به گزارش ایرنا، حمید چیت چیان دوشنبه در آیین آغاز احداث نیروگاه بخار یك هزار و 400 مگاواتی سیریك هرمزگان اظهار داشت: همزمان با ساخت نیروگاه های سیكل تركیبی نسبت به احداث نیروگاه های بخار اقدام شده و سازمان انرژی هسته ای نسبت به احداث 2 هزار مگاوات برق اقدام كرده است.
وی ادامه داد : شبكه كنونی برق و برنامه ریزی های صورت گرفته برای آینده سبد متوازنی از انواع نیروگاه ها را در برمی گیرد.
وزیر نیرو اضافه كرد: ظرفیت تولید برق در نیروگاههای كشور در حال حاضر 76 هزار مگاوات می باشد كه به شبكه سراسری برق متصل هستند.
چیت چیان خاطر نشان كرد: توسعه اقتصادی كشور، ارتقای سطح رفاه در جامعه و توسعه فعالیت های تولیدی و صنعتی اقتضا می كند با گام هایی بلند نسبت به افزایش ظرفیت تولید برق اقدام كرد.
چیت چیان اظهار داشت: وزارت نیرو با سرمایه گذاری در منطقه مكران برای تولید برق زیرساخت توسعه سواحل مكران را فراهم می كند و هرمزگان با احداث نیروگاه یك هزار و 400 مگاواتی سیریك و سایر نیروگاه ها به یكی از قطب های مهم انرژی كشور تبدیل می شود.
وزیر نیرو با اشاره به مشاركت روسیه در احداث نیروگاه بخار یك هزار و 400 مگاواتی سیریك افزود: آغاز احداث نیروگاه سیریك از نمادهای همكاری بین كشورهای ایران و روسیه است.
چیت چیان ادامه داد: صنعت برق دو كشور همكاری طولانی مدتی را تجربه كرده و چند نیروگاه توسط شركت های روسی در ایران ساخته شده است.
وی یادآور شد: با احداث این نیروگاه شاهد آینده متفاوتی در این منطقه خواهیم بود و احداث نیروگاه از ضروری ترین گام هایی بود كه باید برای توسعه منطقه انجام می شد.
عملیات اجرایی (كلنگ زنی) نیروگاه بخاری یك هزار و 400 مگاوات و پُست فشار قوی بلافصل آن با تامین مالی (فاینانس) دولت روس با حضور مقامات ایران و روسیه در روستای كرپان سیریك هرمزگان آغاز شد.
به گزارش ایرنا ، مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در مراسم آغاز به كار این نیروگاه بخار در منطقه سیریك هرمزگان گفت: مدت زمان در نظر گرفته شده برای تكمیل این طرح پنج سال است.
محسن طرز طلب افزود: شركت مهندسی 'تكنوپروم اكسپورت' روسیه به عنوان پیمانكار نیروگاه و پست فشارقوی جی آی اس (GIS) دارای عایق گازی با همكاری پیمانكاران و سازندگان ایرانی ، این نیروگاه بخار را به مساحت 199 هكتار راه اندازی می كند.
وی بیان داشت: این نیروگاه در چهار واحد بخاری 350 مگاواتی با بازده حدود 45 درصدی ، یك هزار و 400 مگاوات برق تولید خواهد كرد كه سرمایه مورد نیاز ساخت آن از محل تسهیلات یك میلیارد و 200 میلیون یورویی دولت روسیه تامین می شود.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی اظهاركرد: آب مورد نیاز این نیروگاه از دریا تامین می شود و برای آب شیرین مصرفی این نیروگاه، آب شیرین كنی به ظرفیت 200 مترمكعب در ساعت ساخته می شود.
طرز طلب یادآورشد: مدت زمان اجرای قرارداد 55 ماه بوده و سنكرون نخستین واحد نیروگاهی با شبكه برق كشور ، 41 ماه پس از شروع قرارداد در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان كرد: آب شیرین كن جدیدی به ظرفیت 100 هزار مترمكعب در روز برای تامین آب شرب مردم بندرعباس و منطقه با استفاده از دود خارجی این نیروگاه ساخته می شود كه موجب افزایش بازدهی نیروگاه خواهد شد.
در مراسم آغاز به كار این طرح در سیریك هرمزگان، حمید چیت چیان وزیر نیرو، الكساندر نواك وزیر انرژی روسیه، جاسم جادری استاندار هرمزگان، احمد مرادی و سیدمصطفی ذوالقدر نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان محلی حضور داشتند.
نیروگاه بخار یك هزار و 400 مگاوتی سیریك در 140 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺷﺮق ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﺑندرﻋﺒﺎس و 30 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺟﻨـﻮب ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﯿﻨﺎب در ساحل دریای عمان ساخته می شود.
ایران در رتبه نخست ظرفیت تولید برق منطقه ، رتبه چهاردهم ظرفیت نصب شده (بیش از 76 هزار مگاوات) و رتبه هفدهم تولید برق در اوج (بیش از 52 هزار مگاوات) جهان قرار دارد.
3219 /6048/1772
خبرنگار: عزت الله معمارباشی ** انتشار دهنده: مجید ملازاده
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷
بندرعباس - ایرنا - وزیر نیرو گفت: افزایش 16 هزار مگاوات تولید برق در بخش نیروگاهی برنامه ریزی و در حال انجام است كه با احداث نیروگاه بخار سیریك، این میزان به مرز 18 هزار مگاوات می رسد.