تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه مصرف دستكم سه وعده سبزيجات و دو وعده ميوه در روز مي تواند خطر ابتلا به زوال عقل در سالخوردگي را كاهش دهد.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، سازمان جهاني بهداشت(WHO) به بزرگسالان توصيه كرده است كه به منظور تقويت سلامت كلي و كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن مانند بيماري قلبي و سرطان، دستكم روزي 400 گرم ميوه و سبزي - حدود پنج وعده در روز- مصرف كنند.
از سوي ديگر نتايج تحقيقي كه پيش از اين انجام شده بود، نشان داده است كه مصرف ميوه و سبزيجات با كاهش خطر ابتلا به بيماري آلزايمر و زوال عقل ارتباط دارد اما ميزان دقيق ميوه و سبزيجاتي كه بايد مصرف شود تا چنين نتايجي را داشته باشد، مشخص نشده است.
بر اين اساس، محققان دانشگاه هنگ كنگ به بررسي اين موضوع پرداختند كه آيا رعايت مصرف پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز با كاهش خطر ابتلا به زوال عقل ارتباط دارد يا خير.
آنها در اين مطالعه وضعيت سلامتي و رژيم غذايي 17 هزار و 700 بزرگسال چيني را تجزيه و تحليل كردند. هيچ يك از اين افراد در ابتداي اين مطالعه زوال عقل نداشتند؛ محققان آنها را براي متوسط شش سال مورد پيگيري قرار دادند تا مشاهده كنند كه آيا اين افراد به زوال عقل مبتلا مي شود يا خير و آيا ارتباطي ميان پيشرفت زوال عقل با مصرف ميوه و سبزيجات وجود دارد يا خير.
نتايج اين مطالعه نشان داد بزرگسالاني كه روزي سه وعده سبزيجات و دو وعده ميوه مصرف مي كردند، در قياس با بزرگسالاني كه به توصيه مصرف روزي پنج وعده ميوه و سبزيجات پايبند نبودند، كمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند.
بر اين اساس، در بزرگسالاني كه علاوه بر ميزان توصيه شده، روزي سه وعده ميوه و سبزيجات بيشتر مصرف مي كردند، خطر ابتلا به زوال عقل كاهش بيشتر داشت.
نتايج اين مطالعه حتي با لحاظ برخي عوامل مداخله گر مانند سن، وضعيت سيگار كشيدن و بيماري هاي مزمن همچنان صادق بود.
اعتقاد بر اين است كه كه استرس اكسايشي - نبود تعادل ميان توليد راديكال هاي آزاد و توانايي بدن براي مقابله با اثرات سمي- و التهاب در ايجاد زوال عقل نقش دارند.
ميوه و سبزيجات نيز حاوي ويتامين هاي B و E و ساير مواد مغذي با آنتي اكسيدان و ويژگي هاي ضد التهابي هستند كه مي توانند به پيشگيري از چنين فرآيندهايي كمك كنند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me