به گزارش ایرنا، پرداخت 2 ماه حقوق معوقه كارگران پلی اكریل در حداقل زمان ممكن، فروش محصولات تولید شده با قید فوریت، پیگیری جذب كمك دولت و پرداخت بیمه بیكاری در قالب اصلاح ساختار از آخرین تصمیم های گرفته شده برای حل مشكلات شركت پلی اكریل ایران (اصفهان) است.
با گسترش مشكلاتی كه برای شركت پلی اكریل ایران (اصفهان) پیش آمده، مدیریت استان اصفهان جلسه های متعددی برای پیگیری آنها تشكیل داده است كه در آخرین جلسه در نشست مشترك هیات اجرایی پُلی اَكریل و هیات حمایت از صنایع استان، پنج مصوبه برای رفع مشكلات این كارخانه به تصویب رسید.
فرماندار مباركه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تصمیم های گرفته شده در جلسه مذكور كه روزدوشنبه برگزار اظهار كرد: در این جلسه بر اساس تعهد بازگشت بیمه بیكاری كه از سوی مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شركت پلی اكریل ارائه و مصوب شد، مقرر شد تا موضوع بیمه بیكاری حذف و اصلاح ساختار با تعیین كمیته ای شامل 2 نفر نماینده كارگران، 2 نفر كارشناس اداری پلی اكریل، 2 نفر هیات اجرایی و نیز نمایندگان تامین اجتماعی و سازمان صنعت و معدن به صورت داوطلبانه انجام شود.
علی اصغر ذاكری افزود: از دیگر مصوبه های این جلسه، پرداخت 2 ماه حقوق معوقه كارگران و كاركنان در حداقل زمان ممكن، فروش محصولات تولید شده با قید فوریت، پیگیری جذب كمك دولت و تسهیلات در دست اقدام، اصلاح هیات اجرایی، استقرار نماینده هیات اجرایی در كارخانه و پیگیری افتتاح حساب جهت بازگشایی اسناد اعتباری (LC) كارخانه اعلام كرد.
وی راه اندازی كارخانه با قید فوریت حتی بصورت كارگزاری پس از بررسی كارشناسی توسط كارشناسان كارخانه ، هیات اجرایی و تایید هیات حمایت ازصنایع وزارت صنعت دراسفند سالجاری را یكی دیگر از مصوبه های این جلسه عنوان كرد.
استانداراصفهان نیز با اشاره به تصویب پنج مصوبه برای رفع مشكلات كارخانه پُلی اَكریل اصفهان، تاكید كرده است كه مدیریت استان، محكم پای حمایت از پلی اكریل ایستاده و از هر اقدامی برای حل مشكل این مجموعه فروگذار نخواهد كرد.
رسول زرگرپور افزود: ایجاد آرامش در استان بویژه در محیط های كارگری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بر همین اساس نیز مسائل كارگری بصورت ویژه پیگیری می شود.
استاندار اصفهان با بیان اینكه دلالان واردكننده اجناس و برخی تولیدكنندگان داخلی، مخالف راه اندازی پلی اكریل هستند، گفت: با این وجود، دولت تمام عزم خود را برای سرپا نگه داشتن پلی اكریل بكار گرفته و تاكنون نیز 2 بار در هیات دولت در مورد این كارخانه بحث و گفت وگو شده است.
وی با اشاره به اینكه در گام اول باید آرامش به این مجموعه بازگردد، گفت: كارگران انسان های شریف، باانصاف و آگاه هستند و اگر فرصتی برای احقاق حق آنها اعلام شود، قبول می كنند.
زرگرپور افزود: به عنوان اولویت اول باید اجناس تولید شده به فروش برسد و این مساله از نظر امنیتی و درآمدزایی نیز اهمیت ویژه ای دارد.
وی با بیان اینكه هیات اجرایی باید در كارخانه مستقر شود، گفت: كارگران باید حضور این هیات را در كارخانه مشاهده كنند و انتقال دفتر هیات حمایت به اصفهان نیز بسیار مهم و موثر است.
زرگرپور با بیان اینكه اولین 20 میلیارد تومان تسهیلات درنظر گرفته شده برای پلی اكریل واریز شده است، گفت: 20 میلیارد دوم هم با پیگیری های زیاد در حال وصول است.
استاندار اصفهان با بیان اینكه بیمه بیكاری كارگران باید با اصلاح ساختار انجام شود، گفت: بخشی از حقوق و عیدی كارگران را نیز باید به آنها پرداخت كنند.
*** دولت مالك پلی اكریل نیست اما مشكلات آن را حل می كند
مشاور وزیر و رئیس هیات حمایت از صنایع وزارت صنعت نیز با اشاره به مصوبه های جلسه مذكور گفت: نباید این تفكر غلط در جامعه بوجود آید كه دولت مالك كارخانه است.
بهروز ریاحی افزود: دولت باید شرایط را فراهم كند و پس ازحل و فصل مشكلات، بخش خصوصی برای اداره كارخانه با استفاده از مدیران لایق وارد عمل شود.
ریاحی با بیان اینكه اكنون سه هزار تُن الیاف بریده شده و بریده نشده در شركت پلی اكریل وجود دارد، افزود: برآورد ارزش مالی این الیاف 13 میلیارد تومان است كه می توان آن را با سود مختصر به نقدینگی تبدیل كرد.
ریاحی با تاكید براینكه باید تا پایان هفته این محصول باید به فروش برسد، اضافه كرد: این كارخانه 6 میلیارد تومان به پتروشیمی روزبه بدهكار است و این پتروشیمی باید طلب خود را بصورت اعتباری از پلی اكریل دریافت كند.
رئیس هیات حمایت از صنایع گفت: مقدمات دریافت 20 میلیارد تومان تسهیلات به پلی اكریل فراهم شده است و باید تا یك هفته دیگر گزارش مالی آن تهیه و ارسال شود.
وی با بیان اینكه باید حدود 22 میلیون دلار برای تامین مواد اولیه كارخانه پلی اكریل تامین شود، گفت: باید پیشنهاد این رقم برای تصویب به هیات دولت فرستاده شود.
اسرافیل احمدیه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این رابطه به ایرنا گفت كه هیچكدام از پرسنل و كارگران شركت پُلی اَكریل، تعدیل یا اخراج نمی شوند.
به گزارش ایرنا، جمعی از كارگران پلی اكریل از تیر امسال چند بار در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود مقابل فرمانداری مباركه، استانداری اصفهان، دفتر امام جمعه اصفهان و دفتر مركزی این شركت واقع در خیابان آبشار اصفهان، حضور یافته و رسیدگی به مشكلات این شركت و پرداخت حقوق معوق خود را خواستار شده اند.
این كارگران می گویند كه اختلال وتاخیر در پرداخت حقوق آنان طی شش ماه گذشته، سبب بروز تنگناهای معیشتی در زندگی آنان شده است.
با پیگیری دولت بویژه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و مسئولان استان اصفهان، حكم هیات اجرایی جدید این شركت، شهریور امسال از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت صادر شد و بدنبال آن هیات حمایت از صنایع با پرداخت 40 میلیارد تومان اعتبار به این شركت موافقت كرد.
20 میلیارد تومان از مبلغ 40 میلیارد تومانی كه مقرر بود دولت برای حمایت از تولید به این شركت بپردازد، مهر امسال در 2 قسمت پرداخت شد كه بخشی از مبلغ 20 میلیارد تومان پرداخت شده برای راه اندازی خط تولید پُلی استر این شركت و بخشی دیگر برای پرداخت نیمی از حقوق باقی مانده اردیبهشت و خرداد كارگران هزینه شد.
20 میلیارد دیگر از اعتبار در نظر گرفته دولت هنوز باقی مانده است و برای پرداخت به شركت پُلی اكریل هم اینك مراحل قانونی خود را طی می كند.
شركت پلی اكریل ایران با سابقه 40 ساله دارای حدود یكهزار و 700 كارگر است ، این شركت در سال 1353 با مشاركت بخش خصوصی و تعدادی از بانك های تخصصی ایرانی و شركت 'دوپان دونمورس' آمریكا تاسیس شد و در سال 57 به بهره برداری رسید.
مهمترین تولیدات شركت پلی اكریل ایران، الیاف اكریلیك، نخ و الیاف پُلی اِستر است و تولیدات آن بعنوان مواد اولیه در شركت های نساجی و تولید فرش مورد استفاده قرار می گیرد.
این شركت در كیلومتر 45 جاده اصفهان به مباركه واقع است.
گ/3011 / 6022 گزارش از آسیه معینی - انتشار دهنده: سلطانمرادی
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
اصفهان- ایرنا- مسئولان استان اصفهان در آخرین نشست خود، پنج مصوبه برای حل مشكل ها و عبور از بحران شركت پلی اكریل این استان تدوین و به اجرا گذاشتند.