دﻛﺘﺮ راﻣﻴﻦ اﻓﺸﺎري، پنجشنبه در حاشيه سمپوزيوم تروماي رواني و اعتياد در شيراز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت:ماده شيشه در بلند مدت ايجاد جنون و بدبييني ايجاد مي كند و توهم زا است ، پرخاشگري و هذيان گويي عارضه برجسته استفاده از شيشه است .
استاد دانشگاه علوم پزشكي شيراز بيان كرد:مصرف كوكايين هم با اختلالات رواني همراه است ، اين ماده مخدر هم در حال رواج است، مصرف ال اس دي هم در بين مصرف كنندگان جوان ديده شده است، اين مواد صنعتي سلامت جامعه و طيف جوان را تهديد مي كند .
وي گفت: جنگ،زلزله، تصادفات و حوادث مختلف مي تواند موجب بروز بيماري رواني و ابتلا به اعتياد به مواد مخدر شود، آسيب هاي رواني، ذهن آگاهي و درمان هاي فردي و گروهي در اين كنگره بررسي مي شود .
وي با بيان اينكه سالانه حدود 30 هزارنفردرتصادفات رانندگي در كشورمان جان خود را از دست مي دهند،گفت: حدود پنج تا 6 درصد از اين تصادفات مربوط به استان فارس است بنابر اين بازماندگان اين 6 درصد تصادفات رقم قابل توجهي را شامل مي شود كه ممكن است در معرض آسيب هاي ناشي از تروماي رواني قرار گيرند يا به دام اعتياد گرفتار شوند .
اين روانپزشك و استاد دانشگاه گفت : اعتياد يك بيماري رواني است ، فرد معتاد با تاكيد بيمار است ، برخي از بيماري هاي رواني درمان نشده نيز مي تواند منجر به اعتياد شود، افسردگي ها و كودكاني كه دچار بيش فعالي هستند در معرض ابتلا به اعتياد در بزرگسالي هستند، شكل گيري شخصيت هاي ضد اجتماعي و اختلال رفتاري و مقابله اي نيز در اين افراد دور از ذهن نيست .
افشاري است:اعتياد قابل درمان است، ترك اعتياد بين 5 تا 20 درصد در يكسال در مجامع علمي ترك اعتياد گزارش شده است، ارائه روش هاي درمان هاي نگهدارنده تا 70 درصد براي معتادان قابل ترك است ، در استان فارس اكنون 17 هزار نفر معتاد تحت درمان نگهدارنده هستند .
رئيس دفتر پيشگيري ودرمان اعتياد دانشگاه علوم پزشكي شيرازبا بيان اينكه فراواني بيماري هاي رواني در كشور بين 20 تا 30 درصد گزارش شده است گفت: شايع ترين اين بيماري ها افسردگي ، اضطراب است ، اين بيماري ها در زنان بيشتر از مردان است، در سنين كودكي بيماري هاي رفتاري و رواني در پسر بچه ها و بعد از بلوغ در دخترها بيشتر است .
وي آلمان را از جمله كشورهايي دانست كه در درمان اعتياد در جهان موفق عمل كرده است و از اين رو در اين كنگره علمي از تجارب متخصصان آلماني بهره گيري مي كنيم .
سمپوزيوم تروماي رواني و اعتياد پنجشنبه به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شيراز با حضور متخصصان آلماني در شيراز گشايش يافت.
دراين گردهمايي به آسيب هاي رواني پرداخته مي شود كه در صورت درمان نشدن، مي تواند منجر به اعتياد شود.
مصاحبه : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده: غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸
شيراز - ايرنا -رواﻧﭙﺰﺷﻚ و رئيس دفتر پيشگيري و درمان اعتياد دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بيان اينكه مصرف شيشه و مواد مخدر صنعتي قطعا اختلالات رواني به همراه دارد گفت:از سال 83 تا كنون مصرف شيشه در كشور افزايش يافته و منجر به افزايش اختلالات رواني شده است .