به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينسديلي، آزمايشات نشان ميدهد كه اتمهاي اكسيد شده كربن در ساختار دو بعدي شش ضلعي كه تا حدي گرم شدهاند، به سادگي با مجموعهاي از تركيبات كه براي به تسخير دي ان اي، پروتئين و سلولها كاربرد دارند، پيوند برقرار ميكند.
ويژگيهاي مكانيكي و الكتريكي گرافين آن را به يك محيط مناسب براي ميزباني از فناوريهاي تشخيصي تبديل ميكند؛ اما تلاشهايي كه پيش از اين براي استفاده از گرافين در اين فرآيندها صورت گرفته، بسيار پيچيده و گران قيمت بوده است.
با وجود اين، فناوري محققان ام آي تي كاملا مقرون به صرفه بوده و در مقياس بزرگ قابل استفاده است. در اين شيوه، گرم كردن اكسيد گرافين موجب تحريك اتمهاي اكسيد شده و فضاهاي خالي را در گرافين ايجاد ميكند كه امكان تركيب سريع و آسان ساير مولكولها را با سطح ماده فراهم ميكند.
محققان در آزمايشات خود با استفاده از اين شيوه توانستند بين گرافين دوبعدي و تركيبات جاذب برخي از سلولهاي ايمني بدن كه در برخي از انواع سرطان نقش نشانگر را برعهده دارند، پيوند برقرار كنند. زماني كه اين تركيب در مجاورت نمونه خون قرار گرفت، توانست با كارآيي بالايي سلولهاي سيستم ايمني موجود در خون را جذب كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ACS Nano منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني**انتشار:گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@irnaelm
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۴
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه امآيتي آمريكا روش جديدي را براي مطالعه سلولها ابداع كردند كه امكان استفاده از صفحات نازك اكسيد گرافين را به عنوان يك ابزار تشخيصي در آزمايشات بيولوژيكي و پزشكي فراهم ميكند.