفت، گاز و پتروشيمي بالاست، اما با توجه به اين كه بازار فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران براي نخستين بار برگزار مي‌شود، بناداريم با تمركز كامل و به نحو مطلوبي اين رويداد برگزار شود.
وي ادارمه داد: شركت‌هايي حاضر در اين رويداد به يك رابط براي پيگيري پروژه‌ها و قوي‌تر كردن بازار نياز دارند كه اين خدمات از فرداي آخرين روز اين نمايشگاه آغاز مي شود و تا نمايشگاه سال آينده در زمينه بازاريابي و تجاري‌سازي ادامه دارد.
پورمحمد شاهيني، به برگزاري كارگاه ها، برنامه هاي جنبي و نشست‌هاي تخصصي تبادل فناوري در اين نمايشگاه اشاره كرد و گفت: معرفي محصولات و خدمات فناورانه، نشست‌هاي مشترك با واحدهاي پژوهش و فناوري صنايع، نشست‌هاي بازرگاني، مناقصات، عقد قراردادها، كارگاههاي آموزشي فني و مهندسي و تورهاي صنعتي از برنامه‌هاي جنبي اين رويداد است.
نخستين بازار تكنولوژي و نوآوري صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران از 2 تا 4 اسفند ماه جاري براي علاقمندان و بازديدكنندگان در دانشگاه پيام نور عسلويه داير است.
فن بازار به معناي بازار فناوري و نوآوري و محلي براي مبادلات تكنولوژي است.
دربازار فناوري نيز فن‌بازارها نقش واسطه‌اي براي رساندن اطلاعات تكنولوژي به عرضه‌كنندگان، متقاضيان، كارآفرينان و سرمايه‌گذاران دارد.
دراين ارتباط نخستين فن‌بازار نفت، گاز و پتروشيمي از بخش‌هاي بالادستي، ميان دستي و پايين‌دستي صنايع نفت گاز و پتروشيمي تشكيل شده كه شامل تجهيزات مكانيكي، تاسيسات مكانيكي، مواد، ابزار دقيق و اتوماسيون صنعتي، برق و الكترونيك، مواد شيميايي، فرايند، محيط‌ زيست و اچ اس اي، فناوري اطلاعات، خدمات فني مهندسي، تجهيزات و مواد حفاري، خدمات فراساحلي، مديريتي و سيستم‌هاي سازماني است.
شركت‌كنندگان اين فن‌بازار شركت‌ها و صنعتگران داخلي، صنايع و مؤسسه هاي مرتبط هستند.
7207/6043** خبرنگار: عباس بحراني** انتشار دهنده: خدانظر خواجه