پكن - ایرنا - صدها نفر از مردم كره‌جنوبی در اعتراض به توافق واشنگتن - سئول برای استقرار سامانه موشكی آمریكایی «تاد» در این كشور تظاهرات كردند.

به گزارش ایرنا، بر اساس توافق دو دولت قرار است این سامانه موشكی پیشرفته تا پایان سال جاری میلادی (2017) در ۳۰۰ كیلومتری جنوب شرق شهر سئول پایتخت كره جنوبی مستقر شود.
كره جنوبی و آمریكا مدعی شده اند كه استقرار این سامانه برای مقابله با تهدیدهای روز به افزایش تسلیحات موشكی كره شمالی ضروری است.
این در شرایطی است كه «رن گوا چیانگ» سخنگوی وزارت دفاع چین هم در مصاحبه جدید خود با خبرنگاران در پكن به شدت با استقرار این سامانه مخالفت كرد و نسبت به عواقب آن به كره جنوبی هشدار داد.
مردم كره جنوبی در ماههای گذشته بارها به نشانه اعتراض به این موضوع به خیابان آمدند و طی دیروز و امروز (جمعه) نیز بار دیگر صدها نفر از ساكنان نواحی جنوب شرق كره جنوبی كه قرار است «تاد» در آنجا مستقر شود به تصمیم دولت های دو كشور اعتراض كرده اند.
مردم كه در مقابل ساختمان ها و مكان های اداری و تجاری تجمع كرده اند پلاكارت ها و نوشته های در دست دارند كه بر روی آنها نوشته شده است؛ «كره ای ها مخالف استقرار تاد هستند و این سامانه موشكی را نمی خواهند».
بیشترین تظاهرات در استان «گیونگ سانگ شمالی» گزارش شده است كه محل استقرار «تاد» است و مردم در محله های مختلف و دو شهر استان اعتراضاتی برپا كرده اند.
مردم و گروه های مدنی همچنین در تظاهرات خود شعارهایی سر می دادند مبنی بر اینكه مردم كره جنوبی صلح می خواهند و «تاد» برای آنان صلح نمی آورد.
تارنمای چاینا ارگ چین نیز امروز در گزارشی اعلام كرد كه دستكم هفت ماه است كه مردم كره جنوبی با حضور در خیابان ها از این برنامه نظامی كره جنوبی و آمریكا ابراز نگرانی و انزجار می كنند.
این گزارش می افزاید: آمریكا و كره جنوبی باید به پیامدهای بسیار خطرناك نظامی این اقدام خود كه باعث شروع مسابقه تسلیحاتی موشكی می شود، توجه كنند.
تظاهركنندگان كره ای می گویند كه استقرار تاد به دلیل رادارهای آن، هم مخاطرات فیزیكی و روحی برای آنان دارد و هم خطر درگیری بین دو كره را افزایش می دهد.
مقامات دولت سئول می گویند استقرار این سامانه، ظرفیت دفاع از تاسیسات مهم كشوری نظیر نیروگاه‌های هسته‌ای و پالایشگاه‌های نفت و همچنین نیروهای اتحاد آمریكا - كره‌جنوبی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.
چین و روسیه از مخالفات سرسخت استقرار این سامانه هستند و معتقدند، «تاد» ثبات منطقه را تضعیف می‌كند و بر ثبات راهبردی جهانی نیز تاثیرات منفی خواهد داشت.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی