به گزارش ایرنا ، برای تحقق این هدف و آغاز دوباره فعالیت برخی از این واحدها كه عمدتا به خاطر ركود و نبود بازار مناسب و مشكلات اقتصادی، نیمه تعطیل یا تعطیل شده بودند برنامه ریزی های دقیقی صورت گرفت و بخشی در قالب كارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید در استان ها دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
درباره وضعیت احیای این واحدها در كشور معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران گفت: از مرداد ماه 1392 و همزمان با آغاز فعالیت دولت یازدهم تا امروز بیش از سه هزار و 25 واحد صنعتی تعطیل در شهرك های صنعتی به چرخه تولید بازگشته است.
فرشاد مقیمی اضافه كرد: در سال 1392 حدود 6 هزار و 800 واحد صنعتی تعطیل در شهرك های صنعتی شناسایی شد كه حدود نیمی از این واحدها در سه سال اخیر به چرخه تولید بازگردانده شده اند.
وی با بیان اینكه توقف برخی از این واحدها به بیش از 10 سال قبل برمی گردد، گفت: فعالیت 50 درصد این واحدها قبل از دهه 1380 متوقف شده بود و خیلی از اینها قابل برگشت نبودند.
مقیمی به راه اندازی واحدهای صنعتی در سه سال گذشته نیز اشاره كرد و گفت: از مرداد 1392 تاكنون بیش از هشت هزار و 105 واحد در داخل شهرك های صنعتی به بهره برداری رسیده است.
به منظور احیای این كارخانه ها و نیز هدایت صحیح منابع بانكی برای ایجاد اشتغال در این مجموعه ها ستاد اقتصاد مقاومتی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت را موظف به این كار كرد.
باتوجه به ابلاغ طرح های اولویت دار اقتصادمقاومتی در بخش صنعت، معدن وتجارت كشور(ابلاغیه شماره 12868 مورخ 6/2/95 ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی) و براساس پروژه ردیف های یك و 6 این ابلاغیه، برنامه ریزی شده برای طرح های نیمه تمام بالای 60درصد و واحدهای تولیدی كوچك و متوسط (با اشتغال موجود تا 100 نفر) كه برای تكمیل طرح، افزایش تولید و اشتغال نیاز به تسهیلات بانكی دارند، برای ثبت نام نسبت به ثبت درخواست تسهیلات مورد نیاز خود از طریق این سامانه بهین یاب اقدام كنند.
درباره تسهیلات پرداختی به این واحدها نیز معاون امور صنایع وزیر صنعت ، معدن و تجارت از پرداخت بیش از 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی كوچك و متوسط كشور خبر داد.
محسن صالحی نیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره حمایت از واحدهای تولیدی تعطیل شده یا نیمه تعطیل و راكد كشور گفت: در بحث فعال كردن واحدهای تولیدی كوچك و متوسط سامانه ای طراحی شده و متقاضیان در آن ثبت نام می كنند.
وی افزود: بر اساس آمار این سایت ، از ابتدای اجرای طرح رونق تولید تا ابتدای اسفندماه 22هزار و 700واحد تولیدی و صنعتی حدود 15 هزار و 680 میلیارد تومان تسهیلات دریافت كرده اند .
معاون وزیر صنعت درباره وضعیت استان یزد هم گفت: در این استان بیش از 880 واحد صنعتی بیش از 800 میلیارد تومان دریافت كرده اند.
بر اساس آمار از مجموع 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده تا به امروز حدود 6هزار 957 میلیارد و 696 میلیون تومان از طریق مستقیم بانكها و 8725 میلیارد و 269 میلیون تومان از طریق فرایند رونق تولید پرداخت شده است.
همچنین استان های مازندران با 987 واحد، اصفهان با 965 واحد، گیلان با 768 واحد و سمنان با 708 واحد به ترتیب بیشترین میزان دریافت تسهیلات رونق تولید را به خود اختصاص دادند و مناطق آزاد با 32 واحد دریافت كننده در انتهای جدول دریافت تسهیلات قرار گرفت.
بر این اساس كل واحدهای نظارت و رصد شده نیز 2هزار و 999 واحد بود كه مجموع مبلغ دریافتی این تعداد واحد 2هزار و 996 میلیارد و 149 میلیون تومان بوده است.
** هر یك روز 9 اشتغال در بخش صنعت یزد/ 1100میلیارد تومان اعتبار برای احیای واحدهای تولیدی
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان یزد نیز درباره وضعیت این استان در احیای واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل در دولت تدبیر و امید گفت: بیش از سه هزار و 600 پروانه بهره برداری در استان یزد با اشتغال 100 هزار نفر و سرمایهگذاری اسمی بیش از 8400 میلیارد تومان وجود دارد.
محمدرضا علمدار یزدی با بیان اینكه در دولت یازدهم هر 1.8 روز چرخ یك كارخانه به راه افتاده است افزود: همچنین هر یك روز 9 نفر اشتغال فقط در بخش صنعت ایجاد شده و 3000 میلیارد تومان نیز سرمایه گذاری اتفاق افتاده است.
وی اضافه كرد: استان یزد چهارمین استان توسعه یافته صنعتی كشور است كه تولید و صادرات بیش از 50 درصد كاشی و سرامیك كشور را دارد و با 1.1 درصد جمعیت كشور ، 4.4 درصد صنعت كشور یعنی چهار برابر میانگین جمعیتی سهم صنعتی را به خود اختصاص داده است.
علمدار درباره تسهیلات در نظر گرفته شده طرح رونق تولید برای استان یزد هم گفت: بیش از 16 هزار میلیارد تومان برای راهاندازی 7500 واحد صنعتی و تكمیل واحدهای بالای 60 درصد در كشور اختصاص یافته كه سهم استان از این مبلغ در ابتدای كار 460 میلیارد تومان بود اما با رایزنی ها و نیز با توجه به ظرفیت های استان در جذب سرمایه و ایجاد اشتغال ، این عدد به یك هزار و 100 میلیارد تومان رسید.
به گفته رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت یزد ، این استان با رتبه اول كشور از لحاظ تنوع ماده معدنی دارای بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه ، یك میلیارد و 677 میلیون تن ذخیره قطعی معدنی ، بیش از 30 نوع ماده معدنی است و 50 درصد خوراك فولاد كشور را تامین می كند.
درباره تسهیلات پرداخت شده به صنایع تولیدی مستقر در شهرك های صنعتی مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان یزد هم گفت: مبلغ یك هزار و 176 میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای زیرمجموعه این شركت در استان پرداخت شده است.
سیدمسعود عظیمی چندی قبل گفته بود: از ابتدای طرح رونق تولید در استان 513 واحد تولیدی مستقر در شهركها و نواحی صنعتی، در سامانه بهین یاب ثبتنام كردهاند.
وی افزود: پس از بررسی درخواست تسهیلات واحدها در كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، به 105 واحد تولیدی تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان یزد با اشاره به سیاست های حمایتی دولت تدبیر و امید در بخش صنعت اضافه كرد: با ارائه این تسهیلات، واحدهای نیمه فعال احیا و طرحهای نیمهتمام صنعتی تكمیل خواهد شد.
یكی از مهمترین طرح هایی كه امسال با حمایت دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی بعد از هفت سال ركود و تعطیلی در استان یزد احیا شده شركت فولاد میبد بوده است.
مدیرعامل شركت فولاد میبد گفت: این مجموعه با حمایت سرمایه گذار توانمند گروه توسعه صنعتی ماهان سپاهان پس از هفت سال توقف، دوباره راهاندازی شد.
محمدرضا امیدبخش روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: اشتغال این مجموعه 500نفر به صورت مستقیم و 5هزار نفر غیرمستقیم است كه 95درصد آنها بومی هستند.
وی تصریح كرد: میزان تولید این مجموعه 250هزار تن پیش بینی شده كه با توجه به نیاز 200هزار تنی این محصول در كشور و تولید فعلی 70تا 80هزار تنی در ایران به 120هزار تن نیاز است.
مدیر فولاد میبد یادآور شد : كارخانه فولاد میبد نخستین طرح از صنایع بزرگ متالورژی ایران است كه تمامی عملیات طراحی، ساخت و فرآیند تكنولوژی آن با دانش فنی متخصصان ایرانی انجام گرفته است.
وی در عین حال با بیان اینكه ظرفیت تولید این كارخانه سالانه 300 هزار تن چدن خاكستری، 100 هزار تن سرباره (كلوخهای) و 900 میلیون مترمكعب گاز است، گفت: این طرح كه از بزرگترین طرحهای برنامه دوم و سوم توسعه اقتصادی كشور است در20 كیلومتری جنوب غربی شهرستان میبد و در فاصله 10 كیلومتری از راهآهن سراسری قرار دارد.
1968/6197 گزارش از:محمودرضا رحمانی**انتشار دهنده: محمدحسین فلاح تفتی
@irnayazdd
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸
یزد - ایرنا - دولت یازدهم، احیای واحدهای تولیدی و صنعتی غیرفعال و نیمه فعال را به عنوان یكی از اهداف اصلی خود در دستیابی به توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در سراسر كشور قرار داده است.