به گزارش خبرنگار ایرنا، اگرچه علم پزشكی و تكنولوژی نوین حجم گسترده ای از دلهره و هراس از بیماری صعب العلاج همچون سرطان را تا حد زیادی كاهش داده است، اما واقعیت تلخ این است كه حضور سنگین این بیماری وجود هر فرد مبتلا به آن را آكنده از درد خواهد كرد.
به گفته متخصصان ، كشنده ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی سرطان معده است و هرچند سرطان معده از سرطان های شایع در مردان ایرانی است اما پیش بینی می شود كه در سال های آینده از شیوع آن در كشور كاسته شود.
شایع ترین سرطان در زنان نیز سرطان سینه است و سالانه براساس آمار موجود حدود 10 هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا می شوند و در میان كودكان نیز شایع ترین نوع این بیماری سرطان خون می باشد.
بنا بر اظهارات متخصصان عوامل محیطی به خصوص عفونت ها، رعایت نكردن اصول بهداشتی و ژنتیك از جمله عوامل بروز این بیماری است كه بسیاری از آنها قابل پیشگری هستند.
طبق اسناد سازمان بهداشت جهانی از 40 درصد سرطان ها می توان پیشگیری كرد و مواردی هم كه قابل پیشگیری نیستند، اگر در سایه خود مراقبتی نگاه امیدوارانه به اثر بخشی روش های تشخیصی و درمانی و مراجعه به موقع، و زود هنگام باشد، قابل درمان هستند.
طبق آمارهای رسمی وزارت بهداشت بیش از 300 هزار بیمار مبتلا به سرطان در كشور وجود دارد و سالانه بیش از 90 هزار نفر به این جمعیت اضافه می شود.
سرطان علت 13 درصد مرگهاست و هر سال حدود 50 هزار نفر از مبتلایان به سرطان در كشور جان خود را از دست میدهند.
بیماری های صعب العلاج مانند سرطان بسیار درد آورده بوده و علاوه بر تحمیل هزینه های هنگفت، مشكلات روحی و روانی را نیز به دنبال دارد كه در این راستا دولت تدبیر و امید با تعریف بسته های درمانی و گام بلند طرح تحول سلامت و تامین اعتبار مراكز تخصصی بیماران مبتلا به سرطان در استان های كشور تلاش در كاهش بار سنگین این بیماری برجان بیماران و ایجاد روحیه و امید به زندگی برای این بیماران دارد.
**2 مركز درمان بیماری سرطان در لرستان راه اندازی شده است
معاون امور درمان دانشگاه علوم پزشكی لرستان گفت: در راستای درمان بیماری سرطانی 2 بخش شیمی درمانی و آنكولوژی (خون شناسی)در بیمارستان های شهید رحیمی و شهید مدنی خرم آباد در طول فعالیت دولت تدبیر و امید راه اندازی شده است.
پیمان آستركی بیان كرد: همچنین یك دستگاه رادیو تراپی نیز جهت درمان بیماران مبتلا به سرطان خریداری شده كه به زودی در استان به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود : به منظور تسهیل فرآیند درمان بیماران مبتلا به سرطان چهار مركز جامع تشخیص بیماری سرطان در این استان در دست ساخت است كه از این تعداد 2 مركز در شهرستان خرم آباد و بروجرد و 2 مركز سطح سه در شهرستان ها الیگودرز و كوهدشت قرار دارند.
آستركی اضافه كرد: همچنین قرار است در بیمارستان شهید رحیمی ، بخش بزرگ سرطان و با قسمت های بستری و رادیوتراپی با تجهیز سه دستگاه شتاب دهنده خطی راه اندازی شود.
** هفت میلیارد و 771 میلیون ریال برای درمان بیماری سرطان در لرستان هزینه شده است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی لرستان همچنین گفت: سال گذشته در راستای درمان انواع بیماری سرطان بیش از هفت میلیارد و 771 میلیون ریال در این استان هزینه شده است.
استركی با بیان اینكه این مبلغ جهت درمان یك هزار و 935 بیمار هزینه شده گفت: بیشترین تعداد مبتلایان به بیماری سرطان در این استان در نوع سرطان پستان با 351 مورد و معده با 236 مورد بوده است.
وی بیان كرد : بیماری سرطان در سال گذشته در بین بانوان با یك هزار و 11 مورد در مقایسه با 924 بیمار مرد آمار بیشتری داشته است.
** كاهش هزینه های درمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت
آستركی همچنین گفت: اجرای طرح تحول نظام سلامت موجب شد بار هزینه های درمان بیماران سرطانی به حداقل كاهش یابد و این مهم اقدامی ارزشمند به شمار می رود.
به گفته وی هم اكنون بیمه ها هزینه های مربوط به درمان بیماری سرطان را پرداخت می كنند و می توان گفت در مقایسه با گذشته وضعیت بهتری در این بخش حاكم شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی لرستان ادامه داد: بر این اساس بیماران مبتلا با خیال آسوده و امیدوارانه می توانند به درمان های تجویز شده از سوی متخصص مربوطه اقدام و در واقع مشكلات كمتری را تحمل كنند.
** 29 و یك دهم درصد جمعیت زنان لرستان مبتلا به سرطان سینه هستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی لرستان نیز گفت: در حال حاضر 41 درصد بانوان كشور مبتلا به سرطان سینه هستند كه در استان لرستان بنابر آخرین آمار تعداد بیماران مبتلا به سرطان سینه حدود 29 و یك دهم درصد است.
محمدعلی دریك با بیان اینكه سرطان معده در مردان و سرطان پستان در زنان لرستان بیشترین آمار را دارند، افزود : در حال حاضر 6دهم درصد جمعیت زنان استان مبتلا به سرطان سرویكس (سرطان دهانه رحم ) ، 18 و چهاردهم درصد مردان و 14 و هست دهم درصد زنان مبتلا به سرطان پوست هستند.
وی بیان كرد: همچنین 30 و چهار دهم درصد مردان و 15 درصد زنان مبتلا به سرطان معده ، هفت و هشت دهم درصد مردان و حدود هفت درصد زنان مبتلا به سرطان كولوركتال (سرطان روده بزرگ) هستند.
7274/6060
خبرنگار :مریم نریمانی**انتشاردهنده: محمد علیدوستی
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۲
خرم آباد -ایرنا- امروزه بیماری سرطان یكی از چالش های حوزه سلامتی جوامع بشری است كه همچون كلافی سردرگم مبتلایان را در خود محصور می كند كه خوشبختانه در سال های اخیر با برنامه های تخصصی دولت تدبیر و امید نور امید به این بیماران هدیه شده است.