به نوشته این روزنامه، پس از گذشت شش سال از انقلاب لیبی و ادامه شرایط وخیم در این كشور، سیطره آشوب و فساد و كشتار و قتل و غارت علنی در لیبی و كنترل شهرهای این كشور توسط شبه نظامیان و فقدان شدید امنیت در آن اكنون می توان گفت كه مردم لیبی به بازگشت سیف الاسلام قذافی پسر معمر قذافی به قدرت تمایل دارند.
به نوشته این روزنامه، همه اقدامات كشورهای غربی بخصوص انگلیس و فرانسه و آمریكا به عنوان حامیان اصلی دخالت جنگنده های ناتو در لیبی شكست خورده است كه آخرین آن نیز حكومت وفاق ملی در این كشور بود؛ اكنون لیبی آماج تنش ها است و سه دولت و صدها شبه نظامی در آن حضور دارند.
این رونامه در ادامه به گزارش مجله فارین پالسی آمریكا اشاره كرد كه از همه ناظران و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا خواسته است كه این بار به سیف الاسلام قذافی اعتماد كند.
به اعتقاد این روزنامه بعید نیست كه ترامپ این نصیحت فارین پالسی را بپذیرد چراكه او همیشه با سیاست های باراك اوباما رئیس جمهور سابق آمریكا و هیلاری كلینتون وزیر خارجه او در خصوص لیبی مخالف بوده است؛ ترامپ معتقد است كه لیبی در زمان معمر قذافی در شرایط بهتر از شرایط كنونی به سر می برد.
طبق نوشته این روزنامه بسیاری از لیبیایی ها برای گریز از شرایط بحرانی و وخیم این كشور سیف الاسلام قذافی را گزینه ای مطلوب برای بهبود بخشیدن به این شرایط می دانند و معتقدند كه سیف الاسلام مرد اصلاح طلبی بود كه در زمان قدرت داشتن پدرش بسیاری از زندانیان مخالف را آزاد و زمینه گفت وگو با آنها را فراهم و برخی از آنهایی كه تبعید بودند را برای بازگشت به این كشور دعوت كرد و آنها نیز این دعوت را قبول كرده و همچنین وی تعهد به اصلاحات سیاسی گسترده در این كشور از جمله آزادی زندانیان و وضع قانون اساسی برای لیبی برای انتقال به مرحله دمكراسی داد، اما همه مخالفان از او روی گردانده و از پشت به او خنجر زدند؛ زمانی كه علیه او و نظام پدرش دست به انقلاب زدند و با ناتو برای تغییر نظام لیبی همپیمان شدند.
همچنین این رونامه افزود كه قبایل بزرگ لیبی همانند قبایل 'زرفلة، المقارحة، رشفانة، ترهونة، القذاذفة، الامازیغ، التبو و الطوارق'، بازگشت نظام سابق لیبی یه قدرت را تایید می كنند؛ این قبایل معتقدند كه سیف الاسلام می تواند قبایل این كشور را وحدت بخشیده و به خونریزی های كنونی پایان داده و یك دولت جدید و باثبات و واحد تشكیل دهد.
روزنامه رای الیوم قبول بازگشت به گذشته و دولت سابق لیبی را از سوی طرف های فعلی این كشور كه علیه دولت پیشین انقلاب كرده و خود را جانشین بهتر از آن می دانند، بسیار سخت دانسته كه تنها با دخالت خارجی شاید بتوان عقربه های ساعت را به عقب بازگرداند كه ائتلافی بین قبایل لیبی و ژنرال حفتر و نیز رسیدن به وحدت بین آنها و سیف الاسلام قذافی ممكن شود.
رای الیوم نوشت: لیبی كنونی در شرایط است كه همه چیز در آن ممكن بوده و هر چیزی بهتر از شرایط تحمل ناپذیر كنونی است و كشورهای آمریكا، روسیه، انگلیس و فرانسه نیز به این باور رسیده اند كه وضعیت موجود قطعا باید تغییر كند، چرا كه این آشوب نتیجه منفی بر امنیت و مصالح اقتصادی آن دارد.
لیبی از سال 2011 و مداخله نظامی سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) كه به سرنگونی حكومت معمر قذافی منجر شد، تاكنون دستخوش هرج و مرج و ناامنی است. این كشور در حال حاضر دارای دو قطب قدرت است كه یكی تحت عنوان دولت وحدت ملی در طرابلس و دیگری در شرق این كشور مستقر است. نیروهای حفتر از دولت مستقر در شرق حمایت می كنند.
گردان های دفاع بنغازی از شبه نظامیانی تشكیل شده است كه توسط ارتش ملی لیبی از این شهر بیرون رانده شده بودند. خلیفه حفتر كه فرمانده نیروهای مستقر در شرق لیبی است، به مدت سه سال درگیر جنگ با شبه نظامیان و گروه های رقیب در این شهر بود.
این درگیری ها بخشی از كشمكش های وسیع تری است كه میان گروه های مسلح و سیاسی مستقر در شرق و غرب لیبی در جریان است.
خاورم**9366**1275
مترجم:صغری رحیمی*انتشار دهنده: مجید جعفری
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
تهران- ایرنا- روزنامه رای الیوم چاپ لندن در مطلبی نوشت: در شرایطی كه پس از گذشت شش سال از انقلاب و بحران در لیبی همه طرح ها به شكست انجامیده، احتمال بازگشت «سیف الاسلام قذافی» به قدرت وجود دارد.