قم - ايرنا - آيت الله سيدمحمدجواد علوي بروجردي از استادان برجسته حوزه علميه قم با تاكيد بر نگاه تقريبي آيت الله بروجردي گفت: يكي از اقدام هاي مهم و ارزشمندي كه مرحوم آيت الله بروجردي به آن مي باليد و براي آن ارزش بسيار قائل بود، تقريب بين مذاهب است.

به گزارش ايرنا، وي روز پنجشنبه در پيش كنگره نكوداشت حضرت آيت الله العظمي بروجردي در قم با اشاره به تاييد و تاكيد آيت الله بروجردي بر تقريب مذاهب افزود: اقدام هاي ايشان موجب عظمت جايگاه تقريب به ويژه در الازهر مصر شد به طوري كه مجلس تقريب با حضور 70 تن از انديشمندان شيعه و سني و شخصيت هاي سياسي جهان اسلام در مصر تشكيل شد كه هدف آن بررسي مسائل مهم جهان اسلام و فتواهاي اثرگذار در سطح عام جهان اسلام بود.
وي، هدف آيت الله بروجردي را به رسميت شناختن مذهب شيعه در بزرگترين مجمع علمي اهل تسنن يعني دانشگاه الازهر مصر عنوان كرد و گفت: با فتواي شيخ محمود شلتوت رئيس وقت الازهر مصر مبني بر به رسميت شناختن مذهب شيعه اثني عشري به عنوان يكي از مذاهب رسمي اسلام كارهاي تقريبي آيت الله بروجردي در جهت تقريب ميان مذاهب اسلامي به ثمر رسيد.
وي با انتقاد از ادامه نيافتن راه تقريبي آيت الله بروجردي ابراز داشت: وهابيت دشمن شيعه و سني و همه مذاهب اسلامي است و اين در حالي است كه ميان شيعه و سني اشتراك هاي فراواني وجود دارد.
آيت الله علوي بروجردي گفت: حركت در مسير تقريب مذاهب اسلامني به معناي دست كشيدن از عقايد نيست و تجربه بزرگان ديني نشان مي دهد كه مي توان با مسالمت در كنار ديگران زندگي كرد و عقايد خود را انجام داد و ترويج كرد.
دبير علمي كنگره بين المللي نكوداشت حضرت آيت الله بروجردي نيز در اين آيين، آيت الله بروجردي را فقيهي بزرگ، رجالي كم نظير، موسس و صاحب مكتب در فقه و فقاهت و شخصيتي كم نظير توصيف كرد و گفت: اين عالم فرزانه از نظر سياسي، معنوي و فقهي داراي مقام هاي بالاست.
حجت الاسلام سيدصادق محمودي ادامه داد: مرجعيت آيت الله بروجردي منحصر به جهان تشيع نشد بلكه تاثير و نفوذ غيرقابل توصيف در ميان اهل سنت و اديان ديگر داشت.
وي صدور فتواي تاريخي شيخ شلتوت رئيس دانشگاه الازهر مصر در به رسميت شناختن مذهب تشيع به عنوان يكي از مذاهب اسلامي را مورد اشاره قرار داد و افزود: مساله تقريب مذاهب از ديدگاه آيت الله بروجردي داراي مبناي قوي فقهي بود و با عدول نكردن از اصول شيعه تقريب بين مذاهب اسلامي را با جديت پيگيري نمود.
دبير علمي كنگره بين المللي نكوداشت حضرت آيت الله بروجردي، افزود: اين پيش كنگره داراي چهار نشست مقدماتي با عنوان فقه و فقاهت، اصول فقه، علم رجال و نيز درايت اجتماعي، تربيت و سياسي است.
محمودي ادامه داد: مجموع مقاله هاي ارائه شده تا اوايل سال 95 بيش از 80 مقاله بوده كه به دبيرخانه اين كنگره بين المللي رسيده است.
پيش كنگره نكوداشت حضرت آيت الله العظمي بروجردي با عنوان شكوه مرجعيت، با حضور حضرات آيات مراجع تقليد ناصر مكارم شيرازي و جعفر سبحاني در قم برگزار شد.
در اين پيش كنگره كه در سالن همايش هاي مدرسه علميه امام موسي كاظم(ع) قم ترتيب يافت، جايگاه علمي و ابعاد شخصيتي حضرت آيت الله بروجردي تدوين و مقدمه برگزاري كنگره بين المللي بزرگداشت اين عالم بزرگوار در آينده فراهم شد.
پخش پيام و ديدگاه هاي رهبر معظم انقلاب و مراجع تقليد در خصوص جايگاه علمي و شخصيتي مرحوم آيت الله بروجردي از ديگر بخش هاي اين آيين بود.
آيت‌‌‏الله العظمي سيدحسين طباطبايي بروجردي در سال 1254 هجري شمسي در بروجرد به دنيا آمد. وي در حالي كه فقط 28 سال داشت به درجه اجتهاد رسيد.
مسجد اعظم قم، مسجد امام علي(ع) در هامبورگ آلمان، ساخت چهار مسجد بزرگ در آفريقا، مسجد طرابلس لبنان، مسجد زين العابدين(ع) دمشق و نيز احداث 130 مسجد در تهران و شهرستان هاي ايران به دستور ايشان بنا و بسياري از مساجد از جمله مسجد امام و مسجد حكيم اطفهان بازسازي شد.
مرحوم آيت الله بروجردي با اعزام نماينده خاص خود به دارالتقريب مصر، انديشه همگرايي مذهبي را بنيان گذاشت و ديدگاه اين عالم ديني در وحدت بين مذاهب، تمسك به حديث ثقلين بود كه سرانجام شيخ محمود شلتوت مفتي و رئيس جامع الازهر، با فتواي تاريخي خود مبني بر به رسميت شناختن مذهب شيعه به عنوان يكي از مذاهب رسمي اسلام، كرسي فقه جعفري را در رديف فقه مذاهب جهان اسلام قرار داد.
اين مرجع عاليقدر و خستگي‌ناپذير شيعه، پس از هفتاد سال تلاش علمي و فعاليت ‌هاي اجتماعي و سياسي صبح روز پنجشنبه 13 شوال 1380 هجري قمري برابر با دهم فروردين 1340 شمسي در حالي كه 88 بهار از زندگي را پشت سر گذاشته بود، چشم از جهان فرو بست.
7404/ 1175 خبرنگار: محمد زماني راد ** انتشاردهنده: رضا عليمحمدي