به گزارش خبرنگار ایرنا، نعمت صادقی ظهر سه شنبه 10 اسفند در نشست خبری با اصحاب رسانه استان كرمانشاه افزود: سرمایه گذاران قبول كنند كه فریب خورده اند و كلاه سرشان رفته است.
طی روزهای اخیر برخی منابع خبری به نقل از نمایندگان استان كرمانشاه در مجلس نوشته بودند كه تا پیش از آغاز سال 96 بخشی از سرمایه های مالباختگان به آنها برگردانده می شود.
صادقی اما این خبر را رد كرد و گفت كه هر كسی چنین ادعایی كرده، پاسخگوی آن باشد.
او از مردم خواست كه اخبار صحیح مربوط به مكتب فرش، گلیم و گبه كرمانشاه را تنها از طریق دادستان كرمانشاه و مسوول روابط عمومی دادستانی پیگیری كنند.
م.م، رییس مكتب فرش، گلیم و گبه كرمانشاه كه در پوشش 'تولید و صادرات فرش، گلیم و گبه' اقدام به كلاهبرداری از مردم كرده است، 10 آبان 95 دستگیر شد.
به گفته سرهنگ محمدرضا آمویی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان كرمانشاه متهم 'حین خروج از كشور' دستگیر و تحویل مقامات قضایی شد.
** تعقیب قضایی مدیران متخلف
یكی از سوالات خبرنگاران در نشست خبری امروز پیگیری نقش 'برخی مدیران ارشد و نهادهای ناظر استان' در ایجاد اعتماد مردم به مكتب فرش و عمل نكردن به وظیفه نظارتی خود بود كه دادستان كرمانشاه هم آن را تایید كرد.
او گفت: خیلی ها در این ضرر امروز سرمایه گذاران مالباخته نقش داشته اند كه ممكن است در مراحل بعدی رسیدگی به پرونده تحت تعقیب قضایی قرار بگیرند.
به گفته صادقی 'متهم این پرونده گفته است كه طی فعالیت چند ساله ما هیچ فرد و نهادی برای نظارت بر كار مكتب مراجعه نكرد.'
او اظهار داشت: چند سال با گردش مالی 20 میلیارد ریال در روز، فعالیت شده اما هیچ نظارتی بر آن نشده است.
محمدرضا عدالتخواه، رییس كل دادگستری استان كرمانشاه هم پیش از این از 25 فقره سوءسابقه رییس مكتب فرش و گلیم و گبه كرمانشاهان از جمله سرقت مسلحانه خبر داده و از اینكه به چنین فردی مجوز فعالیت اقتصادی كلان داده شده و هیچ نظارتی هم بر عملكرد او نشده ابراز تاسف كرده است.
** آمارهای تكان دهنده
دادستان كرمانشاه در ادامه میزان سرمایه و حیف و میل های مكتب فرش و گلیم كرمانشاه را تشریح و عنوان كرد: رییس این شركت 2 هزار و 470 میلیارد ریال از مردم پول گرفته و تنها 790 میلیارد ریال سود به آنان پرداخته و مابقی را حیف و میل كرده است.
او گفت: از جمله هزینه 50 میلیارد ریال برای خریدن هشت هزار متر زمین در حاشیه شهر كرمانشاه كه اكنون شاید پنج میلیارد ریال هم ارزش نداشته باشد؛ متهم همچنین 40 میلیارد ریال به یك تبعه تركیه برای بازاریابی داده كه البته او هیچ اقدامی هم نكرده است.
صادقی افزود: رییس مكتب فرش و گلیم و گبه دفتری را با اجاره هنگفت در دوبی اجاره و تعدادی از فرش های خریداری شده را به آنجا منتقل كرده كه موفق به فروش حتی یك قطعه فرش هم نشده است؛ بازگرداندن همین فرش ها هم هزینه كلانی نیاز دارد.
این مقام قضایی اظهار داشت: متهم از محل آورده های نجومی شركت، سود سرمایه گذاران را به صورت قطره چكانی پرداخت می كرد و به همین دلیل اخلالی در پرداخت سودها ایجاد نشد و تا لحظه دستگیری هیچ شاكی هم نداشت.
صادقی در ادامه گفت كه مكتب فرش و گلیم و گبه كرمانشاهان هیچ ساز و كار تعریف شده قانونی نداشته و فاقد دفاتر پیش بینی شده و حساب و كتاب بوده است و تمام اقدامات آن تنها بر اساس اراده شخص رییس شركت انجام شده است.
به گفته او حتی ابتدایی ترین اصول و نرم افزار حسابداری هم در این شركت وجود نداشته كه همین موضوع سبب تاخیر در رسیدگی به پرونده می شود.
** از كفش تا رب گوجه فرنگی
به گفته صادقی 'در زمان دستگیری موجودی حساب متهم و اطرافیانش صفر بود و تنها یك مبلغ نقدی به همراه داشت.'
او اظهار داشت: بخشی از اموال متهم همچون تعدادی دار قالی در سایر استان ها پخش است كه حتی ممكن است ارزش بازگرداندن نداشته باشد.
تعدادی فرش و اسب، خودرو، مقداری زمین، تعدادی دار قالی و... از جمله اموال باقیمانده متهم است كه صادقی به آنها اشاره و اظهار كرد: وی مبالغ هنگفتی هزینه خرید فرش با چندبرابر قیمت كرده كه اكنون در انبارها خاك می خورد زیرا فضای ایده آلی برای نگهداری و خریداری مناسبی هم ندارد.
آنچنان كه دادستان كرمانشاه گفت، 'كفش، رب گوجه فرنگی، اسب، شتر، نوشابه، ورزش و...' از جمله حوزه هایی است كه متهم در آنها سرمایه گذاری بی حساب كرده است.
م.م از سال 92 با تاسیس یك شركت خصوصی، فعالیت خود را با عنوان تولید و صادرات فرش، گلیم و گبه آغاز كرد اما در ادامه از مسیر قانونی منحرف شد و با وعده پرداخت سودهای 60 و 72 درصدی، 2 هزار و 470 میلیارد ریال سرمایه مردم استان را جذب كرد.
طبق اعلام بانك مركزی پرداخت سود ثابت به سرمایه مردم توسط شركت ها 'غیرقانونی' و ممنوع است.
دادستان كرمانشاه گفت كه پرداخت چنین سودهایی غیرمنطقی است و هیچ یك از فعالیت های اقتصادی متهم در هیچ فرضی دارای چنین سودی نیست.
** شكایت 11 هزار نفر از متهم
به گفته صادقی، متهم این مقدار سرمایه را در قالب 'حدود 24 هزار قرارداد' جذب كرده كه برخی از سرمایه گذاران بیش از یك قرارداد سرمایه گذاری داشته اند.
آنچنان كه او گفت: تاكنون 11 هزار و 363 مالباخته در مراجع انتظامی از متهم شكایت كرده اند.
بر اساس آمار صادقی، بیشترین مالباخته ها كسانی هستند كه كمتر از 100 میلیون ریال پول در شركت گلیم و گبه سرمایه گذاری كرده اند.
** اگر دادستانی نبود، میزان كلاهبرداری 2 برابر می شد
دادستان كرمانشاه درباره اینكه آیا احتمال دارد دادگاه متهم به صورت علنی برگزار شود، پاسخ داد كه این تصمیم به قاضی پرونده بستگی دارد.
وی مالباخته ها را دعوت به صبوری كرد و افزود: اولویت ما رسیدگی به این پرونده به بهترین وجه است و دستگاه قضایی استان از همه ظرفیت های قانونی برای حفظ حقوق مردم استفاده می كند؛ مردم هم خاطرشان جمع باشد و به دستگاه قضایی اعتماد كنند.
صادقی در عین حال هرگونه تجمع غیرقانونی در این باره را 'ممنوع' اعلام كرد.
دادستان كرمانشاه تاكید كرد كه اگر اقدام به موقع دادستانی در دستگیری متهم نبود، سرمایه وی به بیش از پنج هزار میلیارد ریال و تعداد سرمایه گذاران هم به بیشتر از 50 هزار نفر می رسید.
او گفت كه هم اكنون در حال تلاش برای فروش اموال متهم به بالاترین قیمت هستیم كه البته اقدامی زمانبر است.
به گفته صادقی 'یك تیم كارشناسی برای نظم دادن به جزییات حساب و كتاب مالی متهم مامور شده اند كه چهار ماه زمان فقط برای دسته بندی 24 هزار قرارداد و اموال موجود مكتب فرش و گلیم صرف شده است.'
** نامه به شهردار كرمانشاه درباره بافت فرسوده
دادستان كرمانشاه در ادامه نشست خبری هم به وضعیت نامطلوب بافت فرسوده شهر كرمانشاه از جمله در خیابان مدرس، شریعتی و منطقه فیض آباد اشاره و عنوان كرد: در این باره نامه ای با تعیین مهلت 2 هفته ای به شهردار كرمانشاه نوشته ام كه شهرداری هم در راستای آن كمیته ای برای رسیدگی به این موضوع تشكیل داده است.
طبق بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها، شهرداری تكلیف قانونی دارد كه با تدابیر موثر و اقدام لازم از بناها و دیوارهای شكسته و خطرناك كه محل تردد عمومی است، رفع مخاطره كند.
** برخورد با شركت های بازاریابی
صادقی همچنین درباره گسترش فعالیت های غیرقانونی شركت های بازاریابی در استان هشدار داد و گفت: در حال بررسی فعالیت این شركت ها هستیم و اگر به این نتیجه برسیم كه فعالیت آنها مصداق شركت هرمی است، برخورد قانونی می كنیم.
به گفته صادقی، اگر هر مشتری بابت جذب مشتری جدید پورسانت دریافت كند، این شبهه وجود دارد كه فعالیت شركت هرمی و غیرقانونی است.
او اظهار داشت: علاوه بر شبهه شرعی فعالیت شركت های بازاریابی، این شركت ها درصدد تحریك تقاضا و مصرف گرایی در جامعه هستند كه این رویه در نهایت به سرخوردگی مردم و بزهكاری ختم می شود.
وی افزود: بخشی از كالاهایی هم كه این شركت ها عرضه می كنند كیفیت و استاندارد كیفی و بهداشتی را ندارد.
دادستان كرمانشاه گفت: شهرك الهیه، بهداری و گذرنامه كانون اصلی فعالیت شركت های بازاریابی است.
** افزایش نگران كننده خشونت
'افزایش نگران كننده درجه خشونت در استان' هشدار بعدی دادستان بود.
او گفت: خشونت خانگی مانند كودك آزاری، همسر آزاری و تضییع شرایط زیستی برای همسر و خشونت اجتماعی مانند درگیری های فردی در استان در حال افزایش است.
صادقی دلیل رشد این خشونت ها را 'ضعیف بودن مهارت های ارتباطی' دانست و بر آموزش آن در خانواده ها، آموزشگاه ها و مدارس تاكید كرد.
این مقام قضایی گفت: بخشی از پرونده های مطرح شده در دادسرای استان به دلیل ضرب و جرح عمدی، توهین، تهدید و تخریب است كه به عدم توانایی در كنترل قوه غضب و مدیریت هیجان برمیگردد.
** قداره كش ها بی درنگ غلاف كنند
صادقی همچنین با بیان اینكه 'قداره كش ها بی درنگ غلاف كنند' هشدار داد: قدرت نمایی و استفاده از سلاح سرد و گرم جرم است و اگر سبب ارعاب عمومی شود با شدید ترین مجازات مواجه می شود.
به گفته او وسیله ارعاب قراردادن چاقو جرم است و متهمان منتظر كوچكترین تخفیفی نباشند.
دادستان كرمانشاه از مردم خواست كه مشاهدات خود از درگیری و استفاده سلاح سرد و گرم را در اختیار مرجع قضایی قرار دهند؛ در غیر این صورت مجرمان جری تر شده و اقدامات مجرمانه خود را توسعه میدهند.
او توصیه كرد: شهروندان در خودرو خود چماق حمل نكنید زیرا آثار عدم كنترل یك خشم گاه طومار یك خانواده را در هم می پیچید.
** مردم توان ما را نگیرند
صادقی از مردم خواست كه توان دادستانی را با طرح موضوعات كم اهمیت نگیرند تا رسیدگی به پرونده های مهم سرعت بگیرد.
او همچنین توصیه كرد كه مردم از ابزار 'فشار تهدید به مجازات' برای رسیدن به خواسته ها و پرونده های حقوقی استفاده نكنند.
به گفته صادقی 'روزانه چهار هزار نفر به دادستانی كرمانشاه مراجعه می كنند كه آمار بالایی است.'
** هشدار به نامزدهای متخلف
صادقی در ادامه تاكید كرد: تبلیغات زودهنگام انتخاباتی ممنوع است و دادستانی رفتار نامزدهای انتخابات را به دقت رصد می كند.
او اظهار كرد كه نامزدهای انتخاباتی مجالس ترحیم را به عرصه تبلیغات تبدیل نكنند.
داستان كرمانشاه در ادامه نشست خبری از همه مردم خواست كه در معاملات خود هوشیار باشند و پیش از انجام آنها از مشاور و وكیل مجرب و معتمد مشورت بگیرند.
وی همچنین هرگونه تفكیك و قطعه بندی زمین های كشاورزی و فروش آنها برای تبدیل به خانه باغ را ممنوع و جرم دانست و تاكید كرد كه این زمینها كاربری مسكونی ندارند و مجوزی هم به آنها داده نمیشود.
** انجام بیش از 50 درصد جرایم خرد توسط معتادان
صادقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود 40 میلیون كاربر در شبكه های اجتماعی كشور گفت باید تلاش كنیم كه این فرصت تبدیل به تهدید نشود اما متاسفانه اكنون فضای مجازی تبدیل به یك تهدید جدی برای امنیت اخلاقی شده است.
به گفته او هر هفته بیش از 20 هزار سایت مستهجن فیلتر میشود.
صادقی گفت كه امروزه آسیب و انحراف دیگر فقط اعتیاد نیست بلكه تهدید جدیتر حضور مدیریت نشده در فضای مجازی كه امنیت اخلاقی و بنیان خانواده را با تهدید مواجه كرده است.
به گفته دادستان كرمانشاه بیش از 50 درصد جرایم خرد در استان توسط معتادان صورت میگیرد و اگر بساط اعتیاد برچیده شوند طبعاً میزان جرایم خرد به شدت كاهش می یابد.
صادقی وابستگی روانی در اعتیاد را مهمتر از قطعه وابستگی جسمی دانست و از خانوادهها خواست كه با ایده خانواده درمانی در بهبود معتاد خود نقش آفرینی كنند.
به گفته صادقی تلفنی ملی 09627 از 8 صبح تا 8 شب در خصوص خدمات درمانی، ارجاع به مراكز خدماتی میان مدت و مسائل پیرامون اعتیاد و افراد معتاد توسط كارشناسان بهزیستی آماده راهنمایی و مشاوره به همه شهروندان است.
7444/8066 خبرنگار:عبدالله الماسی ** انتشار دهنده:علی مولوی
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۰
كرمانشاه- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب كرمانشاه درباره پرونده 'مكتب فرش، گلیم و گبه كرمانشاه' گفت: رقم قابل توجهی از سرمایه های متهم این پرونده وجود ندارد كه به مردم پرداخت شود و سرمایه گذاران مالباخته باید خود را برای ضرر آماده كنند.