محسن چقايي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين طرح ها شامل 732 هكتار عرصه زيركشت باريجه در شهرستان تفرش، 20 هكتار كتيرا در شهرستان خنداب و 100 هكتار زول(بوقناق) در شهرستان دليجان است.
وي ادامه داد: با بهره برداري از اين طرح ها 662 كيلوگرم شيرآبه باريجه، 55 كيلوگرم كتيرا و 200 كيلوگرم زول (بوقناق) توليد مي شود و 515 نفر روز زمينه شغلي نيز در استان مركزي فراهم شده است.
مسئول بهره برداري گياهان دارويي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي يادآور شد: بر اساس قوانين و سياست هاي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري اين استان بهره برداري از 37 طرح برداشت كتيرا و باريجه از سال 72 در سطح 102 هزار و 785 هكتار از اراضي منابع طبيعي اين استان در حال انجام است كه 21 طرح آن با سطح كشت 53 هزار و 858 هكتار مربوط به باريجه و 16 طرح با سطح 48 هزار و 927 هكتار در زمينه برداشت كتيرا اجرا مي شود.
چقايي گفت: باريجه يكي از گياهان دارويي ارزشمند در كشور و استان است كه به دليل نبود امكانات فراوري، شيره اين گياه دارويي به صورت مستقيم به كشور فرانسه صادر مي شود.
وي گفت: يك هزار و 200 گونه گياهي در استان مركزي شناسايي و جمع آوري شده است كه بيش از 227 گونه اين گياهان از خواص دارويي برخوردار است و علاوه بر توسعه اقتصاد داخلي تاثير به سزايي در افزايش صادرات غير نفتي و رهايي از اقتصاد نفتي كشور دارد.
وي ادامه داد: تنوع اقليمي و گياهي بالاي استان مركزي و توسعه چشمگير استان در دهه هاي اخير، به ويژه توسعه شهري و صنعتي در شهرستان هاي اراك، ساوه و شازند، تغييرات كاربري اراضي مرتعي و نبود تعادل بين دام و مرتع، خطر كاهش تنوع زيستي و انقراض برخي گونه هاي گياهي در استان را افزايش داده است.
مسئول بهره برداري گياهان دارويي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي خاطر نشان كرد: اين استان با 29 هزار و 126 كيلومتر مربع يك و 82 درصد مساحت كشور را به خود اختصاص داده است كه قرار گرفتن آن در زاويه برخورد 2 رشته كوه البرز و زاگرس شرايط آب و هوايي متنوع با تنوع گياهي بالا را براي استان به وجود آورده است.
استان مركزي با 29 هزار و ۵۳۰ كيلومتر مربع وسعت، حدود يك و ۸۲ صدم درصد از مساحت كشور را به خود اختصاص داده كه 70 درصد آن را عرصه هاي منابع طبيعي تشكيل مي دهند.
227 گونه گياهي دارويي در استان مركزي شناسايي شده است.
ايران به عنوان يكي از ده خاستگاه مهم گونه زايي گياهي در جهان مطرح است و 167 خانواده از گياهان آوندي شامل يك هزار و 215 جنس و حدود هشت هزار گونه، زيرگونه، واريته و يا دورگه است.
ايران در مقايسه با ساير كشورهاي جهان از نظر تعداد گونه هاي گياهي در رتبه هشتم و از لحاظ گونه هاي انحصاري در رتبه پانزدهم قرار دارد.
1955/6013/خبرنگار: مهدي عظيمي**انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵
اراك - ايرنا - مسئول بهره برداري گياهان دارويي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي گفت: سه طرح گياهان دارويي كتيرا، باريجه و زول(بوقناق) در سطح 852 هكتار از اراضي منابع طبيعي اين استان به بهره برداري رسيد.