به گزارش ايرنا، نماينده مردم انديمشك در مجلس شوراي اسلامي در اين همايش ادبي، انديمشك و دوكوهه را يادگارهايي از ايثار و مقاومت دانست و گفت: اين منطقه با رشادت مردم در برابر بمباران دشمن، با اعتقاد قلبي ايستادگي كرد.
فريدون حسنوند افزود: ايثار و استقامت مردم خطه انديمشك و دوكوهه زبانزد بوده و تقديم صدها شهيد گلگون كفن، نشانه اعتقاد و فداكاري اين مردم در دفاع از ارزش هاي اسلامي و انقلابي است.
وي بيان كرد: تجليل از جانفشاني دوران دفاع مقدس و نكوداشت و بازشناسي دوكوهه به عنوان نقطه حساس و اثرگذار دوران دفاع مقدس با برگزاري چنين برنامه هايي تحقق مي يابد.
وي تأكيد كرد: در حوزه فرهنگ و هنر بايد با تلاش، همت و همدلي رشادت ها و ايثارگري ها به تصوير كشيد تا پيام واقعي اين دليري براي نسل هاي جديد مشخص شود.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان نيز گفت: پرداختن به جنبه هاي مختلف ادبيات دفاع مقدس به طور خاص و ادبيات پايداري و مقاومت به شكل عام در انتقال پيام هاي ارزشمند دفاع مقدس و يادگارهاي ارزشمند اين دوران مهم است.
محمد جوروند افزود: تاكنون افراد زيادي در راستاي اشاعه ارزش هاي دوران دفاع مقدس و حتي دوران مبارزاتي انقلاب اسلامي در بخش ادبيات گام برداشته اند.
وي ادامه داد: زبان شعر و داستان، راهي براي ترويج فرهنگ پايداري و ارزش هاست كه در اين زمينه بايد به تلاشگران اين عرصه نگاهي ويژه داشت.
جوروند بيان كرد: خوشبختانه در انديمشك متوليان فرهنگ و هنر نسبت معنوي با حوزه دفاع مقدس دارند و همه يا از خانواده معزز شهدا و يا از يادگارهاي دوران جنگ تحميلي هستند.
وي افزود: اين نسبت معنوي موجب شده به حوزه ارزش هاي دفاع مقدس در شهرستان انديمشك نگاه ويژه شود.
جوروند در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به ادبيات داستاني دفاع مقدس گفت: با توجه به اينكه احساس مي شود ادبيات داستاني در اين كنگره تا حدي مغفول مانده لذا پيشنهاد مي شود كنگره داستاني سال آينده مستقل برگزار شود.
وي افزود: شهرستان انديمشك با حمايت مسؤولان اين ظرفيت را دارد كه دو كنگره ادبي شعر و داستان دوكوهه را درسال آينده به طور جداگانه با هدف اعتلاي ادبيات پايداري برگزار كند.
فراخوان سراسري پنجمين كنگره ادبي ملك ملكوت نكوداشت دوكوهه مهرماه امسال منتشر و 600 اثر از 250 شاعر و نويسنده 29 استان كشور شامل 330 اثر شعر از 116 شاعر و 270 اثر داستاني از 134 نويسنده به دبيرخانه اين همايش ادبي ارسال شد.
داوري اوليه در بخش شعر را حسين مهرآذين، اكبر بهداروند، ارمغان بهداروند عهده دار بودند و در بخش داستان، داوري اوليه بر عهده محمد يزداني پور، ساران خادم و پوران الهي فر بود.
در بخش نهايي كنگره، غلامرضا طريقي، بهروز جلالي و ارمغان بهداروند داوري و گزينش آثار شعر را عهده دار بودند و در بخش داستان، علي فراست، خسرو باباخاني و محمدرضا يزداني پور به قضاوت آثار پرداختند.
اين كنگره در دو بخش آزاد شامل شعر و داستان و بخش ويژه شامل ادبيات پايداري و دفاع مقدس و شهداي مدافع برگزار شد.
در بخش ويژه، آثاري در اولويت بود كه به موضوع دوكوهه، ميعادگاه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و مضمونهاي مرتبط با آن پرداخته بودند.
در پايان اين كنگره در بخش داستان آزاد از اعظم ايزديار از انديمشك، نرگس طاهريان از خرم آباد و لاله صادقي حسنوند از انديمشك تجليل شد. همچنين در داستان موضوعي نيز فاطمه رهبر از انزلي، حسن ديناروند از شوش، ليلا فرهادنجفي از قزوين، آرش مكوندي از اهواز و مهدي شهبازي از تهران برگزيده شدند.
در بخش شعر آزاد پيام جهانگيري از اردبيل، حمزه كريم تباه فر از انديمشك، فاطمه بيرانوند از خرم آباد تجليل شدند؛ ضمن آنكه در بخش شعر موضوعي، مرضيه خرمايي از رشت، محمد نيازي از انديمشك و حسن پاكزاد از زنجان برگزيده شدند.
پادگان دوكوهه در پنج كيلومتري شهر انديمشك نقش مهمي در پشتيباني از رزمندگان دفاع مقدس داشت.
شبد**7281**6068**1504**خبرنگار: زهرا دهقان**ناشر: علي پاينده
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۴
دزفول- ايرنا- پنجمين كنگره ادبي «ملك ملكوت»، نكوداشت پادگان دوكوهه جمعه شب در تالار خورشيد انديمشك برگزار شد.