به گزارش ایرنا، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه تركیه روز یكشنبه در واكنش به سخنان نیكوس كوتزیاس همتای یونانی خود اعلام كرد كه 'دولت یونان بهتر از هر كسی می داند كه سرباز ترك هنگام ضرورت چه كار میكند، بنابراین صبر تركیه را نیازمایند.'
وزیر امور خارجه یونان اعلام كرده بود كه مالكیت جزیره كارداك متعلقه به یونان است و به حضور نظامیان تركیه در این جزیره پاسخ سخت داده خواهد شد.
چاووش اوغلو در واكنش به این اظهارات، همتای یونانی خود را 'بچه لوس' خواند و مدعی شد: ما قصد درگیری نداریم و نیاز هم نیست كه قدرت خود را به رخ آنها بكشیم چرا كه یونانی ها بهتر از هر كسی این را می دانند و باید به آن 'كودك لوس' نیز توضیح دهند كه صبر تركیه را نیازماید.
وی بیان كرد: مردم تركیه به یونان و جزایر آن سفر می كنند و یونانی ها نیز به كشور ما می آیند و وجوه مشترك زیادی داریم، بنابراین مقامات این كشور نباید اجازه دهند كه سخنان نسنجیده بر این امور سایه افكند.
وی با اشاره به این كه در طول تاریخ جنگ هایی بین تركیه و یونانی ها صورت گرفته، اما در دوره های اخیر میان مردم نزدیكی و قرابت به وجود آمده است، اظهار كرد: تركیه و یونان دو كشور همسایه هستند و ما نمی توانیم این امر را تغییر دهیم ولی مشكلاتی وجود دارد و برای حل آنها اراده و عزم لازم را داریم.
وی ادامه داد: تركیه در برابر اظهارات مقامات یونانی با صبر و عاقلانه برخورد كرده و اظهارات ناشی از عقده های شخصی را جدی نمی گیرد، اما اگر حساسیت های هموطنان را هدف قرار دهند، اقدام لازم انجام خواهد شد.
چاووش اوغلو اضافه كرد: ما برای رابطه خود با یونان اهمیت قائلیم ولی در زمینه هایی از قبیل جزایر دریای اژه، فلات قاره و خط پرواز اختلاف نظر داریم، اما در این خصوص نیز ساز و كار و مذاكرات مقدماتی در جریان است و این مذاكرات برای جلوگیری از تنش پیش بینی شده ولی این اقدام مشترك به طور مداوم با سخنان تحریك آمیز مواجه شده است.
پانوس كامنوس وزیر دفاع یونان نیز در پاسخ به اظهارات وزیر امور خارجه تركیه در خصوص جزایر مورد اختلاف كارداك در دریای اژه گفت: كسانی كه پای در این جزیره بگذارند، زنده باز نخواهند گشت.
این اظهارات در حالی بیان شده كه مقامات و نظامیان تركیه بارها به این جزیره سنگی فاقد سكنه سفر كرده اند كه در آخرین مورد خلوصی آكار رئیس ستاد ارتش تركیه به این جزیره سفر كرد و موجب اوج گرفتن تنش بین دو كشور شد.
كشتی های جنگی تركیه نیز در چند هفته اخیر همواره در اطراف این جزیره مورد اختلاف در حال تردد هستند.
وزیر دفاع یونان همچنین كارداك را بخشی از خاك یونان اعلام و عنوان كرد: امكان حضور ارتش تركیه در جزیره كارداك وجود ندارد و به هر تهدیدی در این زمینه پاسخ خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، ارتشبد خلوصی آكار رئیس ستاد فرماندهی نیروهای مسلح تركیه در 10 بهمن ماه با دو فروند قایق تندروی تهاجمی نیروی دریایی به همراه فرماندهان نیروی دریایی و هوایی تركیه با رزمناوهای مامور خدمت در پایگاه دریایی آكساز از منطقه جزایر سنگی كارداك نیز بازدید كرد.
این بازدید همزمان با سالروز بحران جزایر سنگی كارداك كه در ژانویه سال 1996 میلادی دو كشور هم پیمان در ناتو را در آستانه یك درگیری جدی قرار داده بود، انجام شد.
این دیدار در حالی صورت گرفت كه روابط آنكارا - آتن بر سر خودداری قوه قضائیه یونان از تحویل هشت نظامی فراری تركیه كه به دنبال كودتای نافرجام 15 جولای سال گذشته با یك فروند بالگرد نظامی این كشور به جزیره 'دده آغاج' یونان در دریای اژه متواری شده بودند، با تنش رو به رو شده بود.
تركیه و یونان دارای اختلافات عمیقی در حدود فلات قاره، حریم هوایی و برخی جزایر سنگی در دریای اژه هستند.
اختلافات دو كشور در خصوص مالكیت بر برخی جزایر سنگی به ویژه جزایر كارداك هر از گاهی موجب بروز تنش جدی بین دو كشور می شود.
در سال 1996 میلادی اقدام برخی از ملی گرایان یونانی در نصب پرچم یونان بر این جزایر ناوگان دریایی و نیروی هوایی دو كشور را به طور خطرناكی در آستانه یك درگیری جدی قرار داده بود.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
آنكارا- ایرنا- تنش و مجادلات لفظی بین مقامات تركیه و یونان در پی فرار و درخواست پناهندگی دو نظامی دیگر به خاك یونان و رد درخواست اعاده آنها از سوی آتن و نیز ادامه حضور هر دو كشور در آبهای اطراف جزیره كارداك در دریای اژه اوج گرفته است.