تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از كسانی كه دستاوردهای برجام را مورد بی توجهی قرار داده و به آنها حمله می كنند، گفت: نباید اجازه داد دستاوردهای درخشان برجام بازیچه جناح های سیاسی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود واعظی» روز سه شنبه در همایش برجام،اقتصاد مقاومتی و سرمایه گذاری در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات(آی سی تی) در محل این وزارتخانه تاكید كرد، دستاوردهای برجام مختص به یك گروه نیست، بلكه این دستاوردهای كل نظام است و همه باید از آن صیانت كنند.
عضو كابینه دولت یازدهم با ابراز تاسف نسبت به كسانی كه به دستاوردهای برجام نگاه سیاسی و جناحی دارند، گفت: این توفیقی است كه نظام، مردم، دولت و رهبری به آن دست یافته است.
واعظی با بیان اینكه ما در تحریم ها از مشكلات عدیده ای رنج می بردیم و دست و پایمان به طور كامل بسته شده بود، خاطرنشان كرد: كسانی این توفیق بزرگ را نادیده گرفته و تلاش می كنند خود را پشت رهبری قایم كنند، جفا در حق مردم و رهبری می كنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینكه در سال 1391 این دیگران بودند كه درباره نفت ما و این كه پول آن را چگونه دریافت كنیم تصمیم می گرفتند و قرار بود هر 6 ماه یك بار سقف تولید نفت مان كاهش یابد، ادامه داد: اكنون و پس از اجرای برجام صادرات نفت ما تنها در ماه گذشته به طور میانگین به بیش از دو میلیون و 800 هزار بشكه شده است كه این دستاورد كمی نیست.
واعظی به ایجاد 700 هزار شغل در پسابرجام اشاره كرد و گفت: یك هفتم این اشتغال در بخش آی سی تی ایجاد شده كه این نیز از دستاوردهای درخشان برجام است.
عضوهیات دولت یازدهم تغییر نگاه جهانیان به كشورمان و برطرف شدن نگرانی های سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ورود سرمایه گذاران خارجی را از دیگر دستاورد های برجام توصیف كرد و ایجاد اشتغال بر اثر این سرمایه گذاری ها را از دیگر نتایج برجام خواند.
واعظی بابیان این كه باز شدن فضای بین المللی نباید ما را از توجه به توانمندی های داخلی بازداشته و اتكا صرف به تولید های خارجی داشته باشیم، خاطرنشان كرد: توجه به تولید داخلی كه در سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی بر آن صحه گذاشته شده است اشتغال جوانان را به دنبال خواهد داشت.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات به بازگشت تعدادی از جوانان ایرانی به كشور باوجود داشتن اشتغال و درآمد خوب در خارج از كشور اشاره كرد و گفت: این اتفاق در اثر فراهم شدن شرایط جدید صورت گرفته است. شركت های داخلی باید از این توانمندی ها استفاده كرده و تولید داخل را با كمك آنها تقویت كنند.
واعظی استفاده از بخشنامه ها و زور برای سوق دادن شركت های داخلی به سمت تولید ملی را نادرست ارزیابی و بر فرهنگ سازی در این باره تاكید كرد و گفت: باید شركت ها خود به این نتیجه برسند كه برای ایجاد اشتغال فرزندان باید به فكر تولید ملی بود.
عضو هیات دولت در ادامه با انتقاد از كسانی كه از مدت ها پیش فضای كشور را انتخاباتی كرده و آن را مستمسكی برای حمله به دولت قرار داده اند و به جای آنكه توان خود را معطوف به بد عهدی های آمریكا كنند به دستاوردهای برجام حمله می كنند، گفت: دستاوردهای برجام توفیقی است كه در اثر درایت ها و راهنمایی ها رهبرمعظم انقلاب به دست آمده است ، بنابراین نباید آن را بازیچه گروهی كرد.

* كنترل 61 درصدی فضای فركانسی كشور تا پایان امسال
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران در این همایش گفت: با اجرای طرح ساماندهی منابع كمیاب ملی، كنترل فضای فركانسی كشور از 54 درصد كنونی به 61 درصد تا پایان امسال می رسد.
به گزارش تارنمای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران، «علی‌اصغر عمیدیان» ادامه داد: كنترل فضای فركانسی كشور تا پایان سال 1399 كامل می شود.
وی افزایش بیش از یك گیگا هرتزی كاربردهای نوین از فضای فركانسی كشور در هر سال برای اینترنت اشیا، شهرهای هوشمند، بهداشت، صنعت، حمل و نقل، رفع اصولی تداخل‌های رادیویی مختل‌كننده ارتباطات كشور در باندهای فركانسی مورد استفاده شبكه‌های ارتباطی عمومی و مدیریت و ساماندهی فضای شماره‌گذاری و آدرس‌دهی تا 150 میلیون شماره در سالهای برنامه ر ا از اهداف كمی دیگر این طرح عنوان كرد.
معاون وزیر ارتباطات با بیان این كه استفاده بهینه و موثر از منابع محدود طیف و شماره مستلزم طراحی، برنامه‌ریزی، مدیریت متمركز و مقابله با استفاده‌های غیرمجاز است، خاطرنشان ساخت: تجهیز و راه‌اندازی 12 سایت پایش در بندرلنگه، كرج، بم، كرمان و جاسك ، برنامه‌ریزی برای مكان‌یابی و تملك 15 سایت پایش رادیوئی جدید در سال 96، شناسایی حوزه‌های مقرراتی لازم برای Iاینترنت اشیا در كشور و آغاز تدوین نقشه راه پیاده‌سازی IOT در بخش های اقتصادی كشور، برنامه‌ریزی برای ساماندهی فركانس ها در باند فركانسی VHF و اشاعه خدمات ترانك عمومی در كشور و حمایت از شركت های دانش بنیان با استفاده از توانایی آنها در انجام كارهای نوین در حوزه تجهیزات و خدمات از اقدام هایی است كه در یك سال گذشته از سوی رگولاتوری انجام شده است.
وی تصریح كرد: با اجرای برجام، از یك سو شرایط برای تامین تجهیزات تا اندازه ای تسهیل شده و از سوی دیگر زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه آی.سی.تی از سوی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین 77 درصدی منابع مالی مورد نیاز اجرای طرح ساماندهی منابع كمیاب ملی، افزایش بهره‌وری استفاده از منابع لازم برای بخش آی.سی.تی كشور، ایجاد اشتغال و ارائه خدمات با كیفیت و به روز در همه نقاط كشور در همه زمانها و حتی شرایط بحران را از دستاوردهای اجرائی این طرح عنوان كرد.
به گزارش ایرنا، سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی بیست و نهم بهمن ماه 1392 از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و معاون اول رئیس جمهوری نیز سی ام فروردین ماه امسال اولویت ها را برای دستگاه ها و نهادهای مختلف ابلاغ كرد.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رییس جمهوری با هدف تحقق خواسته رهبر معظم انقلاب در این زمینه، 6 طرح افزایش سطح دسترسی كاربران نهایی به شبكه ملی اطلاعات به ۲۰ مگابیت بر ثانیه و حمایت از توسعه مركزهای داده به شبكه توزیع محتوا، پروژه دولت الكترونیك و همراه، طرح ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی، پروژه ایجاد یك رهگذر فناوری اطلاعات و ارتباطات، طرح دو برابر كردن تولید محتوای داخلی با رویكرد كسب و كار دیجیتال با مشاركت حداكثری بخش خصوصی و ساماندهی منابع كمیاب ملی مانند طیف فركانس و شماره را در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات طراحی و ارایه كرده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2078**9132**1561*1961* خبرنگار: محمدی مهدی بهرامی ** انتشار:مژگان توانا