تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۸

نوشهر - ایرنا - مدیر مركز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر با اشاره به روند كاهش تراز آب این دریا گفت : در سال آبی 94 و 95 تراز آب دریای خزر 12 سانتی متر كاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، دكتر یوسفی كبریا روز دوشنبه در جلسه هماهنگی بررسی سامانه تراز آب دریای خزر در سال های 94 و 95 در نوشهر افزود : مهمترین دلیل كاهش آب دریای خزر میزان ورودی آب رودخانه های منتهی به دریا خصوصا از رودخانه ولگا در روسیه بوده است.
وی گفت : آب ورودی دریای خزر از طریق رودخانه ولگا در این زمان با كاهش 80 درصدی مواجه بوده است.
مدیر مركز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر همچنین با تشریح علل كاهش تراز آب دریای خزر در سال های اخیر گفت : تداوم خشكسالی در اغلب حوضه های آبریز دریای خزر و كاهش میزان ورودی آب رودخانه ها از دلایل كاهش تراز آب دریای خزر است.
به گفته وی، آب دریای خزر از سال 56 تاكنون با نوسانات زیادی روبرو بوده است بطوری كه در برخی از سالها نظیر 57 - 2.5 متری افزایش یافت و در بیشتر سالها نیز این روند كاهشی بوده است.
دكتر یوسفی همچنین خواستار تدوین برنامه كنترلی صحت سنجی ساحلی ارگانهای مختلف به منظور تبادل سریع داده های تراز آب دریای خزر شد .
مدیر كل بنادر و دریانوری استان مازندران نیز در این جلسه گفت : پیشروی و پسروی آب در دریای خزر بسیار زیاد است و همین امر سبب شده تا نتوان از امكانات این دریا بویژه در بخش مسافری به نحو مطلوب بهره برداری كرد .
سیاوش رضوانی افزود : با توجه به وظایف سازمان بنادر و دریانوردی در موضوع ایمنی تردد شناورها در دریاها، شناخت جریان آب و رسوبگذاری در دریای خزر برای تأمین ایمنی بسیار ضروری است .
وی همچنین خواستار جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در سواحل ، مقابله با آلودگی محیط زیست دریای خزر شد.
در این جلسه كارشناسانی از سازمان نقشه برداری و هواشناسی كشور و شركت آب منطقه ای و هواشناسی استانهای مازندران ، گیلان و گلستان حضور داشتند.
بزرگترین دریاچه جهان ، خزر با وسعت حدود 370هزار كیلومترمربع بین كشورهای ایران ، روسیه ، اذربایجان ، قزاقستان و تركمنستان مشترك است و به علت بزرگی ان به دریا معروف است.
خبرنگار : مهدی ابراهیم پور **انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
/1602/1899