به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، قدرتعلی حشمتیان عصر دوشنبه در نشست اعضای شورای مركزی خانه احزاب كه با حضور معاون اجرایی رئیس جمهوری برگزار شد با اشاره به برگزاری 35 نشست اعضای شورای مركزی خانه احزاب داشت: همایش بعدی ما هفتم اردیبهشت سال آینده با موضوع انتخابات و احزاب برگزار می شود.
رئیس خانه احزاب ایران با بیان این كه در دوره احمدی نژاد خانه احزاب تعطیل شد اظهار داشت: در حال حاضر، ساختمان احزاب كه از سوی وزیر كشور در اختیار ما قرار گرفت امكان تجهیز آن وجود ندارد. یارانه را هم آقای نوبخت در بودجه نیاورده بودند و نمایندگان در تلاش در این زمینه هستند.
حشمتیان گفت : این نهاد از آغاز فعالیت جدیدش تا كنون سه همایش برگزار كرده است و همایش آتی خانه احزاب هفتم اردیبهشت سال آینده برگزار می شود.
وی خطاب به معاون اجرایی رییس جمهوری خواستار پیگیری های لازم در خصوص یارانه خانه احزاب شد و در ادامه گفت: خانه احزاب مكانی برای اشتیاق مردم است و احزاب برای مردم رشد كرده اند و بی توجهی به احزاب بی احترامی به مردم است.
حشمتیان با اشاره به اینكه تاكنون پنج خانه احزاب استانی راه اندازی شده گفت: خانه احزاب استان ها مانند تهران، سه فراكسیونی است.
وی با بیان اینكه مصوب كردیم در حضوررئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر كشور، دفاتر نمایندگی استانی را راه اندازی كنیم، گفت: استدعای ما این است كه دولت و قوه قضائیه نیز ما را یاری كنند تا در راستای پیشبرد منویات مقام معظم رهبری پیش برویم.
حسین كمالی دبیركل حزب اسلامی كار با بیان اینكه احزاب از فعالیت های اقتصادی محرومند، اما خانه احزاب یك تشكل صنفی است و اجازه فعالیت های اقتصادی دارد ابراز امیدواری كرد كه دولت بتواند در این زمینه كمك كند تا خانه احزاب بودجه ای داشته باشد كه بتواند بر اساس آن فعالیت كند.
دبیركل حزب اسلامی كار ادامه داد: این بدان معنا نیست كه دولت برای خانه احزاب مقرری تعیین كند، بلكه دولت واحدی را در اختیار خانه احزاب برای فعالیت های اقتصادی بگذارد.
كمالی گفت: آقای روحانی در ابتدای فعالیت خود در دولت گفتند كه روزنامه های وابسته به احزاب حمایت شوند و بسیاری از احزاب روزنامه ای برای بیان عملكرد خود به جامعه ندارند.
حجت الاسلام شجاعی كیاسری نیز گفت: احساس می كنم مقداری تفاوت بین آنچه وعده داده شد و آنچه امكان تحقق آن كمتر فراهم آمده، موجب دلزدگی های حسی شده است، اما باید انصاف داشت و باید خدمات را نادیده گرفت.
وی با بیان اینكه در حوزه احزاب هم آنچه مورد انتظار بود فراهم نشد گفت:احزاب مرهون فعالیت دولت نیستند؛ آن میزانی كه در خصوص حمایت از احزاب داد محقق نشد، دولت وارد عمل شد اما كمتر مورد توجه قرار گرفت.
طاهری عضو دیگر شورای مركزی خانه احزاب هم گفت: دولت به وعده خود در خصوص احیای خانه احزاب عمل كرد، اما دولت می تواند عنایت بیشتری كند. از شخص وزیر كشور به خاطر مواضع حزبی، معاون سیاسی و مدیركل سیاسی وزارت كشور تشكر می كنم كه مجدانه وقت گذاشتند تا حداقل ها برای ایجاد تفاهم به وجود آمد.
وی با اشاره به اینكه انتظار ما از دولت این بود كه یارانه احزاب كه می توانست توسط دولت در لایحه برطرف شود محقق شود كه نشد افزود: دولت در راه اندازی خانه احزاب و ایجاد بستر مناسب برای ایجاد خانه احزاب جای امتنان دارد اما جای انتظار داشت دولت یارانه احزاب را در لایحه بیاورد.
وی همچنین خواستار استفاده از منابع در اختیار رییس جمهوری برای احزاب شد.
حسین كاشفی پورهم در این جلسه گفت: رئیس جمهوری از تمام طیف ها دعوت كردند و این جای تشكر دارد و این متفاوت از گذشته است كه در آن موقع احزاب پیشرفتی نداشتند.
وی با تاكید بر اینكه باید از نگاه مثبتی كه نسبت به احزاب ایجاد شده استفاده كنیم تصریح كرد: باید توجه داشت كه جایگاه مردم را خودشان تعیین می كنند و در اینجا خانه احزاب نقش خود را ایفا می كنند.
كاشفی پور با بیان این كه نباید همیشه نگاه ما این باشد كه دولت چه كار كند ادامه داد: ما هم باید بیاییم از طریق خانه احزاب و كمك های دولت، تلاش كنیم تا خانه احزاب در جایگاه خود قرار گیرد و دولت هم احساس كند كه به حزب نیاز دارد.
وی گفت: باید زمینه ای را فراهم كنیم كه دولت احساس كند نماینده واقعی مردم و نیازمند مردم است.
شهاب الدین صدر نیز گفت: احزاب برای سلامت سیاسی كشور می توانند خیلی تاثیرگذار باشند. منظور دوستان این است كه احزاب به رسمیت شناخته شوند.
وی افزود: یكی از بهترین روش ها این است كه تمركز روی مسائل ملی كشور باشد، احزاب باید در مورد مشكلات مردم توافق نظر داشته باشند.
حسین كنعانی مقدم دبیركل حزب سبز نیز گفت: ما نباید به سمتی برویم كه سه جناح در مقابل هم قرار بگیرند.
وی تصریح كرد: نظر دولت به احزاب بسیار روشن و مشخص بوده است؛ آقای روحانی با تمام گرفتاری ها از احزاب دعوت كردند كه جای
تشكر دارد هرچند ما انتظار بیشتری داریم.
احمد شریف رییس كمیته بین الملل خانه احزاب نیز گفت: از ظرفیت احزاب در گفت وگوهای بین المللی استفاده نمی شود. خانه احزاب در اكثر استان ها راه افتاده است. باید از ظرفیت احزاب استفاده شود چون احزاب رقیب دولت نیستند.
فاطمه راكعی هم گفت: هم در حوزه سیاست داخلی و زنان انتظارات ما تا حدود زیادی تامین نشد امیدواریم به روحانی كمك شود و در دوره دوم انتظار داریم جبران شود.
محمد جواد حق شناس هم اظهار داشت: فكر می كنم احزاب فرصتی برای دولت هستند بنابراین اگر به این فرصت توجه نشود همه چیز دیر می شود
ما می ترانیم با كمترین هزینه این سرمایه احتماعی را حفظ و تقویت كنیم.
وی افزود: زیرساخت های لازم برای احزاب در استان ها فراهم شود. ما برای نشست های احزاب در استان ها شاهد اجاره كردن سینما یا سالن عروسی هستیم.
سیام**6084**3070**خبرنگار: امیر خانزداه**انتشار دهنده: امیر كاردان راد
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۲
تهران -ایرنا- رئیس خانه احزاب ایران با بیان نیاز این نهاد به برخی امكانات و تجهیزات، خواستار پیگیری های لازم در خصوص یارانه خانه احزاب شد.