تهران-ایرنا- دانشمندان هشدار دادند كه حتی در صورت اقدام برای محدود نگه داشتن میزان افزایش دمای زمین تا دو درجه سلسیوس، احتمال ذوب شدن تمامی یخ های اقیانوس منجمد شمالی برای اولین بار در 100 هزار سال اخیر وجود دارد. .

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه ایندیپندنت، اقیانوس منجمد شمالی در دهه های اخیر در قیاس با سایر قسمت های جهان، افزایش دمای بسیار بیشتری را شاهد بوده است، به طوری كه دمای هوای 'اسپیتسبرگن' (در شمال نروژ) در زمستان سال های 1961 و 1990 ، هشت تا 10 درجه سانتی گراد بیشتر از متوسط دمای هوا بود.
باور بر این است كه چنین وضعیتی اثر قابل توجهی بر آب و هوای بیشتر نیمكره شمالی زمین دارد و شمار طوفان های خطرناك را افزایش می دهد. یك كارشناس برجسته هشدار داد كه این افزایش دما می تواند تاثیر 'فاجعه باری' بر آب و هوای زمین داشته باشد.
از دست رفتن یخ دریا كه بیشتر انرژی نور خورشید را بازتاب می دهد، همچنین موجب افزایش میزان گرم شدن هوای جهان می شود.
محققان دانشگاه اِكسِتِر انگلیس در مقاله ای در مجله Nature Climate Change ، احتمال از بین رفتن تقریبا كامل یخ اقیانوس منجمد شمالی را در صورت افزایش 1.5 و یا 2 درجه سانتی گرادی دمای هوا را بررسی كردند.
توافق نامه پاریس در زمینه تغییر اوضاع اقلیمی از ضرورت نگه داشتن میزان افزایش دمای هوای زمین زیر 2 درجه سانتی گراد و در صورت امكان حدود 1.5 درجه سانتی گراد صحبت می كند اما در عمل، جهان اكنون به سمت افزایش دمای 2.6 تا 3.1 درجه سانتی گرادی تا پایان قرن حاضر پیش می رود.
محققان نوشتند، بر اساس ارزیابی ما، اگر میزان گرمایش هوا زیر 1.5 درجه سانتی گراد بماند، احتمال بدون یخ شدن اقیانوس منجمد شمالی كمتر از یك در 100 هزار است و این احتمال در صورت محدود ماندن میزان دمای هوای جهان به دو درجه سانتی گراد، حدود یك در سه است.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان*
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید: irnaelm@
https://telegram.me