تهران- ایرنا- رئیس جمهوری ورزش در كشور را عامل غرور و وحدت ملی دانست كه در كنار آن تعامل سازنده با جهان به نمایش در می آید، گفت: ورزش با ایران هراسی می جنگد و تعامل با جهان را می آفریند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در آیین تجلیل از قهرمانان و نشان آوران المپیك و پارالمپیك كه در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، این مطلب را مطرح كرد.
رئیس جمهوری با بیان اینكه ورزش در كشور برای ما غرور و وحدت ملی می آفریند، افزود: امسال كه سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است، اقتصاد ما هم به ورزش ارتباط دارد و بخشی از ورزش ما اقتصاد ورزشی است.
روحانی گفت: ابزار و وسایل باشگاه ها و توریسم ورزشی در سبد اقتصاد ورزشی قرار دارند و بالاتر از آن ورزش با ایران هراسی می جنگد و گفت و گو و تعامل با جهان را می آفریند.
وی با یادآوری برگزاری مسابقات جهانی كشتی آزاد كه در كرمانشاه برگزار شد، گفت: در كرمانشاه چه كردید، دولت آمریكا را شرمنده كردید. به كشتی گیران ویزا داد و مردم بزرگوار كرمانشاه میهمان نوازی كردند، دنیا هم این عظمت ایران را قضاوت كرد.
رییس دولت یازدهم افزود: ما در كنار ورزش، تعامل سازنده با جهان و در كنار آن نشاط برای اقتصاد داریم. جاذبه گردشگری به وجود می آوریم پس ورزش هم امنیت، وحدت، نشاط، سلامت، غرور و فرهنگ ملی و اسلامی و هم اقتصاد است. ورزش می تواند ما را در مسیر توسعه پایدار قرار دهد.


**یكی از آثار ورزش امید و شادابی است
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنان خود اظهار كرد: خوشحالم كه در روزهای پایانی سال و روزهایی كه فضای ما به عطر دختر پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) معطر است، فرصت یافتم تا باز هم در كنار ورزشكاران عزیز، قهرمانان بزرگوار و افتخار آفرینان باشم.
روحانی تاكید كرد: ورزش و قهرمانی در وادی ورزش از دیدگاه های مختلف برای ما حائز اهمیت است. مسایلی كه تعلق به فرد، شهر، قومیت،‌مذهب خاص ندارد و تمام اتباع ایرانی یكپارچه نسبت به آن تاثیر می پذیرند، از دید ملی برای ما فوق العاده اهمیت دارد.
رئیس جمهوری ورزش قهرمانی را همچون علم، دانش و هنر برای ملت ایران مایه افتخار دانست و گفت: یكی از آثار مهم ورزش در سطح همگانی؛ عمومی و مسابقات داخلی یا بین المللی ایجاد امید، نشاط و شادابی است. تمامیت ارضی، حاكمیت ملی، انتخابات سراسری، هنر ایرانی، علم و دانش ایرانی و ایرانیان یك موضوع ملی است، از آن طرف هم برخی از مشكلات ما،‌ملی است. مسایل نارسایی ها در زمینه محیط زیست، آب، اقتصادی و معیشت مردم ملی است.
روحانی تاكید كرد: ما یك ملت واحدیم و یك قانون اساسی ، یك كشور و یك رهبر عزیز و بزرگوار داریم و یك دولت و یك مجلس.
وی با بیان این كه همه تلاش ما باید غرور افتخار و عظمت این سرزمین و این ملت باشد؛ تصریح كرد: ایران و ایرانی دو واژه ای است كه در همه مسایل ملی باید به آن توجه كنیم.
رئیس جمهوری اضافه كرد: ورزشكار یعنی انسان شاداب، امیدوار، كسی كه به جسم و جانش قدرت می بخشد و جامعه، اجتماع و كشورش را در شادابی نگه می دارد. من فكر می كنم هیچ چیز مهم تر و بالاتر از امید برای یك ملت نیست.
روحانی خاطرنشان كرد: اگر ما به آینده خودمان امیدوار نباشیم و احساس نكنیم گشایش پیش روی ماست؛ آنجا حركت، تلاش و تعالی متوقف خواهد شد. چطور امكان پذیر است ملتی به آینده خودش امید نداشته باشد اما بتواند به تلاش و كوشش خودش ادامه دهد؟
روحانی افزود: ایمان با ناامیدی جمع نمی شود؛ ایمان همواره با امید به آینده، گشایش و فرج است. مهم است كه در داخل كشور یك معیار را امید و امید آفرینی قرار دهیم اما عده ای هستند كه می خواهند همواره مردم را به هر بهانه ای نسبت به آینده ناامید كنند. ایجاد ناامیدی ضربه به حركت ملی و مایوس كردن جامعه از حركت است.
وی خاطرنشان كرد: چرا برخی نصفه خالی لیوان آب را می بینند و نصفه پر را هیچ موقع متذكر نمی شوند. باید مقایسه كنیم ورزشمان را نسبت به دیروز كه در حال پیشرفت است یا پسرفت.
رئیس جمهوری اظهار كرد: اگر ورزش همگانی نسبت به چهار سال گذشته در مسیر پیشرفت حركت كرده و باشگاه های ورزشی پرشورتر است و رقبت جوانان بیشتر و زنگ ورزش در دبستان ودبیرستان با اهمیت بیشتر تلقی می شود، به معنای آن است كه مسیر ما درست و صحیح بوده و باید به آینده امیدوار باشیم.
روحانی گفت: امید یك سبد است و نیاز به سبد امید داریم. همانطور كه شما در ارز خارجی برای مقایسه پول ملی و ریال با یك سبد مقایسه می كنید، در بورس هم به سبد سهام نگاه می كنید، نه سهام یك شركت خاص، بنابراین این سبد امید یك بخش آن مربوط به اقتصاد است، باید درست حركت كند و مردم باید نسبت به سود سرمایه شان امیدوار باشند.
وی با بیان اینكه ثبات در مقررات و برنامه ریزی صحیح و حركت درست اقتصادی به مردم امید می دهد، گفت: این امید است كه ما را وادار می كند صبح از خانه خارج شویم و به دنبال شغل، كار، تلاش وفعالیت برویم. اگر احساس كنیم منفعتی و مشكلی حل نمی شود چرا از خانه حركت كنیم؛ بنابراین امید شما را به حركت وا می دارد.

**درخشش ورزش، فیلم و دیپلماسی ایرانی، جزو سبد امید است
رئیس جمهوری با بیان اینكه یك ملت نیاز به امید برای پیشرفت و حركت دارد، افزود: آن هم نیاز به سبد امید كه بخشی از آن اقتصاد، فرهنگ و هنر است.
روحانی ادامه داد: وقتی هنر شما در سطح جهانی درخشش می كند و وقتی فیلم و موسیقی شما می تواند در سطح منطقه و جهان بدرخشد، این جز سبد امید شما است.
وی اضافه كرد: وقتی دیپلماسی شما در سطح جهان حركت درست دارد و موفقیت ها را می آفریند، توطئه را می شكند، تحریم ها را از بین می برد، به حقوق ملت تصریح دارد و روابط ما را با جهان در مسیر فعال قرار می دهد، همه جز سبد امید ما است.
رئیس دولت تدبیر و امید گفت: بخشی دیگری از سبد امید، سلامت جامعه و ورزش قهرمانی است. قهرمانان ما امید آفرین هستند و شما ورزشكاران در روزها و ساعت هایی همه ملت را پای صفحه تلویزیون میخ كوب می كنید؛ این قدرت بزرگی است. وقتی همه خیابان های كشور را خلوت می كنید، حادثه مهمی است كه همه اعضای خانواده و دوستان را در یك اتاق جمع می كنید.
روحانی افزود: این لحظات ساعات خوبی است كه همه جوانان و نوجوان ها و مرد و زن را از همه فكرها، غصه ها و ناراحتی ها می رهانید. چشم های همه مردم در این لحظه به تلاش شما در ورزش های مختلف و مسابقات جهانی در برابر رقبا دوخته شده است و شما می بینید گاهی یك گل صدای شادی را از سراسر شهر و كشور برمی خیزاند.
وی با بیان این كه یك پیروزی در مسابقه دل ها را شاد می كند و ما انسان هستیم و نیاز به شادابی داریم، تصریح كرد: فكر نكنیم كه مردم بدون نشاط، خوشحالی و بدون چهره باز می توانند از مشكلات فراوان زندگی عبور كنند. گاهی نشاط باعث می شود ساعت ها غم و غصه افراد فراموش شود؛ این كار، آرامش می آفریند.
رییس جمهوری با بیان اینكه ورزش، آرامش و نشاط آفرین است، گفت: خود ورزش آثار فراوانی دارد و دیدن مسابقات هم لذت خاص خود را دارد. وقتی خودمان ورزش می كنیم عمدتا جسمی و مقداری روحی است و وقتی قهرمانان را نگاه می كنیم، عمدتا روحی است كه البته روی سلامت جسم هم تاثیر گذار است.

**حضور بانوان در مسابقات با عفاف و فرهنگ ایرانی افتخار مضاعف است
روحانی تصریح كرد: ورزش از دید ملی، سلامت، امید و مسائل اجتماعی برای جامعه اهمیت دارد و خوشبختانه مسابقات جهانی المپیك و پارالمپیك در مسابقات منطقه ای در گذشته بیشتر مردانه بود و قهرمانان مردان بودند؛ ولی امروز نیمی از صحنه ورزش و رقابت را جامعه بانوان و زنان شكل داده است.
وی یادآور شد: زنان ما هم پاسدار فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند و هم پاسدار قدرت و توانمندی ملی در صحنه ورزش می باشند. بانوان پرافتخار ما در ماه های گذشته از كیمیا تا زهرا و ساره چه نشاط در جامعه بوجود آوردند و زنان و مردان را خوشحال كردند.
رییس جمهوری گفت: بسیار مهم است زنان ما در باشگاه های ورزشی خود و مسابقات مربوط به خود در سطح جهانی حضور داشته باشند. وقتی می بینیم یك بانوی با عظمت ایرانی تلاش‌، مجاهده و زحمات ماه ها و سال های خود را به منصه ظهور می رساند و در سطح جهانی به نمایش می گذارد و همراه با آن عفاف، حجاب و فرهنگ ایرانی و اسلامی را در برابر دید جهان قرار می دهد، افتخار مضاعف برای ما است.
روحانی افزود: بسیار خوشحالیم كه زنان جامعه ما توانا در صحنه اجتماعی و همانند مردان در راهپیمایی ها، عزاداری ها و انتخابات و پای صندوق آرا حاضر می شوند و در باشگاه های ورزشی و مسابقات جهانی، مدیریت جامعه و مناصب دیگر مدیریتی حضور پیدا می كنند.

**عده ای هنوز از حالت سنتی چند قرن پیش خارج نشده اند
رییس جمهوری با بیان اینكه آن دوران دیگر سپری شده كه زن كه فقط آشپزی و بچه داری كند كه البته سرجای خود با اهمیت است، افزود: نمی شود وظایف زنان را به درون خانه محدود كرد، اینكه گفته شود خدا، خیابان، جنگل، كوه و دریا را برای مردان آفریده و آشپزخانه سه در چهار را برای زنان آفریده، حرف اشتباهی است. اسلام دینی است كه مرد و زن را كنار هم قرار می دهد و دارای ارزش مساوی می داند.
روحانی خاطرنشان كرد: فاطمه اطهر(س) و زینب كبرا(س)، مریم، هاجر و آسیه و دیگر زنان پرافتخار در طول تاریخ درخشیدند و بار بزرگ مسئولیت را بر دوش گرفتند، حال عده ای هستند در برخی مسائل از حالت سنتی چند قرن پیش خارج نشدند و اگر خارج نشوند زنان قدرتمند ما آن ها را به زور خارج می كنند.
وی با بیان اینكه امروز خوشحالیم كه در صحنه ورزش زنان ما افتخار مضاعف می آفرینند، گفت: پارالمپیكی ها هم امتیاز ویژه دارند و آن اینكه با زحمت و تلاش و گاهی با رنج بیشتر افتخارات بزرگ ملی برای ما آفریدند و می آفرینند.

**مسجد و باشگاه هر در دین هستند/ورزش وحدت ملی به وجود می آید
رئیس دولت یازدهم ادامه داد: وقتی برخی فكر می كردند اگر جوان خود را به مسجد یا باشگاه تشویق كنند، در دو نقطه متضاد هستند كه كاملا اشتباه است. دین ما هم مسجد، هم باشگاه، هم عبادت، هم ورزش و هم سلامت جسم دارد، مگر شما نبودید كه در ورزشگاه ها ثابت كردید فرهنگ و ایمان آنجا است.
روحانی یادآور شد: مگر در قهرمانی های بزرگ نام امیرالمومنین(ع) و قمربنی هاشم را به زبان جاری نكردید. مگر در پیشگاه خداوند دست به دعا برنداشتید و سجده شكر نكردید؛ فرهنگ دینی و اسلامی را با ورزش درمیدان مسابقات جهانی توام ساختید. برخی ها چقدر غصه خوردند و گفتند شب عاشورا و مسابقه فوتبال! آن هم تهران! مردم عاشق اهل بیت(ع) و اباعبدالله(ع)، چه می شود و چه خواهد شد. غصه ها خوردند و مرثیه ها سرودند.
وی افزود: اما شما چه كردید؟ در همان ورزشگاه با تجلیل از اباعبدالله(ع) و خاندان رسالت ثابت كردید ورزشكاران و جوانان ما عاشقان به ورزش و فوتبال همان عاشقان به تاسوعا و عاشورا هستند و حسین در عمق جانشان و همه رگ های بدنشان همانند خون عشق جریان دارد.
رئیس جمهوری تصریح كرد: بنابراین ورزش ما امید، نشاط، فرهنگ و امنیت ملی است و وحدت و انسجام ملی ما در كنار ورزش بیشتر حاصل می شود چرا كه وقتی قرمز و آبی با هم بازی می كنند دیگر بحث كرد، بلوچ، آذری، لر و عرب مطرح نیست. در ورزش وحدت ملی بوجود می آید و خرده فرهنگ ها احساس می كنند زیر چتر فرهنگ ایرانی حضور دارند.
در پایان این مراسم از تعدادی از قهرمانان المپیكی و پارا المپیكی ریو 2016 و قهرمانان سال گذشته توسط ریاست جمهوری تقدیر بعمل آمد و هدایای اهدا شد.
سیام**1053*9314*1429
خبرنگار:حمید شریفی كیا*دریافت:داود توسلی**انتشار:محسن طاهرزاده