اندیمشك - ایرنا - استاندار خوزستان از اشتغال پایدار به عنوان دغدغه دولت تدبیر و امید نام برد و گفت:در این راستا رویكرد خوبی در استان خوزستان شروع شده است ضمن اینكه ریاست جمهوری نسبت به حل مشكلات استان خوزستان اهتمام جدی داشته و دولت پیگیر دغدغه مردم این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا غلامرضا شریعتی روز چهارشنبه در نشست شورای اشتغال اندیمشك با حضور معاونان حوزه استانداری و جمعی از مدیران ارشد این استان با ابراز نگرانی از نرخ بالای بیكاری در شهرستان اندیمشك افزود:در شهرستانی مثل اندیمشك با قابلیت های فراوان نرخ 34 درصدی بیكاری نگران كننده است.
وی اظهار كرد:این منطقه با دارا بودن رودخانه های خوب ، قرار گرفتن در مسیر آزاد راه شمال جنوب و سایر ظرفیت ها در زمینه تولید ثروت حائز اهمیت است كه باید به آن توجه شود ضمن اینكه رهاسازی پادگان های نظامی اطراف این شهرستان باید در دستور كار قرار گیرد چرا كه زمین های در اختیار این یگان های نظامی نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارند.
شریعتی با اشاره به تاكید مقام معظم رهبری در این راستا گفت:زمین های در اختیار این یگان های نظامی باید طبق قانون و قاعده واگذار شوند تا در زمینه ایجاد اشتغال مورد استفاده قرار گیرند.
استاندار خوزستان با بیان اینكه اگر در این زمینه به درستی تصمیم گیری شود بسیاری از دغدغه ها مرتفع خواهد شد گفت:هیچ كس نباید حق مردم را نادیده بگیرد و مدیران استان باید در این خصوص بیشتر تلاش كنند.
وی افزود:خوزستان از نظر میزان اعتبارات رتبه چهارم ا در كشور داشت كه با تعامل و تلاش نمایندگان برای افزایش بودجه استان به رتبه اول صعود كردیم.
شریعتی با بیان اینكه وقتی مردم ببینند چهار پروژه در منطقه اجرا شده و اشتغال ایجاد شده است اعتماد بیشتری نسبت به مسئولان خواهند داشت افزود:عملكرد ضعیف مدیران موجب بی اعتمادی مردم و سست شدن پایه های نظام می شود.
وی بر تامین اعتبار طرح های شهرستان اندیمشك از جمله شیلات تاكید كرد و گفت:
سایر طرح هایی كه در اندیمشك با مشكل مواجه شده اند نیز با تشكیل كمیته كارشناسی و برگزاری نشست های تخصصی مشكل آنها با جدیت پیگیری و مرتفع می شود.
فرماندار اندیمشك نیز گفت:ظرفیت های این شهرستان در راستای اشتغال و كار آفرینی باید به درستی و به نحو شایسته دیده شود ، آب و خاك ، معادن،راه آهن، رودخانه های جاری و سایر امكانات و ظرفیت های شهرستان اندیمشك یك توانمندی بسیار خوب برای منطقه ایجاد كرده است.
پیمان جهانگیری افزود:طی چند سال اخیر روند اجرای طرح های مختلف در شهرستان اندیمشك راكد مانده بود كه با تلاش و تعامل خوب مسئولان استان و كشور شاهد یك پویایی و تلاش خوب در این شهرستان هستیم.
وی به مشكلات 2 شهرك صنعتی اندیمشك نیز اشاره كرد و افزود:در این شهرك ها 11 واحد فعال وجود دارد ضمن اینكه 17 واحد دیگر تعطیل هستند كه نیازمند سرمایه در گردش می باشند ضمن اینكه برخی واحد ها برای اعتبار 2 میلیارد ریال تعطیل شده اند كه نیاز به توجه بیشتر دارند.
فرماندار اندیمشك با تشریح مشكلات سد بالارود گفت:این پروژه مهم نیازمند حمایت است و در بحث سد بالارود نیاز به كمك داریم.
وی گفت:كارخانه سیمان 80 درصد پیشرفت داشته و نیاز به تسهیلات برای تكمیل دارد كه پیگیری هایی برای جذب اعتبار برای تكمیل این طرح در حال انجام است ،شیلات شهرستان هم 80 درصد پیشرفت فیزیكی دارد در زمینه واگذاری مشكلاتی داشتیم.
فرماندار اندیمشك به طرح بندرخشك و پایانه صادراتی محصولات كشاورزی این شهرستان نیز اشاره كرد و گفت:زمین پایانه صادراتی محصولات كشاورزی اندیمشك تامین شده كه با هماهنگی انجام شده بزودی وارد گام اجرایی می شود.
رئیس كمیسیون انرژی و نماینده مردم اندیمشك در مجلس شورای اسلامی نیز گفت:
وضعیت بیكاری در شهرستان اندیمشك نگران كننده است كه حمایت بیشتر مسئولان استان را می طلبد ،نمی خواهیم با هیاهو برای این موضوع امتیاز بگیریم بلكه به دنبال حل اساسی مشكل بیكاری در این شهرستان هستیم.
فریدون حسنوند بیان كرد:شهرستان اندیمشك شرایط خوبی ندارد و اگر این گونه پیش برود به لحاظ امنیتی،معضلات اجتماعی و حتی اعتقادی با مشكلاتی مواجه خواهیم شد.
وی بیان كرد:پیرو تاكیدهای مقام معظم رهبری در سال های گذشته برای رهاسازی زمین های در اختیار پادگان های نظامی اطراف این شهرستان اقدام شد كه نتیجه آن ایجاد 2 شهرك صنعتی در اندیمشك بوده است ضمن اینكه هنوز در شهرستان پادگان هایی باقی مانده كه رهاسازی زمین های در اختیار آنها به رفع چالش اشتغال اندیمشك كمك می كند.
فریدون حسنوند بیان كرد:پادگان شهید زین الدین، شهید كلهر و امام رضا (ع) از پادگان هایی هستند كه با رهاسازی زمین های آنها و اجرای طرح های تولیدی می توان به اشتغال شهرستان كمك شایان كرد.
وی افزود:باید معادن و ظرفیت های شن ، ماسه،گچ ، سنگ و دیگر پتانسیل های شهرستان اندیمشك كه فراوان است جدی گرفته شود.
وی بر ضرورت توسعه مشاغل خانگی با سرمایه اندك در این شهرستان تاكید كرد و گفت:برای این موضوع نیاز به زمین داریم ضمن اینكه هزار وام با مبلغ اندك و حداكثر تا 500 میلیون ریال نیاز است كه در صورت تحقق برنامه مشاغل خانگی شاهد تحول در این بخش در اندیمشك خواهیم بود.
وی همچنین با تشریح مشكلات مربوط به مراتع شهرستان اندیمشك گفت:افرادی مكرر با گرفتن امتیاز مرتع ، به جای استفاده صحیح از این امتیاز ، این مراتع را به عنوان زمین كشاورزی مورد استفاده قرار داده اند كه باید رسیدگی شود.
حسنوند خواستار تشكیل كمیته ای در این خصوص شد تا افرادی مدعی نیز به حق و حقوق خود برسند.
وی به طرح نیروگاه دوم دز نیز اشاره كرد و گفت:با وجود پیگیری فراوان برای این طرح مهم ، سازمان آب و برق كه نقش مهم در این طرح دارد وارد كار نشده است ،این طرح مهم 720 مگاوات تولید برق و اشتغال 2هزار نفری خواهد داشت.
حسنوند بیان كرد:احداث سد بالارود اندیمشك 12 سال است كه آغاز شده است و حداكثر 20 درصد از كار باقی مانده است كه این طرح هم گردشگری است و هم نقش مهم اقتصادی و تولیدی دارد.
وی خواستار رسیدگی به مشكلات شیلات،كارخانه سیمان و سایر طرح هایی كه در سال های اخیر با مشكل مواجه شده اند شد.
حسنوند با بیان اینكه در كشور چهار قطب برای بندر خشك مشخص شد كه اولویت این مناطق اندیمشك است افزود:اجرای این طرح نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد منطقه خواهد داشت ضمن اینكه مجوز پایانه كشاورزی این شهرستان اخذ شده و تسریع در روند اجرای آن ضروری است.
استاندار خوزستان نیز گفت:برای كمك به اشتغال در اندیمشك هرجا اعتبار یا پیگیری لازم باشد برای رفع مشكل اقدام می شود.
غلامرضا صدیق راد مدیر كل بهزیستی خوزستان نیز گفت:مسائل اجتماعی شهرستان اندیمشك همواره یك دغدغه بوده كه باید رسیدگی شود.
وی افزود:توسعه مشاغل خانگی به رفع دغدغه بسیاری از افراد جامعه منجر می گردد.
مدیركل كمیته امداد خوزستان هم گفت:در مقایسه با آمار افراد زیر پوشش ، اندیمشك چهار درصد بیشتر از متوسط استانی است.
وی گفت:باید به توانمند سازی ،آموزش و توسعه مشاغل خانگی برای مددجویان كمك كرد ،برای حل مشكلات مربوط به مددجویان برنامه های خوبی در دست اجراست.
7281/6068
خبرنگار:زهرا دهقان-انتشار:محمدعلی فریدپناه