كوالالامپور- ایرنا - كرسی زبان فارسی با اعزام یك استاد زبان از ایران و استقرار وی در دانشگاه یو.پی.ام مالزی آغاز به كار كرد و از این پس زبان فارسی در كنار سایر زبان های رایج در برخی از مهمترین دانشگاه های این كشور، تدریس خواهد شد.

به گزارش ایرنا، با اعزام دكتر 'ناصرقلی سارلی' از سوی معاونت گسترش زبان فارسی و ایران شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، زبان فارسی از ترم تحصیلی جاری در دانشگاه یو.پی.ام مالزی ارایه شده و مشتاقان این زبان می توانند با شركت در این كلاس ها زبان فارسی بیاموزند.
كرسی زبان فارسی به طور مشترك با همكاری رایزنی علمی ایران در شرق آسیا به نمایندگی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و دانشگاه یو.پی.ام مالزی راه اندازی شده است.
این كرسی علاوه بر تدریس زبان فارسی، راه اندازی رشته زبان و ادبیات فارسی در مقاطع مختلف تحصیلی، راهنمایی و انجام تحقیقات ایران شناسی و فرهنگ و تمدن ایرانی، برگزاری سمینارها و كارگاه های مختلف با محوریت زبان و ادبیات فارسی را در دستور كار دارد.
دكتر 'عباس قنبری باغستان' رایزن علمی ایران در شرق آسیا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در كوالالامپور با اشاره به اهمیت مالزی به عنوان قطب علمی - دانشجویی در منطقه جنوب شرق آسیا و حوزه آ.سه.آن، گفت: كرسی زبان فارسی در مالزی تنها كرسی زبان و ادبیات فارسی در منطقه جنوب شرق آسیاست.
وی اظهار امیدواری كرد این كرسی زبان فارسی بتواند به عنوان محوری برای جذب علاقه مندان به زبان فارسی در منطقه و در نتیجه گسترش زبان فارسی در كشورهای عضو اتحادیه آ.سه.آن شود.
به گفته قنبری باغستان، براساس ارزیابی رایزنی علمی در شرق آسیا، به طور متوسط در هریك از دانشگاه های بزرگ و دولتی مالزی بیش از 10 زبان خارجی تدریس می شود، و حضور زبان فارسی به عنوان زبان علم و فرهنگ غنی تمدن ایرانی می تواند نقطه عطفی در گسترش بیش از پیش زبان فارسی در این منطقه باشد.
وی با اشاره به ماموریت بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای گسترش زبان و ادبیات فارسی، گفت كه این وزارتخانه به عنوان متولی اصلی توسعه زبان فارسی در خارج از كشور، دارای 60 كرسی دائمی زبان فارسی در بیش از 35 كشور جهان است كه از جمله می توان به كشورهای فرانسه، اسلواكی، كرواسی، لهستان، آلمان، بلژیك، اوكراین، روسیه، كلمبیا، بلاروس، استرالیا، چین، هند، پاكستان، الجزایز، تونس، اردن و ... اشاره كرد.
رایزن علمی ایران در شرق آسیا افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین 45 استاد تمام وقت به عنوان صاحبان كرسی های زبان فارسی به كشورهای دارای این كرسی اعزام كرده است. براساس آمار این وزارتخانه، حدود 4 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه های دارای این كرسی در رشته زبان و ادبیات فارسی و یا رشته ایران شناسی مشغول به تحصیل هستند.
دكتر 'ناصرقلی سارلی' از سوی معاونت گسترش زبان فارسی و ایران شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای راه اندازی كرسی زبان فارسی در دانشگاه 'یو.پی.ام' به مالزی اعزام شده است.
وی در مورد اهمیت و جایگاه زبان فارسی در دانشگاه های خارجی، گفت: زبان فارسی زبان دوم جهان اسلام است و بسیاری از مسلمانان مشرق زمین به همت ایرانیان و از طریق زبان فارسی با اسلام انس و آشنایی یافتند.
سارلی در ادامه به ایرنا گفت: برقراری روابط سیاسی و اقتصادی پایدار با كشورهای جهان و به ویژه ملت های مسلمان نیازمند زمینه سازی های فرهنگی است، و زبان فارسی به عنوان حامل فرهنگ و ارزش های جامعه اسلامی ایران در این زمینه سازی نقش بی بدیلی دارد.
به این اعتقاد این استاد زبان فارسی، آموزش زبان و ادب فارسی در مالزی ضرورتی انكار ناپذیر بوده و اكنون به همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رایزنی علمی ایران در شرق آسیا تدریس زبان فارسی در دانشگاه های این كشور آغاز شده است و می رود تا زمینه روابط فرهنگی و علمی با این كشور حوزه جنوب شرق آسیا بیش از پیش توسعه یابد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی