به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی طیب نیا» امروز (سه شنبه) در آیین رونمایی از سامانه ساماندهی سهام عدالت در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی با حضور معاون اول رئیس جمهوری ، افزود: ارزش اولیه سهام واگذار شده به مردم در این سال،رشد 2 درصدی داشته و متناسب با آن سود دریافت می كنند.
به گفته این مقام مسئول، برگزاری این جلسه به منزله سند دار كردن حقوق مالكانه حدود 50 میلیون نفر افراد ایرانی در بنگاه های اقتصادی كشور و نشانه ای از اهتمام به گسترش عدالت و بهبود زندگی طبقات كم درآمد است.
وی با اشاره به شعار سال 95 گفت: مردمی بودن و عدالت محوری از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است و برنامه ملی كردن و مردمی كردن اقتصاد كه از برنامه های 12 گانه اقتصاد مقاومتی است با مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال پیگیری است.
وی با بیان اینكه اقتصاد مقاومتی توسعه مشاركت مردم و گسترش مالكیت عمومی را دنبال می كند، افزود: بهبود محیط كسب و كار و ارتقای رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی، خصوصی سازی و گسترش مالكیت عمومی عناصر اصلی برنامه ملی است كه در سیاست های كلی اصل 44 و قانونی اجرای آن مورد تاكید ویژه قرار گرفته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: این مراسم نقطه آغاز یكی از مراحل مهم برنامه اجرایی دولت برای ساماندهی طرح توزیع گسترده سهام میان مردم و تعیین وضعیت سهام و چگونگی بهره مند شدن نزدیك به 50 میلیون ایرانی از سود حاصل از این سهام است.
وی یادآور شد: از زمان آغاز به كار دولت یازدهم، ارزیابی ها حاكی از آن بود كه طرح توزیع سهام عدالت كه هشت سال از آغاز آن می گذشت، با مشكلات زیادی مواجه است.
این عضو كابینه دولت یازدهم افزود: به دستور رییس جمهوری، آسیب شناسی طرح و ارائه بسته سیاستی مناسب برای آن در دستور كار وزارت اقتصاد قرار گرفت و با مشورت گسترده با كارشناسان و خبرگان این حوزه، نقشه راه مشخصی برای ساماندهی طرح سهام عدالت معین شد.
طیب نیا با اشاره به اقدامات گسترده سازمان خصوصی سازی در سه سال و نیم گذشته گفت: یكی از این اقدام ها ثبت نام حدود هفت میلیون كارگر فصلی و ساختمانی در این طرح بود و اكنون مجموع مشمولان طرح كه در 18 مرحله شناسایی و ثبت نام شدند، به بیش از 49 میلیون نفر رسیده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مرحله دیگر، اجرای اقدام هایی بود كه به موجب آن از سال آینده سود سهام مشمولان به حساب آنان واریز می شود.
وی توضیح داد: سال 1394 سال پایانی از دوره 10 ساله ای است كه باید سود سهام 60 شركت موجود در سهام عدالت به خزانه دولت واریز می شد. تا پایان سال 1394 حدود 220 هزار میلیارد ریال سود به خزانه واریز شد و 35 هزار میلیارد ریال دیگر نیز باید واریز شود كه در مجموع 255 هزار میلیارد ریال تاكنون بایت اقساط ارزش سهام واگذار شده به خزانه واریز شده است.
این مقام مسئول افزود: از این پس باید سود سهام این شركت ها به سهامداران آن داده شود و دیگر به خزانه واریز نخواهد شد، بلكه در سال 96 و پس از برگزاری مجامع عمومی شركت ها محاسبه و به سهامداران پرداخت می شود.
وی یادآور شد: بر این اساس لازم بود بانك اطلاعاتی مشمولان به روز رسانی شود كه با طراحی سامانه از سوی سازمان خصوصی سازی، ارزش اولیه سهام هر یك از مشمولان و مقدار اقساط پرداخت شده آنان در این سامانه مشخص شده است.
طیب نیا بیان داشت: اقساط پرداختی مشمولان تحت پوشش كمیته امداد و سازمان بهزیستی و روستاییان سرپرست خانوار غیرشاغل، معادل ارزش اولیه سهام آنهاست و از این پس، همه از سود سهامشان برخوردار می شوند.
وی افزود: به سایر مشمولان نیز فرصت داده می شود تا در صورت تمایل بقیه اقساط را به صورت نقد یا اقساط پرداخت كنند تا پس از مالكیت 100 درصدی سهامشان، سود دریافت كنند.
به گزارش ایرنا، سامانه ساماندهی سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir از یك ماه پیش فعال و مركز تلفن با شماره 83338 با 90 خط نیز آماده شده كه بیشتر بین ساعات 9 تا 17 پاسخگوی پرسش های مشمولان درخصوص مرحله نخست ساماندهی سهام عدالت است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 ** 1070**1561**خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۵
تهران - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید، با رونمایی از سامانه ساماندهی طرح سهام عدالت، مشمولان سهام عدالت پس از 10 سال طعم شیرین سهامداری را می چشند كه گامی مهم در توزیع عادلانه ثروت و درآمد جامعه از طریق گسترش مالكیت عمومی است.