به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی در جلسه علنی روز شنبه مجلس به سخنان و جنجال های اخیر درباره مصوبه مجلس درباره افزایش 60 درصدی حقوق مدیران واكنش نشان داد و تصریح كرد: تشكلی تازه به وجود آمده این سخنان را مطرح كرده است .
وی ادامه داد: آقای حاجی بابایی كه از موسسان این تشكل است، پیش من آمد و گفت كه شورای نگهبان از این مصوبه ایراد گرفته است. اگر شورای نگهبان دوباره به این مصوبه ایراد بگیرد آن را حذف خواهیم كرد.
به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه -11 اسفند ماه 95 - و در جریان بررسی ماده 38 لایحه برنامه ششم توسعه اعاده شده از سوی شورای نگهبان با اكثریت آرا سقف حقوق 240 میلیون ریالی (24 میلیون تومان) را برای مدیران دولتی به تصویب رساندند.
جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی جمنا نیز روز گذشته در بیانیه ای نسبت به تصویب حقوق 240 میلیون ریالی (24 میلیون تومان) مدیران دولتی در مجلس شورای اسلامی واكنش نشان داد.
در این بیانیه آمده است: معنای این مصوبه تعجب آور كه باید آن را ریشخند به عدالت نامید، آن است كه مجلسیان با آرای خود به فاصله طبقاتی 30برابری حقوق بگیران رای 'آری' داده اند! به بیان دیگر، حقوق روزانه هشت میلیون ریال(800 هزار تومان) یك مدیر خوش نشین دولتی معادل تمام حقوق و دسترنج یك ماهه یك كارگر سخت كوش و نجیب است.
رییس مجلس در ابتدای سخنان خود به برخی مباحث مطرح شده در جامعه درباره مصوبه مجلس در اصلاح قانون برنامه پرداخت و گفت: البته بعضی از مطالب خیلی نادرست و ناصحیح و با ادبیات ناصحیح تر بیان شده است.
وی با بیان اینكه ماده 38 قانون برنامه ششم كه مجلس به تصویب رساند آمده است، اظهار داشت: مجموع پرداختی ماهانه مقامات، مدیران و كاركنان دستگاه های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات كشوری مصوب 8/7/86 ماده 35 این قانون حداكثر دوبرابر حداكثر حقوق و مزایای مستمر قابل پرداخت به مدیران موضوع تبصره 76 قانون مدیریت خدمات كشوری است.
لاریجانی ادامه داد: ماده مذكور بیانگر این است كه به خاطر بحث هایی كه درمورد حقوق مقامات به عنوان حقوق نجومی در كشور مطرح شده بود؛ اعضای كمیسیون برنامه می خواستند یك سقفی برای این حقوق ها تعیین كنند، نه اینكه حتما باید این سقف را دریافت كنند.
وی با اشاره به اینكه سقف تعیین شده حداكثر حدود 14 میلیون است، تصریح كرد: البته بستگی به میزان حداقل حقوق بین 10 تا 14 میلیون تغییر می كند، بنابراین مبنای ماده مذكور برای كنترل حقوق مدیران بود تا جلوی حقوق های نجومی گرفته شود و مجلس این موضوع را پیگیری می كرد.
رییس قوه مقننه با بیان اینكه ماده مربوط به حقوق های نجومی دارای یك تبصره بود، ادامه داد: البته این تبصره درست بود كه براساس آن ممكن بود بعضی از كاركنان تخصصی و افرادی كه در مناطق محروم كار می كنند؛ اعم از پزشك یا جراح یا كسی كه به طورمثال درمنطقه خارك كار می كند، اجازه داده شده بود تا 60 درصد مبلغ تعیین شده به حقوقشان اضافه شود.
وی اظهار داشت: یعنی اگر جراحی در خاش جراحی كرد این علاوه میزان تعیین شده 60 درصد نیز اضافه دریافتی حقوق داشته باشد و این به معنای مقامات نیست.
لاریجانی با تاكید براینكه مجلس درخصوص تعیین حقوق مقامات كار ضابطه مندی انجام داده است، افزود: سقف حقوق مقامات را تعیین كرده كه حدود 10 الی 14 میلیون حقوق ماهیانه می شود و برای موارد استثنا با تقاضای رئیس قوه یا معاون رئیس جمهوری یا وزیر برای كسانی كه كار ویژه و تخصصی انجام می دهند حدود 60 درصد به حقوقشان اضافه شود.
وی با بیان اینكه لذا مجلس، كار ضابطه مندی انجام داده و سقف حقوق مقامات را مشخص كرد، ادامه داد: برای موارد استثنا آن هم با تقاضای رئیس قوه یا معاون رئیس جمهور یا وزیر پیشبینیهایی انجام شده است. لذا با این مصوبه مجلس كاملا حقوق مدیران محدود شده است.
رییس مجلس در مورد نظر شورای نگهبان درباره این مصوبه گفت: شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفت و گفت در نظامات مدیریتی بر اساس این مصوبه اشكال ایجاد میشود و ایراد شورای محترم نگهبان در كمیسیون تلفیق برنامه با حضور نمایندگان شورا مورد بررسی قرار گرفت.
وی تصریح كرد: آنها گفتند اگر در بخشی از آن كلمه مدیریت اضافه شود و افزایش نیز به 60 درصد برسد مشكل حل میشود و از نظر ما مشكلی وجود ندارد و این را مجلس برای رفع ایراد شورای نگهبان تصویب كرد.
لاریجانی تصریح كرد: اما این به معنای این نیست كه صدر ماده كه اصل ماده 38 كه مقامات هستند تغییر میكند و این تغییر مربوط به تبصرهای است كه شامل موارد استثنایی میشود و بر اساس آن اگر مشاغل تخصصی، مدیریتی، واحدهای عملیاتی مناطق مرزی و محروم باشند با تقاضای رئیس قوه میتوان تا 60 درصد به دریافتیها اضافه كرد.
وی تصریح كرد: چرا در جامعه به خلاف میگویند مجلس حقوقهای نجومی را قانونی كرد؟ و این دروغ است، در حالی كه مجلس با مصوبه خود حقوقهای نجومی را محدود كرد و همه جاروجنجالی كه در كشور بود برای حقوق 50، 60 میلیونی بود نه حقوقی كه مجلس به تصویب رساند.
رییس قوه مقننه ادامه داد: نكته بعدی هم این است كه شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و ما مجبور به اصلاح آن شدیم. اما برای من جالب است برخی تشكلهایی كه تازگیها هم به وجود آمده و در فضای انتخابات فعالیت میكنند با یك بیان بیادبانه نسبت به مجلس حرفهای نادرست میزنند و جالبتر این است كه رئیس كمیسیون تلفیق كه جزو موسسین همین تشكیلات است به من گفتند كه شورای نگهبان به آن ایراد گرفته است.
** لابد از رد صلاحیت می ترسند
وی خاطر نشان كرد: پس چرا به شورای نگهبان چیزی نمیگویید، در حالی كه شورای نگهبان عامل آن بوده در حالی كه نكته مهمی هم نیست و به آن ایراد زیادی وارد نیست اما لابد از رد صلاحیتهای خود می ترسند.
لاریجانی اظهار داشت: حرف مجلس و مصوبه مجلس روشن است و چاپ هم شده و كسی حق ندارد به آن توهین كند و اگر دوستان اعتراضی هم دارند به شورای نگهبان بگویند. البته الان هم مسألهای نیست و اگر شورای نگهبان ایراد بگیرد كل مصوبه را حذف میكنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اما مجلس از روی موضع انقلابی و تأیید فرمایشات رهبری دغدغهای برای محدود كردن حقوق مقامات داشت و این مسیر را دنبال كرد و زمانی هم كه حقوقهای نجومی مطرح شد من به آقای رئیس جمهور گفتم به وزرا ابلاغ كنید كه كسی حقوق بیش از 10 میلیون دریافت نكند و الان نیز نظر ما همین است و این مصوبه نیز همین را میگوید و آن افزایش نیز شامل مقامات نمیشود و این جاروجنجال هیچ معنایی ندارد.
لاریجانی خاطر نشان كرد: اما اگر مقصود بحثهای انتخاباتی است حداقل خلاف نگویید و با ادبیات درست در مورد مجلس صحبت كنید. مگر امام (ره) نگفت مجلس در رأس امور است؟
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: این آقایانی كه میگویند ما خیلی قانونمداریم و طرفدار ولایت فقیه هستیم چرا راجع به جایگاهی كه امام (ره) و رهبری اینقدر به آن تأكید دارند حرف خلاف و دروغ میگویند؟ و بیجهت اعتماد مردم را تخریب میكنند. در حالی كه مجلس كار درستی انجام داد و حقوق مقامات را محدود كرد و گفت مقامات بیش از 10 میلیون نمیتوانند بگیرند و در صدر آن آمده است مجموع دریافتی مقامات بیشتر از دو برابر حداكثر حقوق نمیتواند باشد.
وی افزود: ضمنا باز هم میگویم اگر شورای نگهبان این ایراد را گرفته باید به شورای نگهبان ایراد گرفت و این جاروجنجال راه انداختن به خلاف مصلحت كشور و افكار عمومی است.
لاریجانی تصریح كرد: مجلس زبان دارد و حرف خواهد زد و اینطور نیست كه شما به خاطر انتخابات حرفهای خلافی بزنید و كسی چیزی به شما نگوید. ضمناً سابقه برخی از این آقایان در مجلس و دریافتیهایشان از مجلس مشخص است و وجود دارد و ما میدانیم چگونه بودهاند و چگونه دریافت كردهاند.
سیام**9103**1336 خبرنگار: حمید شهریاری** انتشار: مهرنوش خانزائی
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۶
تهران- ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی جنجال های اخیر درباره مصوبه مجلس برای افزایش 60 درصدی حقوق مدیران را انتخاباتی دانست و خطاب به افرادی كه این سخنان را مطرح كردند گفت: خلاف نگویید، با ادبیات صحیح با مجلس صحبت كنید.