تهران - ايرنا - معاون حقوقي رييس جمهوري با تاكيد بر رعايت حق الناس در استخدام و گزينش افراد، گفت: اگر كسي به ناحق در گزينش رد شود ، حق الناس مضاعفي تضييع شده است چون يكي حق شخصي فرد و مهمتر از آن حق الناس كل مردم ايران است كه از داشتن يك مدير خوب به ناحق محروم شده اند.

به گزارش خبرنگار حقوقي ايرنا، حجت الاسلام مجيد انصاري روز سه شنبه در گردهمايي سراسري گزينش گران كشور در باغ موزه دفاع مقدس، موضوع مهم در گزينش را حق الناس دانست و افزود: حق نداريم از افراد بپرسم به چه كسي راي داده اند و امام جماعت براي ادارات نمي خواهيم.
وي اضافه كرد: اگر بين دو فرد أفضل و فاضل، اصلح و صالح بر اساس هواي نفس و بي دقتي گزينشي انجام شود، حق الناسي از سوي من بر تك تك مردم كشور خواهد ماند و نه تنها آن فرد را از خدمت به خلق محروم كرديم بلكه مردم جامعه را از داشتن چنين مديري محروم ساختيم؛ در برخي امور توبه نسبت به حقوق اجتماعي تقريبا شبه محال مي شود يعني اينكه حتي اگر فرد بعدا رضايت دهد اما حق مردم كه به ما امانتي را سپردند ، سر جايش باقي است.
انصاري خاطر نشان كرد: به گزينش چه مربوط است كه از كسي سوْال كند به چه كسي راي داده اي؟
وي اضافه كرد: حتي نبايد سوْال فقهي معماگونه از افراد پرسيد ، مثلا اينكه نماز ميت چگونه خوانده مي شود چون ممكن است خود ما روحانيون گاهي يادمان برود و او مسئول خواندن نماز ميت نيست.
معاون حقوقي رييس جمهور تصريح كرد: اگر گزينش بدرستي انجام نشود دچار آسيب هايي در جامعه مي شويم كه ضرر آن به مراتب بيشتر از ضرر فردي خواهد بود.
وي با بيان اينكه ممكن است افراد نفوذي در كشور وجود داشته باشد و بايد مانع از جذب اين افراد شد، اظهار كرد: افراد نفوذي هستند اما همه اينها راه دارد و راه آن وزارت اطلاعات است ؛ حتي وزارت اطلاعات هم نمي تواند بگويد مصلحت نمي دانم اين فرد استخدام شود چون آنان مامور تشخيص و مسئول تطبيق فرد با قانون هستند نه مرجع مصلحت سنجي و بايد دليل استخدام نشدن آن را با استناد بيان كنيد.
معاون رييس جمهوري خطاب به گزينش گران گفت: بايد بررسي شود آيا روش هاي انجام شده در انجام گزينش، موجب بهره وري نظام اداري شده است يا نه و اين را شما بهتر از هر كس ديگري مي توانيد اين را ارزيابي كنيد.
انصاري با تاكيد بر اينكه امام جماعت براي اداره نمي خواهيم انتخاب كنيم ، گفت: اگر فردي سه وعده نماز اول وقت مي خواند اما كارش را درست انجام نمي دهد و تعهد ندارد نبايد بجاي كسي جذب شود كه مثلا نماز جماعت نمي خواند اما تعهد كاري دارد.
وي بر بازنگري نظام اداري تاكيد كرد و افزود: متاسفانه نظام اداري كشور به چايكي كه مقام معظم رهبري انتظار دارند نيست و بايد اين موضوع علاج شود.

** دچار رو دربايستي در كار گزينش نشويم
انصاري خطاب به گزينش گران گفت: نتيجه عمل شما قضاوت و انتخابگري است و امورات مربوط به دشواري كار قضاوت و سنگيني كار داوري متوجه شما خواهران و برادران گزينش گر است.
وي ادامه داد: در كار گزينش دچار رو در بايستي نشويم و فكر نكنيم اگر از ترس اينكه دشمنان چيزي بگويند، عيبي را بپوشانيم ، خدمت به نظام است ؛ درحالي كه اين درست نيست.
معاون رييس جمهوري خاطرنشان كرد: اگر جايي نياز به تذكر دارد تا هنجار به نابهنجار تبديل نشود بايد بدون ملاحظه تذكر داد و وقتي احساس مي شود از حق فاصله گرفته مي شود، نبايد اجازه داد مسير انحرافي در انقلاب صورت گيرد ؛ چون در مسير انقلاب زاويه گرفتن هاي كوچك كم كم بزرگ مي شود.
انصاري با بيان اينكه امام ضمن تاكيد بر ساده سازي گزينش، به اين اصل اعتقاد داشتند كه حق افراد بايد استيفا شود،خواستار بازخواني فلسفه اين پيام ها و فلسفه برخي مطالب توسط سازمان صدا و سيما شد تا جوانان ناخواسته تحت تأثير تبليغات برخي رسانه هاي معاند عليه نظام و انقلاب قرار نگيرند.
اجتمام**٧٣٢٩** 1569
خبرنگار: ليلا اسماعيل نژاد ** انتشار: علي حبيبي

*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej