به گزارش ایرنا، اظهارات وزیر امور خارجه استرالیا همزمان با ازسرگیری مذاكرات صلح در ژنو سوئیس عنوان می شود. چهارمین دور گفت وگوها میان نماینده دولت سوریه و گروه های مخالف از روز پنجشنبه (پنجم اسفند) در حالی در ژنو آغاز شد كه نتیجه روشنی از آن همانند نشست های پیشین ژنو و دو نشست آستانه نمی توان متصور شد.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای شبكه 'اس.بی.اس'، موضع استرالیا تاكنون همیشه در مخالفت با 'بشار رسد' رئیس جمهوری سوریه استوار بود و در دوره زمامداری 'باراك اوباما' در آمریكا نیز موضع كانبرا این بود كه بشار اسد برای بازگشت صلح به سوریه باید از سمت خود كناره گیری كند.
اما 'جولی بیشاپ' وزیر امور خارجه استرالیا پس از انجام نخستین دیدارش با مقام های دولت 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری كنونی آمریكا اكنون تغییر موضع جدی استرالیا را در قبال سوریه اعلام كرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی استرالیا در حالی كه هفته گذشته در لندن به سر می برد، گفت كه با وجود اشتباهات بشار اسد هیچ گزینه ای به جز حفظ او برای دوره انتقال در سوریه وجود ندارد.
وی گفت: این كاملا مشخص است كه آقای اسد بخشی از دوره انتقال خواهد بود. پیش شرط رفتن اجباری بشار اسد پیش شرطی بود كه برای مدتی مطرح شد، اما اكنون اكثر كشورها از آن گذشته اند و این باور وجود دارد كه وی تحت حمایت روسیه است و باید بخشی از دوره انتقال در سوریه باشد.
بیشاپ گفت: اینكه اسد برای چه مدتی باقی بماند در شمار موضوعات مورد بحث است.
وی گفت: پیش شرطی كه همواره می گوید آقای اسد باید برود تنها سبب به تاخیر انداختن مذاكرات كنونی برای دستیابی به یك راه حل سیاسی می شود.
اظهارات وزیر امور خارجه استرالیا در واقع كانبرا را در این خصوص از موضع لندن جدا خواهد كرد، چرا كه 'ترزا می' نخست وزیر انگلیس هنوز بر این باور است كه بشار اسد نمی تواند بخشی از راه حل موجود در سوریه باشد.
اما تغییر شگفت انگیز موضع استرالیا در باره سوریه را باید به نوعی پیروی از سازمان ملل متحد نیز دانست، جایی كه بسیاری از دیپلمات ها از آن واهمه دارند كه كنار گذاشتن بشار اسد در آینده سبب ایجاد یك خلاء قدرت در سوریه همانند لیبی خواهد شد.
هیات سوری در مذاكرات ژنو با تاكید بر ادامه گفت وگوهای خود بنابر آنچه كه از سوی سازمان ملل متحد مقرر شده است، اعلام كرده است: از همه فرصت ها برای انجام گفت وگوهایی كه فرصت حمایت از مردم سوریه و توقف خونریزی را فراهم آورد، استفاده خواهیم كرد.
معارضان سوری در چند نشست صلحی كه تاكنون در ژنو و آستانه برگزار شده نشان داده اند هیچ اختیار و رایی از سوی خود ندارند و عملا مهره ای از سوی كشورهای منطقه همچون عربستان، تركیه و قطر و نیز آمریكا هستند.
معارضان سوری كه هم اكنون در نشست ژنو 4 حضور دارند و تا 15 اسفند این مذاكرات ادامه می یابد بخش نه چندان بزرگی از گروهای مسلح و تروریستی در سوریه را تشكیل می دهند و این امر نشان می دهد كه حتی مذاكره مستقیم نمایندگان مردم و دولت سوریه با مخالفان چندان نتیجه بخش نخواهد بود، چراكه دو گروه بزرگ تروریستی در سوریه شامل داعش و جیش الفتح (النصره) و چندین گروه دیگر تاكنون نه تنها در هیچ نشست صلحی حاضر نشده اند، بلكه دیگر گروه های مخالفان شركت كننده در مذاكرات صلح با حكومت سوریه را نیز تكفیر و تحریم كرده اند.
'استفان دی میستورا' فرستاده سازمان ملل به سوریه به دو طرف سوری پیشنهاداتی درباره تشكیل سه كارگروه ویژه برای بررسی مسائل مربوط به دولت، قانون اساسی و انتخابات سوریه را داده است.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶
كوالالامپور- ایرنا - استرالیا به طور چشمگیری موضع خود در قبال راه حل موجود برای پایان دادن به بحران و درگیری ها در سوریه را تغییر داد و 'جولی بیشاپ' وزیر امور خارجه استرالیا، گفت كه 'بشار اسد' رئیس جمهوری سوریه باید بخشی از راه حل سیاسی برای پایان دادن به جنگ 6 ساله باشد.