لندن - ایرنا - آمارهای جدید منتشر شده از سوی منابع رسمی حاكی از كاهش نرخ مهاجرت به انگلیس، در آستانه شروع روند خروج این كشور از اتحادیه اروپا تا پایان ماه مارس آینده، است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار منتشر شده از سوی دفتر آمار ملی انگلیس (او ان اس)، نرخ خالص مهاجرت به این كشور در 12 ماه منتهی به سپتامبر 2016 میلادی، 273هزار تن بوده است كه این رقم در قیاس با همین دوره زمانی در سال قبل از آن، 49هزار تن كاهش نشان می‌دهد.
به گفته دفتر آمار ملی انگلیس، این برای اولین طی دو سال گذشته است كه نرخ مهاجرت به این كشور به زیر 300 هزار نفر می‌رسد هر چند با هدف اعلام ‌شده از سوی دولت محافظه‌كار انگلیس كه زیر 100 هزار نفر هست، همچنان فاصله زیادی دارد.
دولت محافظه كار دیوید كامرون نخست وزیر سابق انگلیس، پس از در دست گرفتن قدرت در سال 2010 میلادی وعده داده بود كه نرخ مهاجرت را به این كشور به زیر 100 هزار نفر می رساند.
نرخ خالص مهاجرت عددی است، كه از حاصل تفریق شمار كل مهاجرت به یك كشور و مهاجرت به خارج از آن كشور به دست می‌آید.
براساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، در یك سال منتهی به ماه سپتامبر در كل 596 هزار نفر كه 268 هزار نفر آنها شهروندان اروپایی، 257 هزار نفر شهروندان غیراروپایی و 71 هزار تن شهروندان انگلیسی بوده اند، وارد این كشور شده‌اند.
براساس گزارش یاد شده، 74 هزار تن از شهروندان اروپایی كه در دوره زمانی وارد انگلیس شده‌اند اتباع رومانی و بلغارستانی بوده‌اند كه یك ركورد شمرده می‌شود.
به گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، در دوره 12 ماهه منتهی به ماه سپتامبر 2016 میلادی در كل در حدود 323 هزار نفر انگلیس ترك كرده‌اند كه نسبت به یك سال قبل از آن 26 هزار نفر افزایش نشان می‌دهد.
كاهش نرخ مهاجرت به انگلیس در حالی به وقوع می پیوندد كه به دنبال رای تاریخی انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا در جریان همه پرسی 23 ژوئن 2016 میلادی، «ترزا می» نخست وزیر انگلیس اعلام كرده است كه ماده 50 پیمان لیسبون كه ناظر بر خروج رسمی این كشور از اتحادیه اروپا است را تا اواخر ماه مارس میلادی فعال خواهد كرد.
یكی از خواسته های اصلی حامیان برگزیت كاهش نرخ مهاجرت و لغو تردد آزاد نیروی كار اروپایی از سوی دولت انگلیس بوده است.
هر چند «دیوید دیویس» وزیر برگزیت دولت 'ترزا می' روز چهارشنبه گذشته در سخنانی با بیان اینكه انگلیسی ها هنوز آمادگی انجام برخی از فعالیت ها كه از سوی اروپایی ها در انگلیس انجام می شود را ندارند، در یك عقب نشینی آشكار گفت كه درهای كشورش پس از برگزیت به روی نیروی كار اروپایی بسته نخواهد شد.
عقب نشینی دیویس رئیس تشكیلات برگزیت با این حال، واكنش های تندی را از سوی برخی از طرفداران برگزیت به همراه داشته است.
'ایان دانكن اسمیت'، وزیر پیشین كار و امور بازنشستگی انگلیس گفته است كه دولت 'ترزا می' متعهد است تا شمار مهاجران اروپایی را هر چه سریع تر كاهش دهد.
اتحادیه ملی كشاورزان انگلیس روز سه شنبه گذشته هشدار داده بود كه اگر دولت 'ترزا می ' درهای بریتانیا را به روی نیروی كار اروپایی ببندد، این كشور قادر به تامین تولیدات كشاورزی برای مصرف داخلی اش نخواهد بود.
اروپام**4**1552/انتشار دهنده: قاسم شریعتی