دكتر جواد نظري روز دوشنبه در همايش پويش ملي مبارزه با سرطان در دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: با توجه به گام هاي 10گانه همچون پرهيز از مصرف سيگار و قليان، تحرك بدني، مصرف روزانه پنج وعده ميوه و سبزيجات، كاهش مصرف نمك، قند، شكر و روغن، كنترل وزن، جلوگيري از مصرف الكل و مواد مخدر، شناسايي آلاينده هاي سرطان، بهره برداري سالم از محيط زيست، شناسايي علائم هشدار دهنده سرطان و همچنين استفاده از كرم هاي ضدآفتاب جهت محافظت از پوست مي توان تا 40 درصد از ابتلا به سرطان جلوگيري كرد.
وي افزود: 68 درصد از مرگ و ميرهاي جهان ناشي از بيماري هاي غيرواگير است كه 30 درصد اين مرگ ها به دليل سرطان رخ مي دهد.
نظري تصريح كرد: بروز سرطان به دليل تغيير الگوي زندگي رو به افزايش است به طوري كه سالانه بيش از 90 هزار مورد ابتلا به سرطان جديد ثبت مي شود و اين در حالي است كه در پنج سال اخير 300 هزار بيمار سرطاني بهبود يافته اند.
وي گفت: در حال حاضر بيشترين شيوع سرطان در بين زنان سرطان پستان و پوست است و در بين مردان شايع ترين سرطان پوست، معده و پروستات ارزيابي مي شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان مركزي بيان كرد: در ايران متوسط شيوع سرطان با همسنجي جهان هم تراز است اما افزايش سن نيز خود يكي از عوامل بروز سرطان است.
وي گفت: براساس آخرين آمار منتشره در سال 2012 اميد به زندگي در ايران به 74 سال رسيده است كه البته در مقايسه با كشورهاي پيشرفته اين عدد ايده ال نيست.
نظري عنوان كرد: غربالگري يكي از راهكارهاي موثر در كنترل بيماري سرطان است به طوري كه امروز غربالگري در سه نوع سرطان پستان، كوركتال و دهانه رحم در حال انجام است كه زمينه پيشگيري و همچنين تسريع در درمان را ميسر مي كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان مركزي اضافه كرد: دولت تدبير و اميد با اجراي طرح تحول نظام سلامت ارتقا خدمات رساني به بيماران خاص را مدنظر قرار داد به طوري كه بخش عمده اي از داروهاي بيماران سرطان تحت پوشش بيمه قرار گرفته است .
به گزارش ايرنا، متخصص آنكولوژي در اين همايش عنوان كرد: سرطان به رشد غيرقابل كنترل سلولي كه ايجادكننده تومور است اطلاق مي شود.
دكتر رضا آقا بزرگي گفت: تومورهاي بدخيم سرطاني در مقايسه با تومور خوش خيم رشد سريعي دارند و انتقال به بافت هاي اطراف با سرعت انجام و سلول ها به صورت نامنظم در كنار يكديگر قرار مي گيرند و اين چنين يك تومور بدخيم و در نهايت سرطان بدخيم به وجود مي آيد.
وي ادامه داد: آمار جهاني سرطان رو به افزايش است به طوري كه امروز 14 ميليون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند كه سالانه هشت ميليون نفر نيز به دليل ابتلاي سرطان جان خود را از دست مي دهند.
آقا بزرگي افزود: البته در كنار مرگ و مير ناشي از سرطان با پيشگيري و درمان به موقع، 32 ميليون از بيماري رهايي يافته اند و به زندگي طبيعي خود ادامه مي دهند.
وي گفت: آمار ابتلا به سرطان در كشور نگران كننده است و براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت در سال 2015 سالانه 100 تا 110 هزار مورد جديد ابتلا به سرطان در كشور ثبت مي شود و در كشورهاي اروپايي نيز شيب ابتلا افزايش يافته است.
وي بيان كرد: مهمترين ريزفاكتور ايجاد سرطان افزايش سن است به طوري كه افراد در 70 سالگي 20 تا 30 درصد احتمال ابتلا به سرطان دارند.
اين فوق تخصص خون با اشاره به اينكه ژنتيك نقش مهمي در ابتلا به سرطان ندارد، گفت: عوامل محيطي همچون مصرف سيگار و الكل يكي از علت هاي بروز انواع سرطان است.
وي گفت: كنترل برخي عوامل، كاهش 22 درصدي سرطان را به دنبال دارد و با مصرف ميوه و سبزيجات، فعاليت بدني مناسب و كاهش وزن 25 درصد احتمال ابتلا به سرطان كاهش مي يابد.
اين متخصص آنكولوژي اضافه كرد: ديابت، فشارخون، بيماري هاي قلبي و عروقي و سرطان داراي ريزفاكتورهاي مشتركي همچون كالري و رژيم غذايي چرب است كه ابتلا به اين چهار بيماري را در كشور افزايش داده است.
آقا بزرگي ترك سيگار را يكي از مهمترين علل جلوگيري از بروز سرطان در افراد عنوان كرد و افزود: 40 درصد افراد سيگاري در ميانسالي جان خود را از دست مي دهند و اگر استعمال سيگار همراه با مصرف الكل باشد، چهار تا پنج برابر امكان ابتلا به سرطان بيشتر مي شود.
وي تصريح كرد: مصرف دخانيات تا 33 درصد افزايش ابتلا به انواع سرطان همچون سرطان ريه، مري، كليه، مثانه، لوزالعمده، معده، حنجره را به دنبال دارد.
استان مركزي با جمعيت يك ميليون و 414 هزار نفر، 12 شهرستان و 20 بيمارستان فعال با 1945 تخت مصوب و 750 تخت فعال در قالب 85 بخش درماني و 6 هزار بيمار سرطاني است.
6992/3075/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده: حسين مهدي زاده اصفهاني
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۶
اراك - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان مركزي گفت: با رعايت الگوهاي مناسب زيستي و تغيير سبك زندگي مي توان تا 40 درصد از بروز سرطان ها پيشگيري كرد.