به گزارش ايرنا، احمد ذاكري روز پنجشنبه در همايش «گراميداشت روز مهندس و معرفي ظرفيت هاي معدني قم»، افزود: در معادن استان قم، 2 هزار تن به صورت مستقيم و 9 هزار تن به صورت غيرمستقيم مشغول به فعاليت هستند.
وي با بيان اين كه سابقه فعاليت معدني در قم به 70 سال قبل برمي گردد، اضافه كرد: معادن منگنز، درياچه نمك و عقيق از جمله معادن خوب و شاخص استان قم است كه ذخاير زيادي در دل خود نهفته دارد.
67 معدن فعال در استان قم وجود دارد كه 14 نوع مواد معدني از جمله سنگ آهك، سنگ گچ، مرمريت، باريت، سنگ لاشه ورقه، گرانيت، منگنز، خاك صنعتي، نمك آبي از آن ها استخراج مي شود.
وي بيان كرد: با توجه به ظرفيتي كه در بخش معدن استان قم وجود دارد، توجه زيادي به اين ذخاير نشده است و تاكنون نتوانسته ايم آنطور كه بايد از اين معادن بهره برداري كنيم.
ذاكري با اشاره به اين كه سال آينده سال ويژه اي براي بخش معدن قم است، ادامه داد: بعد از ايجاد تفاهم نامه بين سازمان زمين شناسي با استانداري قم، عمليات ژئوفيزيك هوايي و تهيه نقشه يك در 25 هزار در اين استان صورت گرفت.
وي ابراز اميدواري كرد: با اقدام هاي صورت گرفته اشتغالزايي خوبي در عرصه معدن رخ دهد و فعاليت ها در اين بخش افزايش يابد.
وي بهره برداري از ذخاير معدني درياچه نمك را از ديگر برنامه هاي سال آينده عنوان و بيان كرد: مديريت درياچه نمك با استان قم است، ولي كار خاصي در اين بخش صورت نگرفته و تاكنون بيشترين استحصال در زمينه نمك صنعتي و خوراكي بوده است.
ذاكري افزود: راه دسترسي به درياچه نمك نيز از طريق جاده گرمسار و فرج آباد قطعي شده است و به زودي زيرسازي اين مسير آغاز مي شود.
درياچه نمك در ناحيه شرقي استان قم و در حد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترين درياچه فصلي و فراشور كشور است كه حدود 200 هزار هكتار وسعت داشته و يك سوم آن در محدوده جغرافيايي استان قم قرار گرفته است و داراي ساختار زمين شناختي كم نظير شامل پوسته نمكي و حاشيه باتلاقي است.
وي اضافه كرد: بخش گردشگري درياچه نمك نيز با برگزاري مزايده به كميته امداد امام خميني(ره) سپرده شده است تا با يك سال كار مطالعاتي، سرمايه گذاري در اين بخش انجام دهد.
وي با انتقاد از معرفي درياچه نمك به عنوان بحران، گفت: درياچه نمك بحران نيست، بلكه يك فرصت است ولي متاسفانه با نگاه بحران به آن نگاه مي كنند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم به برگزاري همايش «بحران درياچه نمك» در ارديبهشت ماه سال آينده اشاره كرد و افزود: اگر اين درياچه بحران است كه با همايش نمي توان مشكل را برطرف كرد و نيازمند عملياتي شدن برنامه هاست.
وي تاكيد كرد: بايد در كنار تهديد، فرصت را نيز ببينيم و درياچه نمك را نبايد به عنوان بحران مطالعه كنيم، بلكه اين همايش بايد به عنوان فرصت هاي درياچه نمك برگزار شود.
وي تصريح كرد: درياچه نمك نمونه اي است كه در منطقه وجود ندارد و تنها نمونه مشابه آن در كشور آمريكاست كه در كنار آن، شهرك مسكوني نيز احداث كره اند يعني اين درياچه را به عنوان فرصت ديده اند.
درياچه نمك يوتا (در ميان آمريكايي ها به درياچه نمك بزرگ مشهور است)، كه در شمال ايالت يوتا واقع است، بزرگ ترين درياچه نمك در نيم كره غربي است و سي و هفتمين درياچه بزرگ جهان به شمار مي آيد.
همايش گراميداشت روز مهندس و معرفي ظرفيت هاي معدني قم با حضور مسئولاني استاني و كشوري از بخش صنعت و معدن در اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي قم برگزار و از كتاب جامع «صنعت، معدن و تجارت قم» نيز رونمايي شد.
پنجم اسفندماه روز بزرگداشت حكيم خواجه نصيرالدين طوسي، به عنوان روز مهندس نامگذاري شده است.
/2085/ 1175 خبرنگار: سميه حيدري ** انتشاردهنده: رضا عليمحمدي
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰
قم- ايرنا- رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: بيش از 27 تنوع معدني با ذخاير 900 ميليون تن و با سرمايه گذاري 20 هزار ميليارد ريال در اين استان وجود دارد.