تهران- ايرنا- دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: مالچ‌ بيولوژيكي براي كنترل ريزگردها موثرتر است و عوارض انساني و محيط زيستي مالچ‌هاي نفتي را ندارد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، مصطفي قانعي در خصوص مزاياي استفاده از مالچ‌هاي بيولوژيكي براي كنترل ريزگردها، گفت: اين مالچ ها هيچ آسيبي به گياهان نمي‌رساند و با آنها كاملا سازگار است و همچنين كارآيي مناسب در تثبيت شن هاي روان و ذرات خاك، مقاومت نسبت به تنش هاي محيطي از جمله خشكي، دما و نور، سازگاري درازمدت با محيط زيست و اكوسيستم خاك، نداشتن عوارض جانبي براي انسان، گياهان و حيوانات و امكان استفاده قبل و بعد از كاشت گياه از جمله مزاياي مالچ هاي توليدي است.
دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اظهار كرد: زيست مهارگرها يا مالچ هاي بيولوژيك مجموعه اي از پليمرها هستند و پس از فرآوري با ايجاد پيوندهاي شيميايي و اتصالات فيزيكي باعث استحكام ذرات خاك مي شوند.
وي افزود: مالچ هاي بيولوژيك داراي منشاء ميكروبي هستند و اين قابليت را دارند كه به گونه اي ذرات خاك را به هم بچسبانند و از حركت آن ها جلوگيري كنند.
وي با اشاره به كنترل حركت شن ها و ماسه هاي روان از مالچ هاي نفتي در گذشته گفت: مالچ هاي نفتي، تركيبات حاصل از تخمير و خلاء پالايشگاه ها است كه در گذشته براي استفاده در مناطق داراي شن هاي روان كاربرد داشته است، اما هم اكنون رويكرد به سمت استفاده از مالچ هاي غيرنفتي است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر ميكروارگانيسم هاي مفيدي در طبيعت وجود دارد كه در فرمولاسيون موادغذايي نيز از آن ها استفاده شده است، اين ميكروارگانيسم ها توانايي توليد پليمرهايي را دارند كه مي توانند ريزگردها را مهار و آن ها را تثبيت كنند و مقاومت ذرات خاك را در برابر سايش هاي بادي افزايش دهند.
علمي**9031**
دريافت كننده: عادل پازيار*انتشار:زهره محتشمي پور