به گزارش ایرنا، این نگرانی از آنجا اهمیت پیدا می كند كه شواهدی وجود دارد كه دولت آمریكا با حمایت های خود از گروه های معارض شبه نظامی كُرد سوری چینن هدفی را دنبال می كند چرا كه هم اكنون آمریكا به جز نیروهای كُرد سوریه، متحد و شریك جنگی در میدان سوریه ندارد.
اعلام حمایت از تمامیت ارضی سوریه از سوی مقامات تركیه را نیز باید از این منظر تحلیل كرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه با تایید ضمنی وجود این نگرانی در دولت آنكارا، اواخر هفته گذشته در مصاحبه با خبرنگاران به هنگام بازگشت از اجلاس سران اكو اعلام كرد كه 'اجاره تشكیل دولت كُردی و یك دولت تروریستی در جنوب مرزهای خود و در داخل كشور سوریه را نخواهد داد.'
این سخنان اردوغان در حالی اعلام شد كه مقامات تركیه در سه ماه اخیر با ادامه عملیات سپر فرات در صدد همراه كردن آمریكا با خود در مبارزه علیه داعش و تسخیر مناطق شمالی سوریه و به نوعی پاكسازی شمال سوریه از عناصر جنگجوی كُردی بودند.
این تلاش های مقامات آنكارا در دولت قبلی آمریكا به بن بست خورد ولی تلاش دوباره ای با روی كار آمدن دولت دونالد ترامپ آغاز شد كه نتیجه آن یك دور گفت و گوی تلفنی اردوغان با ترامپ، سفر مایك پومپئو رئیس سازمان اطلاعات مركزی آمریكا(سیا) به تركیه، دو دور سفر جوزف دانفورد رئیس ستاد ارتش آمریكا به تركیه و نیز سفر جان مك كین سناتور جمهوری خواه ایالت آریزونا به تركیه بود.
به رغم این تلاش ها، دولت آمریكا ارتباط و همكاری خود را با نیروهای معارض كُرد سوری كه علیه دولت قانونی بشار اسد در جنگ هستند، حفظ كرده و در هفته های اخیر گسترش نیز داده است.
تركیه همواره دولت آمریكا را به تسلیح شبه نظامی نیروهای كُرد سوری متهم كرده و مدعی است كه دولت آمریكا در ماههای اخیر تجهیزات و سلاح های نظامی در اختیار این گروه ها از جمله حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) و یگانهای مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) قرار داده است.
این موضوع همواره با اعتراض تركیه مواجه شده و موجب تیرگی روابط آنكارا و واشینگتن در روزهای آخر دولت اوباما شد و به نظر می رسد آنكارا در دولت جدید آمریكا نیز در این زمینه به بن بست خورده است.
خودداری از تسلیح نیروهای كردی سوری همواره جزو خواسته های تركیه از آمریكا بوده و حتی در مذاكره تلفنی اردوغان با ترامپ نیز یكی از چهار محور مذاكرات دو طرف بود، ولی این خواسته اغلب از سوی آمریكا نادیده گرفته شده است.
تركیه همواره حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) و یگانهای مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) را شاخه سوری گروه تروریستی پ.ك.ك اعلام كرده و خواستار قطع ارتباط كشورهای دیگر با این گروه ها شده است.
تركیه مدعی است كه حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) و یگانهای مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) با حمایت كشورهای خارجی و پ.ك.ك در صدد تشكیل كشور و یا منطقه مستقل كردنشین در شمال سوریه و جنوب مرزهای طولانی تركیه با سوریه است.
شبكه خبری سی.ان.ان. ترك از قول اردوغان نوشت: هدف بعدی عملیات سپر فرات ارتش تركیه در خاك سوریه تصرف دو شهر منبج و رقه تعیین شده است چرا كه این دو شهر به اعراب تعلق دارد و نمی گذاریم كه كُردهای سوریه در این شهر مستقر شده و به مرزهای تركیه نزدیك شوند.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه تركیه نیز پنجشنبه هفته گذشته اعلام كرد كه اگر نیروهای كُرد سوری و یگانهای مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) از شهر منبج در شمال سوریه خارج نشوند، به مواضع آنها حمله خواهد شد.
وی به طور تلویحی آمریكا را به همدستی با كُردهای سوری متهم و اعلام كرد كه كشورش نمی خواهد كه هیچ كدام از متحدانش در كنار گروه های تروریستی قرار بگیرد.
روز سه شنبه رسانه های تركیه خبر دادند كه نیروهای آمریكایی وارد شهر منبج شده اند و همكاری آمریكایی ها با معارضان كُرد سوری ادامه دارد.
شهر منبج كه توسط نیروهای ائتلاف كردی ـ عربی سوریه از كنترل داعش خارج شده و در حال حاضر توسط شورای نظامی منبج اداره می شود.
تركیه معتقد است كه این شهر تحت كنترل نیروهای كُرد سوریه موسوم به یگان های مدافع خلق(ی.پ.گ) كه وابسته به پ.ك.ك و تشكیلاتی تروریستی است، قرار دارد.
بینالی یلدریم در كنفرانس امنیتی مونیخ كه سه هفته پیش برگزار شد، با اشاره به حمایت پنهان آمریكا از نیروهای كُرد سوری در عملیات نظامی در خاك سوریه اعلام كرد كه در این خصوص به مقامات آمریكا هشدارهای لازم داده شده و نباید برای مبارزه با داعش، از دیگر گروه های تروریستی دیگر استفاده شود.
امروز سه شنبه یك مقام بلندپایه وزارت دفاع آمریكا به خبرگزاری آناتولی گفت كه پنتاگون خواهان ادامه همكاری با گروه موسوم به حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) در رقه سوریه است.
به دنبال انتشار اخباری در رسانه های ایالات متحده مبنی بر افزایش كمك نظامی به نیروهای دموكراتیك سوریه برای آزادسازی رقه و لزوم حضور بیشتر آمریكا در این عملیات، یكی از مقامات بلندپایه وزارت دفاع این كشور به خبرنگار آناتولی گفت كه پنتاگون به دولت دونالد ترامپ پیشنهاد ادامه عملیات آزادسازی رقه با همكاری نیروهای دموكراتیك سوریه به رهبری گروه تروریستی پ.ك.ك و حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) را داده است.
به نوشته آناتولی این مقام آمریكایی گفته است كه همكاری آمریكا با نیروهای دموكراتیك سوریه و متحدان سوری ادامه دارد و دلایلی برای تغییر موضع در این زمینه وجود ندارد.
آمریكا مدعی است كه خودروهای زرهی و سلاح را برای مقابله با مواد منفجره دست ساز فقط به ائتلاف عرب سوریه و نیروهای حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) تحویل داده است اما تركیه ضمن قرار دادن همین گروه كرد سوری در ردیف گروه های تروریستی، مدعی است كه این سلاح ها در اختیار پ.ك.ك و شاخه سوری آن یعنی یگانهای مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) قرار می گیرد.
اكنون دولت آنكارا كه همواره منتقد دولت اوباما در زمینه حمایت از نیروهای تروریستی از جمله پ.ك.ك، حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) و یگانهای مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) در سوریه بود، منتظر است تا سیاست دولت ترامپ در این زمینه اعلام شود و در نشست سه جانبه امروز روسای ستاد مشترك ارتش ارتش تركیه، آمریكا و روسیه در شهر آنتالیای تركیه در خصوص عملیات نظامی در سوریه مذاكره كردند كه به نظر می رسد نتایج نهایی تصمیم سه طرف در این نشست، آینده درگیری ها در شمال سوریه را رقم خواهد زد.
خاورم/1905**گزارش از: حسن فاخری
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱
آنكارا- ایرنا- همكاری آمریكا با نیروهای كُرد سوری به نگرانی جدی تركیه تبدیل شده و آنكارا دغدغه تشكیل دولتی كردی و یا تشكیلات محلی خودمختار كُردنشین در جنوب مرزهای خود و در شمال سوریه دارد.