شیراز- ایرنا- معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی گفت: ارتقای كیفیت خدمات، توانمند سازی و فاصله گرفتن از سیاست های صدقه ای و به باور رساندن و حرمت گذاشتن به آحاد جامعه از اهداف سازمان بهزیستی است.

به گزارش ایرنا، انوشیروان محسنی بندپی روز پنجشنبه در آیین افتتاح نخستین سامانه نظارت بر طرح های اشتغال زایی گروه های هدف بهزیستی و چند طرح دیگر بهزیستی فارس در شیراز افزود: تلاش همه جانبه برای تقویت اقدامات پیشگیرانه از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت ها و در پیش گرفتن رویكرد اجتماع محور و بهره گیری از ظرفیت های اجتماعی موجود در جامعه از دیگر رویكردهای سازمان بهزیستی است.
وی ادامه داد:دولت ونظامی موفق است كه بتواند برای اقدام همه جانبه، مستمر، سیستمی و فرایند محور، پیش گیری از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت ها را در نظام برنامه استراتژیك و اقدام و عمل خود نهادینه كند.
او اظهار كرد: متاسفانه در گذشته آنطور كه باید به این 2 مقوله یعنی تلاش برای كنترل، مهار و پیشگیری در طیف دارای آسیب های اجتماعی و آسیب های ناشی از معلولیت توجه نكرده ایم اما در دولت تدبیر و امید با بكارگیری دستاوردهای علمی و تخصصی برای حل این مشكلات و فراهم كردن امید، شادابی و نشاط در جامعه به عنوان 2 ركن فراروی دستگاههای اجرایی كشور از سوی رئیس جمهوری تكلیف و ابلاغ شد.
محسنی بندپی گفت:دربحث پیگیری ازمعلولیت ها نیز امروز توانسته ایم به استانداردهایی كه سازمان جهانی بهداشت اعلام كرده دست پیدا كنیم، در ناشنوایی و در پیشگیری از تنبلی چشم كه مهمترین عامل كم بینایی افراد زیر 20 سال است كه استان فارس در این زمینه از شاخص های میانگین كشور بالاتر هستیم و در حال رسیدن به حد مشخص شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.
رئیس سازمان بهزیستی كشور بیان كرد: امسال نیز با كمك دولت و حمایت مجلس ما در ماده 90 قانون برنامه ششم برای جلوگیری از معلول زایی در كشور ورود پیدا كرده ایم.
او ادامه داد: هنوز در كشور ما شاهدیم كه 25 تا 30 هزار كودك معلول متولد می شوند كه 50 درصد آن ناشی از اختلالات ژنتیكی است.
وی افزود: شاید نشود در ظرف یك یا 2 سال این معضل را مهار كرد اما می توان آن را كاهش داد و یا با شناسایی به هنگام و ارتقا بخشی به خدمات، برگشت پذیری و توانمندسازی آنها را سریع تر به نتیجه رساند.
محسنی بندپی، رسیدگی و حل آسیب های اجتماعی را نیازمند اتخاذ رویكرد اجتماعی و محله محوری دانست و افزود: به همین منظور پنج هزار تیم اجتماع محور را در پنج هزار محله آسیب زا كه ریسك بالایی دارند مستقر كردیم.
وی بیان كرد: با توجه به عدم برخورداری برخی از شهرستان های استان از اورژانس اجتماعی سال آینده در پنج شهرستان اقلید، فیروزآباد، ممسنی، لارستان و سپیدان اورژانس اجتماعی تاسیس خواهیم كرد.
خبرنگار:‌سارنگ عبداللهی ** انتشار:‌غلامرضا مالك زاده
6122 / 1876