مراغه - ايرنا - مديركل پدافند غيرعامل آذربايجان شرقي با اشاره به نقش اين نهاد در مقابله و پيشگيري از تهديدات و مخاطرات در سطح جامعه گفت: حفاظت از سرمايه هاي مادي و معنوي در برابر حوادث و تهديدهاي داخلي و خارجي مهم ترين هدف پدافند غيرعامل است.

به گزارش ايرنا، احمد جهانسري روز يكشنبه در آيين افتتاحيه 'كنفرانس ملي پدافند غيرعامل در قلمرو فضاي سايبري' در دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه افزود: باتوجه به گسترش فناوري هاي ارتباطي در فضاي مجازي، پدافند غيرعامل در ابعاد حاكميتي و مردمي در زمينه ايجاد آگاهي در شناخت تهديدها در اين زمينه تلاش مي كند.
وي ادامه داد: توسعه فناوري هاي ارتباطي به عنوان تحولي بزرگ در زندگي بشري موجب ايجاد فرصت ها و تهديدهاي بسياري در جوامع مختلف شده و تمامي آحاد جامعه بايد اين فضاي به وجود آمده را كنترل و مديريت كنند و نبايد خود گرفتار و زير سلطه شبكه ها و فضاهاي سايبري بيگانه قرار گيرند.
وي اضافه كرد: با توجه به ماهيت ناشناخته فعالان در فضاهاي مجازي و سايبري و نيز از بين رفتن مرزهاي جغرافيايي در اين فضاها، شناخت آحاد جامعه حتي مديران و خانواده ها با تهديدها و آسيب هاي موجود در آن ضروري است.
جهانسري با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پدافند غيرعامل در آذربايجان شرقي گفت: با برگزاري فراخوان براي شركت هاي ساختماني بزرگ در اين استان، هم اكنون 12 شركت فعال در اين بخش داراي درجه بندي پدافند غيرعامل شده اند.
وي افزود: ساماندهي شركت هاي ارائه دهنده سرويس هاي مجازي و سايبري در استان از جمله اقدامات شاخص انجام شده در حوزه پدافند غيراعمل براي پيشگيري از تهديدها و آسيب هاي ناشي از فضاي مجازي در اين منطقه است.
وي با اشاره به برگزاري كنفرانس ملي پدافند غيرعامل در قلمرو فضاي سايبري در دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه اضافه كرد: برگزاري اين همايش ها نقش مهمي در شناخت آحاد مردم و مسئولان از تهديدهاي موجود در فضاي مجازي و قوانين حقوقي در اين زمينه دارند.
معاون حقوقي قرارگاه سايبري پدافند غيرعامل كشور نيز در اين كنفرانس گفت: با وجود نقش تسهيل كننده فضاي مجازي در ارتباطات و فناوري هاي نوين و ارتباطي، برخي تهديدها و آسيب هاي در اين حوزه قابل توجه و مهم است.
عطاالله مقدمي افزود: آگاه سازي مباحث حقوقي و شناخت آسيب هاي اجتماعي و فرهنگي موجود در فضاي مجازي در عصر كنوني غيرقابل نكار است.
وي ادامه داد: شناخت راه هاي نفوذ، آسيب ها و راه هاي استفاده مناسب از فرصت هاي به وجود آمده در فضاي مجازي نيازمند كار فرهنگي و علمي به ويژه در دانشگاه ها بوده كه اين امر با برگزاري كنفرانس ها، همايش و نشست هاي علمي و تخصصي تسهيل مي شود.
وي اضافه كرد: براي بهره گيري از فرصت هاي موجود در فضاي مجازي بايد با آشنايي كامل با مقررات و قوانين داخلي و بين المللي و نيز راه هاي مقابله با اقدامات مجرمانه براي حضور در اين فضاها گام برداشته شود.
وي گفت: در كشورمان با دارا بودن منابع غني اسلامي از جمله فقه و آموزه هاي اسلامي و نيز سرمايه هاي عظيم انساني و نخبگان دانشگاهي در راستاي پيشگيري و رفع آسيب ها و مخاطرات حقوقي، فرهنگي و اجتماعي رد فضاي سايبر مي تواند حركت هاي بسيار موثري برداشته شود.
فرماندار مراغه نيز در اين آيين با اشاره به لزوم توجه به آسيب هاي موجود در فضاي مجازي گفت: بهره گيري از تدابير اتخاذ شده در قالب پدافند غيرعامل در اين زمينه كه مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب و رئيس جمهور نيز بوده؛ موجب كاهش مخاطرات و مقابله موثرتر با تهديدات داخل و خارجي دشمنان خواهد شد.
ظفر محمدي افزود: بهره گيري از اين تدابير موجب به حدقل رسيدن خسارات و آسيب هاي ناشي از تهديدها شده و اين امر مستلزم وجود آمادگي هاي لازم و نيز ارتقاي سطح آگاهي هاي اجتماعي آحاد جامعه است.
وي ادامه داد: براي پيشگيري از آسيب هاي حاصل از تهديدها در فضاي مجازي برنامه ريزي هاي مناسبي براي آگاه سازي با استفاده از ظرفيت هاي علمي دانشگاه ها و نخبگان جامعه انجام شود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي مراغه نيز در اين كنفرانس با اشاره به نقش پدافند غيرعامل بر برون رفت از بحران ها و تهديدها گفت: با بهره گيري از شيوه هاي خلاقانه و ابداعي مي توان تهديدها را كاهش و از فرصت هاي به نحو مناسبي بهره گرفت.
محمدرضا وليلو افزود: براي موفقيت در فعاليت ها و ارجيا برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي بايد با عزم ملي و باور عمومي مردم و مسئولان و نيز با پشتوانه علمي و فرهنگي دانشگاه ها در اين مسير حركت كرد.
وي ادامه داد: پدافند غيرعامل به عنوان يكي از موضوعات روز و مورد تاكيد رهبر انقلاب بوده و غفلت از اين امر موجب به وجود آمدن خطرات به مراتب خطرناك تري از تهديدهاي فيزيكي مي شود.
به گزارش ايرنا در اين همايش، پيام حميد ميرزاده رئيس دانشگاه آزاد اسلامي و پيام اسماعيل جبارزاده استاندار آذربايجان شرقي به اين كنفرانس ملي قرائت شد.
كنفرانس ملي پدافند غيرعامل در قلمرو فضاي سايبري به مدت يك روز با حضور اساتيد دانشگاه هاي كشور و انديشمندان فعال در حوزه سايبري و پدافند غيرعامل در دانشگاه ازاد اسلامي واحد مراغه در حال برگزاري است.
دانشگاه آزاد اسلامي مراغه با هفت رشته دكتري، 32 رشته كارشناسي ارشد، 63 رشته كارشناسي و حدود شش هزار دانشجو از مهمترين مراكز آموزش عالي اين شهرستان است.
شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعيت در 127 كيلومتري تبريز، مركز آذربايجان شرقي واقع است.
خبرنگار: ابراهيم مطلوبي**انتشاردهنده:عيسي عطاپور**
7487/3077